Betrouwbaar
van-persie

VK Sportphoto

Nieuws

'Robin van Persie tekent meerjarig contract bij Heerenveen'

Karst

Robin van Persie vertrekt bij Feyenoord en tekent een meerjarig contract als hoofdtrainer bij sc Heerenveen, dat meldt het Algemeen Dagblad. De jeugdtrainer van Feyenoord gaat voor twee jaar tekenen bij de Friese club. Robin van Persie was bij Feyenoord niet in beeld om de naar Liverpool vertrekkende Arne Slot op te volgen.

Robin van Persie vertrekt naar sc Heerenveen en legt met die overstap een aanbod om langer in de jeugd van Feyenoord, waar hij nu al het elftal onder 18 jaar onder zijn hoede heeft, te blijven naast zich neer. Van Persie wil graag ervaring opdoen als hoofdtrainer. De voormalig topspits was niet in beeld om de na dit seizoen naar Liverpool vertrekkende Arne Slot op te volgen in Rotterdam.

De veertigjarige Van Persie zette in 2019 een punt achter zijn voetbalcarrière, die hij afsloot bij Feyenoord. Vanaf 2020 ging hij aan de slag als trainer bij de Rotterdammers. De laatste jaren coachte hij diverse jeugdteams en was hij bij het eerste elftal betrokken als specialistentrainer.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ff een andere gedachte. Santoni van Dordrecht—> bosschaart mee. Die speelt toch wel heel leuk voetbal.
Op de eerste plaats is dit voor Feyenoord op meerdere vlakken een groot verlies, zijn uitstraling en aantrekkingskracht hebben de club veel gebracht de laatste jaren als perfect ambassadeur voor onze club. Dat hij snel verder wil is ook logisch, zo kennen we hem toch ook vanuit zijn jonge jaren bij de club als speler?! En er zal echt wel een moment komen dat hij hoofdtrainer wordt in de Kuip. Daar twijfelt toch niemand aan? Laat vPersie ervaring op doen bij Heerenveen en daarna zien we wel.

Ik denk namelijk dat Feyenoord moet gaan voor de trainer van AFC Bournmouth, Andoni Iraola. Spreekt bovendien vloeiend Engels. Zijn spelvisie is mijn inziens zo op onze huidige selectie te plakken. Bij Bournmouth had hij daar maar 10 a 15 wedstrijden voor nodig. Ik denk dat hij een Guardiola in de Dop is ;-)
Je gaat er nu al vanuit dat hij in de toekomst hoofdtrainer van Feyenoord word?

Laten we eerst maar afwachten of het hoofdtrainerschap wat voor hem is. Genoeg voorbeelden van goede voetballers die minder succesvol waren als coach (van Basten, Gullit, Kuyt, Seedorf)
Aan alle primeurschrijvers: alsjeblieft geen pole position. Dat is Formule 1. Doe Het Niet.
Primeur: Melvin Platje op Polen position voor hoofdtrainerschap
Jammer dat je nu gelijk een goede spitsen trainer mist
Mag hopen dat we niet uitkomen bij Schreuder, een coach die t 1 jaar leuk heeft gedaan in de Keuken Kampioen Divisie en nu in derde divisie in Spanje zit. Iets serieuzere kandidaten voor een CL team graag!
Veel geruchten vandaag. Nu weer op voetbalprimeur dat schreuder op pole position ligt om hier Slot op te volgen
Als dat zo is dan gaat het net zo worden als nu bij ajax.Het is geen goede coach.Zou ook geen goede haalbare nederlandse trainer weten.
Of het waar us is een tweede. Maar de geruchten carrousel draait. Maar zolang Slot niet getekend heeft zal er zeker geen definitieve naam vallen
1908.nl meld op X dat overleg binnen de club over een nieuwe trainer pas begin deze week is. Feyenoord heeft nog geen enkele trainer benaderd. Pure speculatie dus.
We gaan er vanuit dat hun nieuws klopt.Dus zolang er nog niet staat dat ze meijer pusic of schreuder of oosting willen ben ik blij😂😂😂😂
bedankt voor je goede werk , succes daar topper
Mooie stap voor Robin, hopelijk hierna weer terug het Feyenoord nest in🍀
@FeyenoordTM speelt er inmiddels iets rond Gimenez en Geertruida aangezien ze premier league wedstrijden hebben bezocht?
Succes !
Nu maar hopen dat het voor hem goed uitpakt en hij geen deuk oploopt als beginnende trainer.
Hopelijk krijgt hij ook de tijd om het team naar z’n hand te zetten en niet gelijk eruit wordt gegooid als het tegenzit.

