dsc00285

Nieuws

Seizoenkaartprijzen: Tarief voor jeugd en senioren stijgt bovengemiddeld fors

Van de redactie

Sinds vorige week worden de huidige seizoenkaarthouders in de gelegenheid gesteld hun kaart te verlengen voor het seizoen 2024/2025. De prijzen voor de nieuwe seizoenspassen stijgen gemiddeld met 6%, wat gemiddeld een absolute vermeerdering van circa 25 euro betekent. 1908.nl analyseerde de prijsstijgingen en zette de opvallendste wijzigingen op een rij.

Vorig jaar had meer dan 98% van alle seizoenkaarthouders hun plaats verlengd. Feyenoord verwacht wederom op zo’n hoog percentage uit te gaan komen, mede door de tweede plek in de competitie met een recordaantal punten en deelname aan de Champions League volgend seizoen. Een seizoenkaart geeft immers voorrangsrecht op het aanschaffen van tickets in het miljoenenbal. Feyenoord verwacht dan ook dat alle beschikbare seizoenkaarten ondanks de prijsverhoging uitverkocht raken.   

Gerard Meijer tribune
De seizoenkaarten voor de Gerard Meijer tribune kosten volgend seizoen 385 euro, wat een stijging betekent +6,7%. De fanatieke aanhang, die traditiegetrouw achter het doel aan de gele zijde zit, betaald zodoende 24 euro meer om de competitiewedstrijden te volgen. Voor de prijsstelling maakt het niet uit of je plaatsneemt op de eerste ring, tweede ring of de parterrevakken. 

Willem van Hanegem tribune
Achter het andere doel maken de tarieven een inhaalslag. Op de Willem van Hanegem tribune lagen de prijzen voorheen in bepaalde vakken lager dan op de populaire Gerard Meijer tribune. Die tijd is voorbij. Voortaan kijken supporters achter beide doelen voor dezelfde seizoensprijs naar de wedstrijden. De voorheen voordeligere vakken F, G en H (vaak gebruikt als familievakken) stijgen met een krappe 50 euro het sterkst (+14%). 

Enige uitzondering is parterrevak Y2. Die kent met +3,8% een relatief lage verhoging, vergeleken met de andere parterrevakken in het stadion (+6,7%). Op vak Y2 ben je zodoende het voordeligste uit voor een reguliere seizoenkaart, buiten de speciale tarieven voor senioren, jeugd en mindervaliden.

Parterre vakken
Feyenoord stelt dat de prijs van een seizoenpas wordt bepaald op basis van het zicht en de afstand tot de middellijn. Dit geldt overal in het stadion, behalve voor de parterrevakken. De laaggelegen vakken kennen dezelfde prijs op de lange zijdes van de Olympia tribune (vak W) en Maastribune (vak Z), als de korte zijde op de Gerard Meijer tribune (vak X). Alleen het parterrevak Y2 op de Willem van Hanegem tribune wordt voordeliger aangeboden.

Mindervaliden
Waar de zichtlijnen ook geen invloed hebben op het tarief, zijn de plaatsen die zijn ingericht voor mindervaliden supporters. Een plek aan de lange zijde (Olympia tribune) of korte zijde (Willem van Hanegem tribune) kent dezelfde schappelijke prijs van 210 euro. De prijsstijging voor die plekken is met +1,5% derhalve minimaal gehouden door de club. 

Senioren
Wie wel harder worden getroffen door de algehele verhogingen, zijn de senioren. Supporters die 67 jaar of ouder zijn, zien de prijzen in de toegewezen vakken D (Olympia tribune) en K (Maastribune) stijging met +11,4%. Met een algehele gemiddelde stijging van 6% betekent dit een nivellering van seniorenvoordeel ten opzichte van de reguliere seizoenkaarten.

Jeugd
Datzelfde beeld is zichtbaar bij de seizoenkaarten met een jeugdtarief. Supporters geboren na 30 juni 2012 komen daarvoor in aanmerking en zien hun speciale tarief procentueel gezien dichter naar de reguliere tarieven kruipen. 

Die tendens is vooral zichtbaar op de Willem van Hanegem tribune, waar jonge supporters voorheen het voordeligste de wedstrijden konden volgen op de vakken EE en JJ. De prijzen van de seizoenkaarten worden daar nu gelijkgetrokken met die van de Gerard Meijer tribune. Dit betekent een prijsstijging van 14 tot 16% voor de jeugdige supporters op die vakken. Vanaf volgend seizoen is er daardoor geen onderscheid meer tussen de prijzen op de Gerard Meijer tribune en de Willem van Hanegem tribune, met uitzondering van vak Y2.

Olympia tribune
Op de Olympia tribune is de procentuele stijging van de seizoenkaarten met 2 tot 3% het minste. Ook in absolute zin is de stijging hier met tien euro het laagst. Kaarten zijn hier doorgaans duurder dan op de korte zijdes, waardoor de absolute aanschafwaarde enigszins beperkt is gehouden. Wat hier eventueel kan meespelen is dat met name de vakken op de tweede ring, doorgaans als laatste uitverkocht raken.

Delen

Reacties

Op vak K stijgen de prijzen voor niet-senioren voor de volledigheid ook met 12%. Verder krijg je de senioren korting niet meer vanaf je 66e, maar is dat verschoven naar 67-jarigen.
Onderbouwing vanuit de club voor de prijsverhogingen is er niet of nauwelijks. Hogere beveiligingskosten? Nog steeds weinig effectief, gelet op alle pyro die elke wedstrijd binnen komt. Betere catering? Waar dan? Volgens mij is alles globaal nog hetzelfde. De enige verbetering die ik heb gezien zijn de toiletten.
Ik hou van mijn club, blijf altijd komen, maar heb makkelijk praten omdat ik het probleemloos kan betalen. Dat geldt niet voor iedereen.
"betaald zodoende 24 euro meer". Betaald moet hier zijn betaalt.
Boeiend, probeer er maar eens 1 aan te schaffen...onmogelijk helaas😔⚽️
Nou precies maar nieuw stadion met 20% meer capaciteit lekker blijven afschieten.

Ik zeg gewoon honderd euro duurder maken , kijk naar de gemiddelde prijs van psv of Ajax . Stop met in het verleden blijven hangen onscluppie heeft simpel meer geld nodig om de huidige lijn door te kunnen zetten!
Structureel moet er meer geld binnen komen. En de echte supporters blijven tenaller tijde komen, ook na die prijs verhoging.
En daarom zit de man van het volk met zijn kinderen straks thuis ESPN te kijken.
Ja precies , dus jij hebt geen inflatie ontvangen of een loonsverhoging!

Leuke populistische opmerking , maar compleet inhoudloos.
Als je alleen gaat en om de hoek woont lukt het misschien allemaal best, maar met twee kids en een uur rijden is het geen doen meer
Dus mijn loonsverhoging moet naar Feyenoord? Nee, het is een optelsom van:
dure kutshirts
slechte hap en snap
pyro-rook
dure kaarten,zeker voor een oudere die met zoon en kleinzoons gaat en de kaarten betaald
parkeerellende na flinke reistijd

inhoudloos, populistische opmerking, t zal, maar mijn grens is bereikt.
Mag het? Na een jaar of 50?
Ja en dan zie je alleen de eredivisie. Voor europees voetbal heb je ziggo nodig