team-feymid

VK Sportphoto

In beeld

Samenvatting Feyenoord - FC Midtjylland (2-2)

Van de redactie

Feyenoord speelde donderdagavond in het vierde groepsduel van de UEFA Europa League wederom gelijk tegen FC Midtjylland. Nadat het een week geleden in Denemarken al 2-2 werd, zorgden doelpunten van Timber en Hancko in de Kuip voor dezelfde eindstand.

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel.

Delen

Reacties

Als Feyenoord nog zoekt naar een defensieve middenvelder zouden ze misschien eens die Martinez van FC Midtjylland nader moeten scouten. Die zat er vaak tussen en heeft een aardige voorzetting met de bal (en helaas ook een prima schot). Lijkt me een betere optie dan zo'n Zerrouki die ineens overal gehyped wordt op de Feyenoord forums, terwijl hij nog geen pepernoot heeft geraakt dit seizoen.

Daarnaast vond ik die Isaksen dreigend, maar ik heb bij ons het idee dat Walemark dat ook zou moeten kunnen als hij fysiek sterker wordt. Wat mij betreft krijgt Walemark ook meer kansen op de rechtsvoor positie, is veel gevaarlijker dan Alireza en Dilrosun.
Ik begin mij oprecht te irriteren aan al dat gezeik op Feyenoord. Jaa de vleugels zijn niet als vorig jaar. Maar gisteren heb je gewoon voor 75% de wedstrijd gedomineerd, scheidsrechter zat tegen, die Denen waren tijdrekkend vanaf minuut 1. Ik vind juist dat Feyenoord steeds meer de patronen van vorig jaar begint te krijgen. Maaaaarja is mijn mening maar hè
Vorig jaar waren we op de rechtervleugel ook lam, dus de vergelijking is puur met Sinisterra.
Sowieso ligt de focus op de verkeerde dingen qua kritiek. Ja, we creëren niet altijd genoeg en we missen goede kansen die we wel krijgen. Aan de andere kant, we hebben in de EL nu 12 doelpunten gemaakt in 4 wedstrijden, vorig jaar 11 in de hele poulefase. We hebben in de eerste 9 eredivisieduels 23 doelpunten gemaakt, vorig jaar na 9 wedstrijden waren dat er 25. Qua scorend vermogen doen we het vergeleken met vorig jaar helemaal niet slecht.
Het probleem zit er in dat we te veel tegen krijgen. In de eredivisie niet eens zo veel verschil, maar in de EL nu 8 in 4 wedstrijden waar het er vorig jaar 6 over de hele poulefase waren. Dus als we echt stappen willen maken, moeten we zorgen dat we de boel achterin wat beter dicht weten te houden. Dan is de ruimte voor verbetering in de voorhoede (die er zeker is) eigenlijk alleen maar mooi meegenomen. De sleutel voor beide ligt wat mij betreft op het middenveld, waar we nog steeds zoekende zijn naar de goede invulling.
Inderdaad en feyenoord had gewoon pech met die kans van trauner en van walemark