feyenoord-fortuna-sittard-0-0-jim-breeman-sports-photography-9-1

Foto: Jim Breeman Sports Photography | Tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Rode kaart levert Nieuwkoop minstens twee wedstrijden schorsing op

Stan

De aanklager van de KNVB heeft Bart Nieuwkoop een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar. De schorsing is een gevolg van de rode kaart die Nieuwkoop opliep in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard van afgelopen zondag. Feyenoord en de speler hebben de KNVB laten weten het voorstel te accepteren.

Door de schorsing mist Nieuwkoop effectief de competitiewedstrijden bij Sparta Rotterdam van aankomende zondag en die tegen Almere City FC van een week later in De Kuip.

Delen

Reacties

Ik denk zelf dat het niet meer als geel was! Niet omdat ik voor Feyenoord ben en door een roze bril kijk! Wel jammer dat hij dit gedaan heeft om zijn comeback te bewijzen, en Pedersen nu de taak om te laten zien dat hij op deze positie de juiste man is.
Het zal helaas niet bij deze ene kaart blijven voor Nieuwkoop dit seizoen. Je kunt van Pedersen alles zeggen maar die pakte amper kaarten in die 2 jaar en is absoluut niet minder dan Nieuwkoop.
Geert rechts back en Beelen in centrum zal het wel worden. Slot moet Pedersen niet, hoop voor die jongen dat hij deze week transfer gaat maken.
De hoogte is misschien wat fors, maar Nieuwkoop moet helemaal niet in zo’n situatie terechtkomen. Het is en blijft toch een druistige speler, net als in zijn eerste periode. Ik lees links en rechts dat men nogal tevreden was over zijn eerste paar minuten. Misschien ben ik wat negatief maar dat vond ik dus niet. Een kinderhand is dus snel gevuld. Ik vond hem een paar keer ongelukkig in zijn aannames en passing.
Pedersen had het zeker niet minder gedaan. Overigens zal hij zich flink genaaid voelen en vrijwel zeker weg willen, ook nu de schorsing van Nieuwkoop vrij fors is. Dat is ook volledig te begrijpen.
Vind ik veel te veel. Feyenoord accepteert ook dus dat is ook wel bizar. Rare wereld af en toe.
Veel te zware straf. Belachelijk. En dan ga ik er van uit dat de KNVB dit ook nog eens niet consequent gaat doen bij vergelijkbare rode kaarten. 1 wedstrijd gespeeld, direct al weer genaaid.
Dan ben ik benieuwd wat Kees Luyks van Volendam krijgt dat zag er gevaarlijker uit.
Rood terecht maar zo hoog.Heb smeriger dingen gezien en dan dit.
De rode kaart vond ik nog uit te leggen, maar er was duidelijk van opzet geen sprake. Om dan 3 duels te eisen lijkt me buitensporig.