hacko1

Nieuws

Te Kloese tegen Hancko: “We willen je hier zo lang als we kunnen behouden”

Van de redactie

Dávid Hancko is een van de absolute sterkhouders in het elftal van trainer Arne Slot. De 26-jarige centrale linkerverdediger is op zijn plek in Rotterdam, al klinken er regelmatig geluiden over interesse van grote Europese clubs. De Slowaakse international verlengde echter onlangs zijn contract tot medio 2028 in de Kuip, al verwacht hij medewerking wanneer er zich een droomclub meldt.

“Ik heb mijn contract bij Feyenoord verlengd en met Dennis te Kloese gesproken. Hij zei: ‘we willen je hier zo lang als we kunnen behouden’”, zo zegt Hancko in de ESPN-documentaire ‘Dávid Hancko: Think first, act second’. “Maar als het juiste komt en het is een van de grootste clubs, of iets dat je echt wilt, dan breng ik je naar het vliegveld toe. Dat is hoe we het besproken hebben.”

De verlenging van de verbintenis betekende voor Hancko een verbetering qua financiële voorwaarden en voor Feyenoord een verhoging van de marktwaarde van de verdediger, wat de club sterker maakt in toekomstige onderhandelingen. Een vertrek is vooralsnog niet aan de orde, zo zegt hij. “Voor mij speelt dat nu niet, want er is geen druk op mijn makelaar of op de club.” 

Mocht Hancko een transfer overwegen, dan moet het verhaal van een club wel echt goed zijn. “Het moet kloppen, zoals Feyenoord voor mij klopt.” Want de Slowaak realiseert zich goed wat hij in Rotterdam heeft en dat dit niet overal voorhanden is. “We moeten ons goed voelen en ik voel me hier echt geweldig. Ik speel hier elke wedstrijd. We hebben een goede trainer, geweldige supporters en het stadion is uitverkocht. Ja, ik ben blij. En volgend jaar kunnen we als Feyenoord weer in de Champions League spelen. Dat is ook een groot ding.”

Delen

Reacties

Zeker iemand die je volgend seizoen wilt behouden.
“We willen je hier zo lang als we kunnen behouden” helemaal mee eens!
@FeyenoordTM Zou je een artikel willen maken over Pedersen? Wat Feyenoord van plan is met hem. Ben ik persoonlijk heel erg benieuwd naar
Iedereen stooit hier met namen uit alle windstreken om Slot te vervangen. Op een enkeling na zeggen mij die namen helemaal niks en ik volg het voetbalgebeuren toch echt al 60 jaar intensief. Op basis van wat komen al die namen dan voorbij? Weet iedereen dan het verleden van die man. Zn erelijst, zn tactische vaardigheden, omgaan met de pers en supporters. Zijn spelvoorkeur, zn mondelinge vaardigheid om spelers iets bij te brengen. Ze beter te maken en ook niet onbelangrijk: zijn karakter.
Ben het met u eens, maar speculeren wie de trainer wordt is gewoon leuk. Gelukkig hecht de scouting en als onze TD niet te veel waarde aan de adviezen hier.

Maar wel zo leuk als mensen hun voorkeur kunnen baseren op iets.

Mijn voor keur ligt bij Jacop Neestrup, maar dat was alleen op zijn resultaten en op de manier hoe FC Kopenhagen speelik gebaseerd.

Op een gegeven moment poste hier iemand dit artikel:

https://totalfootballanalysis.com/head-coach-analysis/jacob-neestrup-at-fc-copenhagen-2022-23-tactical-analysis-tactics.

Toen was ik helemaal voor deze trainer, coach, manager, maar ook heel erg leuk dat mensen hier zulke info plaatsen.

Een naam droppen is 1, maar het kunnen baseren waarom is idd iets anders...
Welnee man, typetje Bengsston eind jaren 80.
Voorbeeldprof en volgend jaar aanvoerder!
Hij zit al bij de mooiste club!
Zo is het, jammer genoeg denken spelers vaak andersom. Eerst de pegels, dan de club en competitie en dan hun speelminuten.
Lijkt me normaal, wat zou jij doen?
Lijkt me lastig hoor in de praktijk. Ligt ook aan je financiele familie situatie, je leeftij, je talent en je zaakwaarnemer. Van Ewijk is een mooi voorbeeld. Veel snel op hem afgekomen maar zijn vader wilde alleen langlopende contracten aangaan en kans op speelminuten moest groot zijn op korte termijn.
Zo kan je zien hoe het kan gaan in het voetbal, hij heeft het eerst niet gered in Italië, stap terug gedaan, dan naar Feyenoord en nu gewoon in belangstelling van top teams.
Op en top prof, ik hoop dat hij nog een jaar zal blijven.
Er was in de aanloop van het vastleggen van David Hancko scepsis over zijn vermeende blessuregevoeligheid ( knie ).
Nou, daar hebben we uiteindelijk niks van gemerkt. Wát een geweldige speler en persoonlijkheid hebben we met deze jongen binnengehaald.