All the best Robin !
Mooie vervolgstap. Hopelijk ontwikkelt hij zich dusdanig dat hij in de toekomst een keer de hoofdtrainer van Feyenoord wordt.
Helemaal prima. Kan van Persie zich als hoofdtrainer op eredivisie niveau ontwikkelen in de tussentijd. Zodra wij over 2-3 jaar weer een trainer nodig hebben om de vervanger van Slot te vervangen, kunnen we Van Persie mooi weer terughalen!
Mooie stap.
Ben heel benieuwd naar opvolger Slot
Goede carriere stap voor RvP, hoop dat hij het goed doet daar dan hebben we voor de toekomst al een topmanager.
Is nu niet een team wat lekker draait en leuk voetbal speelt. Maargoed.. daar zal hij dan denk ik wel wat in zien als uitdaging. Schat in dat de spelers niet meekunnen op zijn niveau. Al zullen we dat volgend jaar wel zien.
Voor het 1e zal toch wel een wat meer ervaren man nodig zijn dus deze stap lijkt me logisch in zijn carriere.
Mooie stap, ik hoop hem ook terug te zien als coach van Feyenoord 1, na ervaring op te hebben gedaan, en hopelijk ook enig succes.
Hij is wel erg overtuigd van zichzelf als 'ie niet eerst assistent wil worden of zo. We gaan het zien, meerdere voormalige topvoetballers vielen door de mand.
Beter ervaring op doen als hoofdtrainer bij ScHeerenveen dan bij Feyenoord, eerst laten zien wat je kan bereiken met ScHeerenveen voordat Feyenoord een Kans geeft
Laten gaan? Ze hebben hem gewoon een aanbieding gedaan hè? Van Persie heeft hier zelf voor gekozen.
Leegloop extra ordinaire, nu al vijf man die moeten worden vervangen: slot, hulshoff, peeters, reijnen, van persie...
En totdat Feyenoord weer top in Europa is blijft dat zo.
Van Persie zat niet in het eerste, dus die telt niet.
Nee tuurlijk niet. Of gaan we Rini Coolen ook benoemen? Of Mike.Kleijn die naar Sparta gaat? Het gaat om het eerste elftal. Alles daaromheen is een apart en eigen verhaal, zo ook Robin van Persie.
Rini Coolen lijkt mij wel, heeft niet voor niets meegeschreven aan het beleidsplan en zijn vervanger is heel nadrukkelijk benoemd
Was vooral Koen Stam die dat deed, en die blijft. En Slot, Hulshoff en Peeters, Van Persie worden ook vervangen dus dat maakt helemaal niet uit.
Moeten wel gewoon vervangen worden. Trainer van de onder 18/19 die de youth league in moet. Kan je niet zo maar de lokale bakker voor aanstellen.
Deed de job samen met Pinas die volgens Van Persie echt een twee eenheid met hem vormde. Die moet dus ondersteuning krijgen maar kan ook de eerste viool spelen.
En dan haal je een nieuwe trainer en 3 van de vijf posities zijn weer opgevuld. Die neemt namelijk altijd zijn eigen staf mee. Van Persie was hoe dan ook gebeurd. Die vindt zichzelf toe aan deze stap. Hem nu trainer van Feyenoord maken zou te vroeg zijn. Blijft alleen het aantrekken van de opvolger van Peeters over.
Van Persie is een intelligente jongen. Als hij het idee heeft dat deze stap te groot zou zijn, of de opgave om met Heerenveen successen te boeken te klein is, dan had hij dit nu niet gedaan.

Ik denk dat hij ons gaat verrassen en dat we hem over een paar jaar als hoofdcoach bij Feyenoord terug gaan zien.
Jammer, maar begrijp het zeker!