2403251415-1200x628-combiv2

Foto en tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Feyenoord en Castore presenteren twee unieke retroshirts

Van de redactie

In samenwerking met Castore presenteert Feyenoord twee unieke retroshirts ter gelegenheid van het vieren van 100 jaar sinds het eerste Landskampioenschap in 1924 en 50 jaar sinds Feyenoord voor het eerst de UEFA Cup won in 1974.

Seizoen 1923-1924
Het seizoen 1923-1924 markeerde een mijlpaal voor Feyenoord in de clubhistorie. Zestien jaar na de oprichting en drie jaar na de promotie naar de hoogste klasse in 1921, behaalde Feyenoord zijn eerste grote succes. Op 9 juni 1924 versloeg Feyenoord in een thuiswedstrijd in het stadion aan de Kromme Zandweg Be Quick uit Groningen en veroverde zo het eerste Landskampioenschap.  

2404291552-590-1924

Seizoen 1973-1974
Ook 50 jaar geleden vierde Feyenoord een historisch moment. Op 29 mei 1974 veroverde het, als eerste Nederlandse club, de UEFA Cup ten koste van Tottenham Hotspur. Deze overwinning betekende niet alleen een succes voor Feyenoord, maar ook een mijlpaal voor het Nederlandse voetbal. De prestatie inspireerde nieuwe generaties en blijft een glansrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de club.

2404291552-590-1974

Verkrijgbaar in de Feyenoord Fanshop
De retrocollectie is vanaf nu verkrijgbaar in de Feyenoord Fanshop. Bestel het shirt hier in de Online Feyenoord Fanshop of kom langs in één van de fysieke winkels in Rotterdam. Let op: er is een beperkte oplage, op=op!

Delen

Reacties

Alleen het prijskaartje is niet echt retro wat een uitbuiters
Mooie shirts uiteraard. Echter vind ik wel dat sinds Castore er is de supporter nog meer als melkkoe wordt gezien.
4 shirts tijdens het seizoen. Dan heb je nog een pro en een supporters versie. Om nog maar niet te spreken over alle verschillende training/wedstrijdkleding en allerlei aparte lijnen. Win je de beker komt er een bekerwinnaar shirt uit. De prijzen die je voor die shirts betaald zijn ook niet normaal. Gewoon een auto shirtje hebben ze niet eens.

Aan de andere kant ben ik blij dat er een hoop aanbod is en dat er veel wordt verkocht. Dat is namelijk goed voor de club. Echter zie ik nu ook dat bijvoorbeeld glazen worden aangeboden voor 20 euro in de Fanshop. Waar ze tot het einde van het seizoen nog steeds met een grote voorraad zitten en ze daardoor de prijs hebben gehalveerd. Daarnaast hebben ze met Castore de nodige opstartproblemen gehad. Maar goed al met al als we de berichten moeten geloven is de omzet nog nooit zo hoog geweest als afgelopen seizoen. Dus dat is enkel positief.
Beter te veel keuze dan te weinig. Als er door de grotere keuze 30% meer wordt verkocht omdat er een shirt is die echt vet is dan is iedereen blij.

Kopen is natuurlijk je eigen keuze.
Dat ben ik zeker met je eens. Zie het ook als een positieve ontwikkeling voor de club. Alleen 4 shirts per seizoen is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Als verzamelaar van de shirts heb ik dit seizoen wel 5 shirts gekocht. Behoorlijk prijzig kan ik je vertellen als je ernaast ook alle wedstrijden van onze club bezoekt ;)
Het is inderdaad een dure hobby je clubje, en deze shirts ga ik zeker bestellen vanavond als ik thuis ben, en inderdaad dit in combinatie van al de thuis en uit wedstrijden live bekijken moet je niet op een t-shirtje meer of minder letten🤭
Jammer dat de kwaliteit alleen flink te wensen over laat