fc-dordrecht-vs-feyenoord-04-jim-breeman-sports-photography-142

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Nieuwkoop over speelwijze Priske: "Een systeem dat ik graag speel, dat mij wel ligt"

Stan

Zaterdag wist Feyenoord in de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met 0-4 af te rekenen met FC Dordrecht. Dat deed de ploeg van Brian Priske in een nieuw systeem. Onder anderen Bart Nieuwkoop liet tijdens het duel zien zich comfortabel te voelen bij de nieuwe aanpak en sprak daar na afloop over voor de camera’s van Feyenoord. 

Nieuwkoop is na een paar weken vrij weer helemaal opgeladen voor het nieuwe seizoen. "We hebben best een lange vakantie gehad, dus goed om weer op het veld te staan na een goede week."

Met de entree van Priske als trainer, lijkt Feyenoord ook te gaan spelen in een nieuw systeem. Het 3-4-3 dat de Deense trainer hanteert, is Nieuwkoop niet onbekend. "Voor mij wel top, eigenlijk. Het is een systeem dat ik graag speel, dat mij wel ligt. Dat vind ik wel leuk", zegt de flankspeler, die het systeem kan vergelijken met de manier waarop hij bij Union Sint-Gillis speelde. "Een klein beetje. Natuurlijk zijn er wel dingen anders. De nieuwe coach heeft andere aspecten in het systeem, maar het is wel vergelijkbaar."

In de oefenwedstrijd tegen Dordrecht werd het nieuwe systeem voor het eerst gebruikt. Nieuwkoop legt uit hoe dat er op het veld precies uitziet. "Drie man achterin, vier man op het middenveld. Veel kantelen als wingback, veel meters maken als wingback zijnde. Dat moet natuurlijk groeien in het elftal, maar ik denk wel dat we dat met goede momenten hebben laten zien." Zelf floreerde hij in de formatie en had hij bij alle goals in de eerste helft een aandeel. "Wat dat betreft is het wel lekker. Ik vind het lekker om hoog druk te zetten en in dit systeem kan dat op de fullbacks van de tegenstander. Dat is wel iets wat me ligt."

Sowieso bevallen de eerste dagen onder Priske. "We hebben een lange week gehad, van maandag tot nu eigenlijk bezig geweest. Natuurlijk wat meetings gehad over het nieuwe systeem en hard getraind. Dat bevalt goed", zegt Nieuwkoop, die een aantal duidelijke doelen heeft voor de komende weken. "Zo fit mogelijk worden. Als groep zijnde het systeem er zo goed mogelijk in slijpen, en elke dag hard werken en uiteindelijk gewoon goede resultaten halen."

Delen

Reacties

Waarom dat? Meerdere systemen ownen is gewoon belangrijk
Dan vraag ik me af hoe de achterste lijn eruit ziet in dit systeem???
Ik heb mijn sterke twijfels aan dit systeem als Priske met Nieuwkoop en Smal als wingbacks gaat spelen en dan met 2 aanvallende middenvelders (Stengs en Ivanusec) achter de spits. Je mist spelers die kunnen domineren in de 1 VS 1.

@bombarda

Is Feyenoord dus nu specifiek bezig om invulling te geven aan die wingback/flankspelers posities? Best verwarrend aangezien er de hele tijd wordt aangegeven dat ze voor een rechtsbuiten gaan maar dat dus niet type speler is waar Priske graag mee speelt?
Verwacht je snel in of uitgaande transfers te kunnen melden of voorlopig rustig aan het front????
Buitenspelers kunnen gewoon op een van die 10 posities. Het is niet zo dat alle posities in beton gegoten zijn. Het is dynamisch. Kijk maar naar hoe clubs als Leverkusen, Atalanta en Inter het invullen. De meeste 4-3-3 teams eindigen ook met 3 achterop, wij ook heel vaak onder Slot.