team-elftalfoto-lazio-uit

VK Sportphoto

Europees

Samenvatting SS Lazio - Feyenoord online

Van de redactie

Feyenoord is met een 4-2 nederlaag aan het Europa League-seizoen begonnen. Tegenstander Lazio begon donderdagavond veel sterker aan de eerste groepswedstrijd en liep binnen een half uur uit naar een 3-0 voorsprong. Na rust rechtte de ploeg van Arne Slot – mede dankzij twee goals van invaller Santiago Gimenez – nog de rug, maar dat was alleen voor de statistieken.

Bekijk hieronder de samenvatting:

Delen

Reacties

Jammer dat we niet konden aanklampen. Hopelijk komt het onverzettelijke karakter van niet willen verliezen in de ploeg terug. Dat is met alle nieuwelingen mi lastig; die zijn oa aan het wennen zoals qua cultuur als met hun priveleven. Ook moeten ze wennen aan het mooie Feyenoord publiek. Ook zijn er verschillende gehaald als financieel groeibriljantje wat niet wil zeggen dat ze er meteen staan tegen een gelouterde tegenstander. Juist in de eredivisie kunnen ze goed leveren zonder teveel punten te verliezen. Voor een goeie verkoop tzt is europees voetbal wel nodig (anders ben je immers niet in beeld). Ik hoop wel dat de simpele één tweetjes door de verdediging niet meer (zo vaak) voorkomt. Het was zo te makkelijk door de defensie heen te snijden voor hen op deze manier. Als het niet goed staat, ziet iedere speler er slecht uit terwijl het merendeel goed kan ballen zo te zien. Het moet weer een vechtteam worden wat altijd taai te verslaan is. PSV heeft zogezegd qua waarde betere spelers, maar de minpunten van elkaar wegwerken (dichtlopen) levert pas echt een goed team op.. En als er hard gestreden en gewerkt wordt, mag je 'altijd' verliezen en wordt het geaccepteerd. Gisteren was het wel ongemakkelijk om te zien, ik mis het 'tot hier en niet verder' en bleef het keurig.. (een schoppartij het het andere uiterste en is helemaal niet verstandig). Gewoon bij Sparta de draad oppakken; we staan 2e he..
We pakken Lazio in Rotterdam 100%...

Het is normaal dat Lazio uitstekend op elkaar in ingespeeld, er zitten zelfs spelers in die er al vanaf 2008 bijzitten. Ons jonge en onstuimige team heeft gewoon nog niet de automatismen, het op elkaar ingespeeld zijn en de ervaring om het direct op te pakken. En toch zie ik gewoon dat dit Feyenoord gruwelijk veel kwaliteiten bezit, en wel de potentie hebben om teams zoals Lazio af te slachten.

Slot zal de juist mix vinden en dan gaan alle remmen los, dat heeft wellicht wel een tijdje nodig maar dan heb je een team om u tegen te zeggen.

Het constante "Lazio ging achterover leunen" verhaal mag dan wel deels kloppen, maar ik geloof nooit dat Feyenoord alleen maar sterker werd omdat Lazio "Het wel goed vond"... Dat gaat er bij mij gewoon niet in. Ja ze namen gas terug maar probeerden wel nog meer te scoren, en gaven ineens heel veel kansen weg aan Feyenoord. Dat is niet "spelen" zoals die trainer van Lazio beweert, maar dat is gewoon omdat de krachten/focus ook op aan raken was bij Lazio.

Nogmaals totaal overklast in de 1ste helft (komt door de onervarenheid van ons team, de kwaliteit/potentie is er wel degelijk), maar blij verrast door de 2de helft en zie een mooie toekomst tegemoet voor Feyenoord.

Henkie-herpes heeft overigens wel gelijk dat we echt een nummer 6 motten hebben.
Totaal niet verrast door de uitslag. Maar laten we focussen op de positieve puntjes:

1. Tortillaboy kan ook scoren net als danilo. Toch heerlijk twee makkelijk scorende spitsen, kennen ze bij psv niet zeggen;
2. Ondanks dat de wedstrijd al over was heeft wiefer zich laten zien. Misschien zit er toch meer in dit seizoen dan ik dacht voor hem;
3. Alireza herrijst uit de dood ofzo. Langzaam wordt het beter.
4. Hebben een extra verdedigende middenvelder nodig die er direct staat. Toch fijn dat dit na het probeersel van timber+kokcu+skimanski is bewezen.
zondag maar het alireza beginnen (walemark aan de linkerkant) valt wederom goed in, veel aanweziger als dilrosun
Ik zou op dit moment denk ik zo spelen:

