Remise in Rome: Feyenoord blijft aan kop in groep F

FeyenoordTM

In het Stadio Olimpico in Rome vond om 21:00 de andere wedstrijd in de poule van Feyenoord plaats tussen Lazio en Sturm Graz. Waar het vorige week in Oostenrijk nog 1-1 werd eindige het duel ook ditmaal in een gelijkspel. De Romeinen wisten er ondanks een volledige tweede helft met tien man, toch nog een 2-2 uit te slepen.

Nadat een openingstreffer van Lazio enkele minuten voor rust nog wordt afgekeurd, lijkt de wedstrijd op een 0-0 ruststand af te stevenen. Niks is echter minder waar, want in de 45e minuut zet spits Ciro Immobile de Romeinen via een strafschop op een 1-0 voorsprong na een overtreding op Zaccagni. De eerste helft is dan echter nog niet afgelopen want enkele minuten later ontvangt Lazzari na het uitdelen van een tik zijn tweede gele kaart van de avond. De ploeg van trainer Sarri weet dan dat ze de tweede helft met een man minder de voorsprong moeten gaan verdedigen.

In de tweede helft gaat Sturm Graz tegen de tien van Lazio op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat lukt in de 56e minuut als linksbuiten William Bøving met een bekeken schot in de linkerhoek de 1-1 maakt namens de Oostenrijkers. De uitploeg lijkt dan te mogen hopen op een overwinning in Rome, maar in de 70e brengt de Spanjaard Pedro de stand weer op 2-1 voor Lazio. Met een simpel schot verschalkt hij keeper Siebenhandl, die niet vrijuit gaat.

In de 83e minuut weet Sturm Graz zich echter toch weer terug te knokken tot een gelijkspel. Wederom is het Bøving, die ditmaal met een schot in de rechterhoek de eindstand op het scorebord zet.
Door de uitslag in Rome staan alle ploegen in poule F nu op vijf punten. Feyenoord staat op doelsaldo nog altijd eerste, maar alles ligt open.