Leo Sauer Filter

Nieuws

Sauer heeft het naar zijn zin bij Feyenoord: "Het lijkt erop dat ze tevreden zijn over mij"

Stan

Sinds het begin van dit seizoen speelt Leo Sauer, landgenoot van Dávid Hancko, voor Feyenoord Onder 21. In gesprek met het Slowaakse Sport.sk blikt de linksbuiten terug op zijn eerste maanden bij de club uit Rotterdam en vertelt hij hoe de eerste trainingen waren onder Arne Slot.

De talentvolle Slowaak maakt veel progressie bij het beloften-elftal van Feyenoord en dat is ook bij Slot niet onopgemerkt gebleven. Zo vertelt Sauer hoe hij het goede nieuws te horen heeft gekregen dat hij mocht aansluiten bij de training van Feyenoord: "Eerst belde mijn onder-21 coach Melvin Boel me en die zei dat hij goed nieuws voor mij had. Aangezien ik het dit halve seizoen goed heb gedaan en tegelijkertijd goed ben ingeburgerd bij Feyenoord, zullen ze me de kans geven om mee te trainen met de A-selectie zodat ik mezelf kan laten zien aan hoofdtrainer Arne Slot en mezelf meer kan ontwikkelen."

Arne Slot
Ook in Slowakije zijn ze benieuwd wat Slot aan Sauer verteld heeft. "Eerst vertelde hij om te komen opdagen en geen druk te voelen. Toen lachte hij me uit door te zeggen dat 'het ergste dat kan gebeuren, is dat je het niet goed doet op de training. Dan kom je hier niet meer.' Hij lachte en ging me voorstellen aan alle spelers van de selectie. Ik vroeg me af of het een droom was dat ik met de trainer van Feyenoord sprak."

Inmiddels is het duidelijk dat de oefenmeester van Feyenoord onder de indruk is van de ontwikkeling van Sauer. Dit gevoel heeft de Slowaak zelf ook: "Eerst mocht ik er maar bij één training komen. Daarna zei hij dat ik de volgende dag ook moest komen en nu heb ik al vier trainingen gehad. Het lijkt erop dat ze tevreden zijn over mij."

Hancko als mentor
Deze zomer maakte ook de Slowaak Dávid Hancko de overstap naar Feyenoord, voor Sauer heeft dat geholpen om te settelen bij de trainingen van het eerste elftal. De journalist vroeg of hij de international al ontmoet heeft: "Natuurlijk. Hij kwam naar me toe en stelde zich voor. Tegelijkertijd hoefde hij het niet eens te doen, omdat ik heel goed wist wie hij was. We hadden daarna een heel goed gesprek en hij was erg behulpzaam. Zowel in de sportschool als direct op het veld. Hij was een beetje een mentor voor mij. De volgende dag zaten we samen aan het ontbijt en praatten we over alles wat mogelijk was, inclusief ons gedeelde verleden bij MSK Zilina. Ook werd er gesproken over Robert Bozenik, die ook vanuit Zilina naar Feyenoord kwam. Dávid kent hem beter, dus ik vroeg ook naar hem."

Op de training hebben Hancko en Sauer nog niet tegen elkaar geoefend, vertelde het Slowaakse talent. "Nog niet. Het is het begin van de voorbereiding en er wordt hier met grote intensiteit getraind. We hebben ook wat gespeeld, maar we kwamen niet in de strijd. Ik vind het echter heel leuk om met de selectie te trainen."

Robin van Persie
De journalist is ook benieuwd of Sauer de "legendarische" Robin van Persie al heeft ontmoet. De vleugelspeler antwoordde daar met enthousiasme op: "Ja, ik ontmoette hem meteen op de eerste dag dat ik in Rotterdam aankwam. Samen met mijn vader hebben we nog even met hem gepraat en ook foto's gemaakt. Maar ik zie Robin vrijwel elke dag op de academie, evenals zijn zoon Shaqueel, die net als ik ook zestien is. Het is jammer dat hij niet meer met de aanvallers van het A-team werkt, maar elke keer als ik hem zie, kan ik het niet geloven. Als iemand me twee jaar geleden had verteld dat ik Robin van Persie elke dag bij Feyenoord zou zien, had ik hem niet geloofd."

 

 

Delen

Reacties

Ah ik kon hem nog niet dus mooi dat ik het alsnog heb kunnen lezen
Thanks dan weten we bij deze dat het niks wordt.
Wie is de volgende die je gaat afschrijven?
Kansloze
Hoop dat ik het mis heb,maar zie het jammer genoeg niet bij die jongen.
En volgende keer wat netter reageren.
Ik ken deze jongen niet, we gaan het meemaken. Dat Slot het in hem ziet vind ik hoopgevend. Bij Feyenoord wordt altijd alles en iedereen maar afgeschreven, vandaar m'n (iets te felle) reactie.
Persie was ook niet de snelste, als je maar kan voetballen en nog belangrijker, als het in het koppie ook goed zit. Lees: Geen Noa Lang aura
Jezus, hoe snel kan je iemand afschrijven? Jij staat zeker wekelijks aan de kant bij de Onder 21…. kenner!!!!
Heb hem inderdaad een aantal keren aan het werk gezien.
En jammer genoeg zie ik niet het grote talent in hem.
Hopelijk heb ik het mis.
Zou Slot en de overige stafleden even bellen, je hebt jezelf nu op de kaart staan qua visie
Enorm leuk ventje. Genoeg talent om het te maken bij ons, mentaal zit het ook wel goed.
Gewoon af en toe 15 minuten in laten vallen bij het eerste.