Danilo---------------Giménez------------Walemark
------------------------Alireza(c)-------------------------
-----------------Kökcü------------Wiefer--------------
Pedersen------Hancko---Trauner--------Timber
-----------------------Wellenreuter---------------------

De jeugdige backs hebben evenals Bjørkan niet het niveau wat wij nodig hebben.
Vandaar deze noodgreep tot Geertruida terug is. Timber op het middenveld is niet zo bijzonder; loopt veel te vaak met de bal de drukte in en is niet heel creatief. Hij kan aan de rechterkant met ruimte meer opkomen en aansluiten zoals Geert dat ook deed op het middenveld.

Ali heeft heeft het meest eredivisie ervaring van de oudere garde, dus zolang hij speelt mag hij captain zijn en Kökçü op de 2e plaats wat mij betreft. Nu onze Poolse vriend geblesseerd is hebben we weinig opties over op 10. Danilo speelt zo goed laatste tijd , dat hij samen met Giménez moet spelen.

Wissels: Idrissi, Bijlow, Dilrosun, Paixao(die komt wel), Bjørkan, Hartman, Benita, Rasmussen.
Danilo---------------Giménez--------Walemark
------------------------Alireza(c)----------------------
-----------------Kökcü------------Wiefer-------------Pedersen---Hancko---Trauner----Timber
-----------------------Wellenreuter------------------**
Je valt wel in herhaling met speler(s) op positie die voor hun niet werken.

Gelukkig zet je Wålemark op rechts maar Pedersen op links werkte niet en zal niet werken.

Danilo en Gimenez tegelijk in de spits??

Ik zou langzaamaan beginnen met:

Paixão - Gimenez - Wålemark/ Szymanski

Bullaude/Kökcü - Timber/Szymanski/ Kleijn

Wieffer/Timber/Dermane

Hartman/Bjorkan - Hancko - Trauner - Pedersen/Geertruida/Benita

Wellenruether/Bijlow

Uitleg keuzes:
Op dit moment vind ik Bijlow niet de vorm hebben die we gewend zijn.

Geertruida uit tot eind september normaal eerste keus. Pedersen voor nu de kans om te laten zien met als backup Benita

Rasmussen backup voor CV

Q maakt echt wel indruk en Bjørkan nog niet op niveau. Voor nu nog geen zicht op basis voor Lopez.

Wieffer heeft tegen Lazio Roma wel laten zien de positie DCM goed te kunnen bespelen.

Bullaude is nieuw zal wel tijd nodig hebben maar lijkt me goede tandem te kunnen worden met Timber daarachter tandem Kökcü en Szymanski hoewel ik die liever op rechtsbuiten zie spelen (meer kwaliteit dan Wålemark op dit moment heeft. Dan je als backup tandem kunnen inzetten Kökcü met Taabouni of Kleijn.

Vond tegen Lazio de invalbeurt van Paixão dusdanig goed gevaarlijk dat ik hem als eerste keus zou zetten op linksbuiten met Dilrosun als backup, Gimenez vind ik meer uitstralen daarom voor mij eerste keus ik denk dat als Gimenez tegen Vitesse had gespeeld dat hij er ook minimaal 2 had gescoord. En dus net zoveel doelpunten zou hebben als Danilo nu heeft. Op rechts is best een puzzel nu Szymanski geblesseerd is Wålemark kan wel, maar moet zichzelf echt gaan laten zien, meer ook aangeven en scoren.

Niet genoemde spelers
Idrissi
Marciano
Slory
Naujoks
Dermane

Vond Dermane gruwelijk lekker spelen in de wedstrijd tegen Groningen maar volgens mij ook niet slecht tegen Arsenal in potentie zeker vervanger voor Wieffer op 6, maar mist ook dan nog wel veel ervaring

Marciano dat hoeft denk ik niemand uit te leggen. Net als Idrissi, die heeft voor een Nederlandse speler teveel tijd nodig om te wennen.

Stiekem hoop ik dat Slory de kans dit seizoen al eens zal krijgen maar ben er bang voor dat hij op zijn positie teveel voor zich heeft.

Naujoks, jong maar gaat er ook wel komen. Nu vlieguren maken in O21

Vond dat team zijn wel opgevallen Leo Sauer en Shiloh.

Nog een speler uit O18 gewoon alleen al vanwege zijn naam Zepiqueno Redmond. Fantastische naam bijna als Romario de Souza Faria of Diego Armando Maradona