gimenez-feylaz

VK Sportphoto

Nieuws

"Santiago doet er alles aan om zich aan te passen"

Stan

Als Feyenoord het dit weekend opneemt tegen AZ, zal Santiago Giménez naar alle waarschijnlijkheid weer in de punt van de aanval beginnen. De Mexicaan lijkt de concurrentiestrijd met collega-spits Danilo gewonnen te hebben. Tijdens de voorbereidende persconferentie ging Arne Slot in op de ontwikkeling van Giménez tot basisspeler. 

“Santiago scoorde in Mexico zijn goals, dat doe hij nu hier ook weer", looft Slot zijn aanvaller. "Alleen het grootste verschil, zoals hij volgens mij ook zelf aangegeven heeft, is dat de intensiteit van het spel en ook van de competitie verschillend is. Er wordt daar op een heel andere hoogte gespeeld en met een veel warmere temperatuur dan hier. Hier ligt toch de intensiteit anders."

Slot vindt het gezien het niveau van de Eredivisie dan ook meer dan logisch dat de Mexicaanse spits er niet meteen stond. "Er wordt nog wel eens vergeten dat de Nederlandse competitie volgens mij de nummer 6 van Europa is op dit moment. Dus we doen er altijd heel neerbuigend over, maar het is best wel een serieus niveau waar wij hier mee bezig zijn. Dus daar heeft hij op zekere hoogte, met name de intensiteit van zijn spel en wat er van een spits zónder bal verwacht wordt, wat stappen in moeten maken. Los van het feit dat hij zich buiten het veld heeft moeten aanpassen."

Dat laatste legt de trainer van Giménez nog even uit: "Als je je hele leven in Mexico woont en je komt in een keer naar Nederland, in een periode dat het ook nog wat kouder is. Dan heeft dat dus nog wel wat tijd nodig, maar Santiago doet er elke seconde van de dag alles aan om zich aan te passen aan z’n leefomgeving en ook aan het spel van Feyenoord. Het feit dat hij goals maakt heb ik ‘m niet geleerd. Dat deed hij ook al in zijn tijd in Mexico."

Delen

Reacties

Blijft de tegenstander achterin het moeilijk maken.
Je kunt zien dat hij wil slagen