schermafbeelding-2024-05-03-om-082416

VK Sportphoto

Vrouwen

Ricci Geenen emotioneel tijdens debuut: "De allermooiste drie minuten van mijn leven"

Van de redactie

Keepster Ricci Geenen tekende in de zomer van 2023 een contract bij de Feyenoord Vrouwen. Afgelopen woensdagavond kwam haar grote droom uit, debuteren in het shirt van Feyenoord. Een zeer emotioneel moment voor de 22-jarige keepster die een paar minuten voor het einde van het duel mocht invallen in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen haar voorgaande club sc Heerenveen.

De geboren Rotterdamse is dit seizoen de derde keepster in de selectie van Jessica Torny. Het eenjarige contract van de 22-jarige doelvrouw bij Feyenoord wordt niet verlengd. Toch kreeg ze nog haar moment om officieel het shirt van Feyenoord te dragen in een Eredivisieduel. Een moment wat zichtbaar veel deed met Geenen. "Ik heb mijn debuut mogen maken. Dat doet mij heel veel", begint Geenen tegenover de camera's van Feyenoord Media. "Ik ben echt een meisje van de club en opgegroeid met Feyenoord. Ik was vol trots dat ik begin dit jaar mocht tekenen."

Drie minuten voor tijd mocht de keepster invallen voor Jacintha Weimar, de eerste doelvrouw. Nog voor de invalbeurt rolde de tranen al over haar wangen. "Ik mocht drie minuten invallen en dat zijn nu echt even de drie allermooiste minuten van mijn leven", glimlacht de doelvrouw. "Toen ik mocht invallen stonden de tranen al in mijn ogen. Een heel emotioneel moment. Ik ben gewoon heel trots dat ik echt mijn officiële debuut heb mogen maken voor Feyenoord", vervolgt de 22-jarige Geenen.

Vooraf wist ze niet dat ze haar debuut ging maken. "Nee, ik had geen flauw idee. Toen de trainer zei dat ik mocht gaan warmlopen denk je toch even: 'zou het dan toch?'. Ik ben onwijs dankbaar dat ik in mocht vallen." Haar teamgenoten genoten erg met haar mee. "Ja, supermooi. Ik denk dat dat wel aangeeft dat wij echt een team zijn. Ik heb hun nooit in de steek gelaten en zij mij ook niet. Ze zijn blij voor me en dat doet mij heel veel."

Bekijk hier de beelden van haar debuut. 

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen