yv202242a1c07693

VK Sportphoto

Nieuws

'Scheidsrechters niet meer voor de camera's na de wedstrijden'

Van de redactie

De KNVB heeft maandag aan de clubs en uitzendgemachtigden medegedeeld dat de scheidsrechters in Nederland na de wedstrijden niet meer voor de camera's komen om eventuele uitleg te geven. De KNVB gaat de lijn volgen die de UEFA en de FIFA hanteren.

De UEFA en de FIFA staan het scheidsrechters niet toe om na internationale wedstrijden voor de camera te verschijnen om spelsituaties te bespreken. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagmiddag.

Volgens de KNVB komen de scheidsrechters in uitzonderlijke gevallen nog wel toelichting geven op tv, maar alleen om een spelregel of procedure uit te leggen als hier onduidelijkheid over is. In dat geval moeten de zendgemachtigden eerst een aanvraag indienen bij de afdeling persvoorlichting.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf eerder al aan bij Ziggo Sport dat scheidsrechters liever niet meer voor de camera's verschijnen. "In Nederland is het best uniek dat we na afloop voor de camera komen. Vaak alleen als het negatief is. Na een discutabel moment hoor je 5 minuten na de wedstrijd geklop op de deur. Ik vind het best wel negatief als je alleen maar voor de camera moet komen bij een slecht moment."

Delen

Reacties

Trouwens, in Duitsland beginnen de scheidsrechters na de wedstrijd stilaan voor de camera te gaan staan.
DFB heeft ook een twitter-account met uitleg op elk VAR-moment van elke wedstrijd.
Dit kunnen we natuurlijk niet verwachten van de KNVB...