fc-dordrecht-vs-feyenoord-04-jim-breeman-sports-photography-226

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Sebaoui: "Ga mijn best doen om voor deze mooie club te blijven spelen"

Stan

Ilias Sebaoui beleefde afgelopen jaar een topseizoen op huurbasis bij FC Dordrecht. In het nieuwe seizoen mag de buitenspeler zich gaan bewijzen bij Feyenoord, waar hij in het eerste oefenduel tegen nota bene Dordrecht al trefzeker was. Een belangrijke goal voor hem, die hij vanuit respect voor zijn voormalige club niet vierde.

Vorig seizoen maakte Sebaoui op de flank van Dordrecht furore en had hij met 11 doelpunten en 7 assists een groot aandeel in de verassende play-offs deelname van de club. "En dus voelde het bij dit oefenduel toch weer een beetje als thuiskomen. Ik ben blij dat ik hier nog een wedstrijd heb kunnen spelen", zegt de linksbuiten bij het Algemeen Dagblad over de oefenwedstrijd aan De Krommedijk. 

Aankomend seizoen mag de Marokkaans jeugdinternationaal zich op een hoger niveau gaan bewijzen en zich in de kijker spelen van de nieuwe Feyenoord-trainer Brian Priske. "Mijn status bij Feyenoord is op dit moment nog een vraagteken. Ik doe volop de voorbereiding mee en dan zal ik een goed gesprek over mijn toekomst hebben. Daar heeft Feyenoord natuurlijk een grote stem in. Voor mij is het een droom die uitkomt dat ik nu voor deze club mag spelen. En ik ga hard mijn best doen om dat te blijven doen"

Aan hard werken valt onder de nieuwe manager niet te ontkomen, zo vertelt Seaboui naar de eerste week van de voorbereiding. "Veel lopen, veel werk met de bal. De coach zat er vanaf het eerste moment kort op", vertelt de vleugelaanvaller, die in het eerste oefenduel ook meteen zijn eerste goal meepikte. "Het is fijn dat ik mijn eerste doelpunt heb kunnen maken in de voorbereiding, maar uit respect voor FC Dordrecht, de club en de supporters heb ik niet gejuicht. Ik heb hier een jaar gespeeld en wilde dat doelpunt niet te uitgebreid vieren."

Op het veld zag Sebaoui dat er al het nodige veranderd was bij de club waarvoor hij enkele weken geleden nog in actie kwam. "Ja, ik heb redelijk wat nieuwe spelers gezien. Ik hoop van mijn kant dat Dordrecht net zo goed of nog beter presteert dan vorig seizoen. Of ik hier terugkeer? Ik probeer dit seizoen in elk geval als toeschouwer alle thuiswedstrijden mee te pikken."

Delen

Reacties

Als ze naar Feyenoord komen zijn ze volkomen lyrisch. Totdat er 6 maanden later een gefortuneerde club uit het buitenland komt. Dan is het een geweldige kans in een grote competitie. Een prachtige nieuwe uitdaging, word het dan ineens genoemd.
Hij is naar Feyenoord gekomen terwijl hij wist dat hij dan eerst minimaal een jaar in de KKD bij Dordrecht moest voetballen en dat er ook daarna nog steeds geen garanties waren. Dat getuigd wel van iets meer commitment dan jij beschrijft.
Er gaan er een paar teleurgesteld worden .