gimenez-feylaz

VK Sportphoto

Nieuws

"Santiago doet er alles aan om zich aan te passen"

StanV1908

Als Feyenoord het dit weekend opneemt tegen AZ, zal Santiago Giménez naar alle waarschijnlijkheid weer in de punt van de aanval beginnen. De Mexicaan lijkt de concurrentiestrijd met collega-spits Danilo gewonnen te hebben. Tijdens de voorbereidende persconferentie ging Arne Slot in op de ontwikkeling van Giménez tot basisspeler. 

“Santiago scoorde in Mexico zijn goals, dat doe hij nu hier ook weer", looft Slot zijn aanvaller. "Alleen het grootste verschil, zoals hij volgens mij ook zelf aangegeven heeft, is dat de intensiteit van het spel en ook van de competitie verschillend is. Er wordt daar op een heel andere hoogte gespeeld en met een veel warmere temperatuur dan hier. Hier ligt toch de intensiteit anders."

Slot vindt het gezien het niveau van de Eredivisie dan ook meer dan logisch dat de Mexicaanse spits er niet meteen stond. "Er wordt nog wel eens vergeten dat de Nederlandse competitie volgens mij de nummer 6 van Europa is op dit moment. Dus we doen er altijd heel neerbuigend over, maar het is best wel een serieus niveau waar wij hier mee bezig zijn. Dus daar heeft hij op zekere hoogte, met name de intensiteit van zijn spel en wat er van een spits zónder bal verwacht wordt, wat stappen in moeten maken. Los van het feit dat hij zich buiten het veld heeft moeten aanpassen."

Dat laatste legt de trainer van Giménez nog even uit: "Als je je hele leven in Mexico woont en je komt in een keer naar Nederland, in een periode dat het ook nog wat kouder is. Dan heeft dat dus nog wel wat tijd nodig, maar Santiago doet er elke seconde van de dag alles aan om zich aan te passen aan z’n leefomgeving en ook aan het spel van Feyenoord. Het feit dat hij goals maakt heb ik ‘m niet geleerd. Dat deed hij ook al in zijn tijd in Mexico."

Delen

Reacties

Blijft de tegenstander achterin het moeilijk maken.
Je kunt zien dat hij wil slagen
Goede vent Gimenez. Ik hoop dat hij nog lang bij Feyenoord blijft. Al zal dat wel van het succes in Europa afhangen. Jammer genoeg zal er volgend jaar wel een andere trainer voor de groep staan. Dat zie ik met lede ogen aan. Het is aan Slot te danken dat Feyenoord weer meetelt.
IK snap je gedachte(s) wel maar het hoeft minder een probleem te zijn als het lijkt. Ook bij Slot speelt Feyenoord in een 4-3-3-opstelling dat is niet anders dan onder bv Van Bronckhorst of Rutten. De kans dat een volgende Nederlandse (!) trainer dat ook doet is héél groot.
Het specifieke van het Slot-voetbal is de intensiteit bij het druk zetten, maar een verstandige coach gaat daaraan niet veel veranderen. Kijk naar Pascal Jansen die dat bij AZ ook niet heeft gedaan. Wat de kans op voortzetting vergroot is het aanblijven van Marino Pusic en/of Sipke Hulshof. Die laatste zal vanwege zijn uitzendbaan bij het Nederlands elftal niet snel met Slot meegaan.
Pusic zou zelfs een optie kunnen zijn als opvolger. De resultaten van FC Twente onder zijn leiding waren zo slecht nog niet 42 wedstrijden: 89 punten. N.B. dat was niet het Twente van dit seizoen. En over het Twente van dit seizoen gesproken Ron Jans is beschikbaar, die heeft een voortreffelijk trackrecord bij FC Groningen, Heerenveen, PEC Zwolle en nu dus Twente en is een uiterst slimme man met (dus!) niet een heel groot ego. Die zal niet aarzelen om weinig te veranderen als hij de technisch-tactische touwtjes in handen heeft.
Prima verwoord bij Twenthe heeft hij het echt goed gedaan
Ook een gedreven persoon samen met Sipke Hulshof