kuip-champions-league

VK Sportphoto

Nieuws

Van der Knaap over Champions League-miljoenen: "Minimaal 35 miljoen euro"

Karst

Feyenoord is geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Het miljardenbal, dat volgend seizoen volledig op de schop gaat, brengt de nodige miljoenen met zich mee. In FC Rijnmond spreekt commercieel directeur Ruud van der Knaap over deze financiële boost, het vertrek van Arne Slot en het vuurwerk in de bekerfinale.

Feyenoord stelde afgelopen donderdag Champions League-voetbal veilig door met 1-3 te winnen van Go Ahead Eagles. Deze prestatie geeft de club niet alleen op sportief vlak een boost, maar ook op financieel vlak maakt de club grote stappen. "Verzekering van Champions League is een enorme impuls voor de club. De rekensom moet nog gemaakt worden, maar het zal minimaal 35 miljoen euro bedragen." 

Arne Slot wordt volgend jaar hoofdtrainer van Liverpool en dat maakt zelfs commercieel directeur Ruud van der Knaap stiekem een beetje trots. "Hij heeft hartstikke goed gedaan bij Feyenoord. Hij heeft uitstekende prestaties neergezet en daar zijn wij heel dankbaar voor. Als supporter ben ik trots dat hij die stap zet, maar als directeur kijk je daar anders naar. Het liefste zouden wij nog twee jaar met hem doorgaan."

De gewonnen bekerfinale tegen N.E.C. werd twee keer stilgelegd. De eerste keer door fakkels van NEC, de tweede keer door een brandend spandoek in de gracht. Het lukt Feyenoord maar niet om het vuurwerk buiten het stadion te houden. "Wij doen allerlei dingen om de veiligheid in het stadion voor alle bezoekers te waarborgen. Daar is onlangs nog een brief over geschreven aan de gemeenteraad, dan kun je zien welke inspanning wij al verrichten. Toch blijkt het lastig om het vuurwerk uit het stadion te houden."

Veel mensen die nooit in De Kuip komen denken dat er niet gefouilleerd wordt, maar dat argument ontkracht Van der Knaap. "Er zullen vast supporters zijn die niet worden gefouilleerd, maar het overgrote deel wordt zeker wel gefouilleerd. Bij grote wedstrijden staat er zelfs een hond aan mijn auto te snuffelen of ik wel of geen vuurwerk mee heb. We doen er ontzettend veel aan, maar het is lastig."

Delen

Reacties

Hoop dat we dit seizoen de selectie kunnen versterken met 2-3 echte topspelers die wellicht wat duurder zijn dan afgelopen zomer, maar wel vaste waarde zijn bij hun club en goede cijfers kunnen onderleggen (ala Hancko/Gimenez).
Cl ,slot ,spelers verkopen en sponsonsoring er komt weer een mooi boekjaar aan.
Kan nu al niet wachten op alle domoren die denken dat we nu dus 35mil extra uit kunnen geven aan transfers.
Beter! Kunnen we mooi 35 mil extra uitgeven!!
35 + nog die 15 miljoen van Arne Slot! 50 miljoen uitgeven 😍
Plus de 120 van uitgaande tranfers