Betrouwbaar
sinisterra

VK Sportphoto

Transfers

'Leeds loopt tegen verhuur-maximum aan'

FeyenoordTM

Maandagochtend kwam het brekende nieuws naar buiten dat Feyenoord concreet in de markt is voor Luis Sinisterra. De linksbuiten moet overkomen van het naar de Championship gedegradeerde Leeds United.

Hoewel een huurperiode van de linksbuiten het beoogde plan van de Rotterdammers lijkt, loopt Leeds United tegen een maximum aan. The Whites leenden deze transferperiode al zeven spelers uit. Nog meer spelers uitlenen lijkt volgens de huidige regelgevingen onmogelijk.

Alle spelers van Leeds United hebben een degradatie-clausule in hun clausule staan — zo ook Luis Sinisterra. Feyenoord bestudeert momenteel wat er nog mogelijk is om een transfer te bewerkstelligen. Volgens het Algemeen Dagblad is het lichten van die clausule voor Feyenoord te duur.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FTM Hoe hoog is die clausule, rond de 20 miljoen?
Leeds heeft pas 6 verhuurd. Komst Sini nog altijd mogelijk. Que Si Que No?
Als ik dit lees dan is het dus loos alarm.
Koop Sini voor 10 mio met 50% rechten ofzoiets
Als sini niet lukt summerville of gnonto optie?
Gaat leeds nooit accepteren en wij kunnen dat niet meer betalen
Ik hoorde iemand hier, ergens in de commentaren een zeer interessant aspect aanhalen: hoeveel moet Leeds nog afbetalen op Sinisterra? Gaat zoiets in 3 termijnen? Dan moeten er waarschijnlijk nog 2 termijnen worden afbetaald. Trek die van het transferbedrag af, en dan staat er nog een behoorlijk bedrag open. Wanneer er dan onderhandeld kan worden over, zeg 50%, dan kan e.e.a. al veel dichter bij komen. Probleem is dan wel weer dat je de afbetaling van je begroting moet afschrijven. Ik probeer alleen maar aan te geven dat er meerdere wegen naar Rome kunnen leiden. Dat Leeds Sini nog kan verhuren lijkt mij evident: DtK gaat niet voor Jan L** naar Leeds. Ook de opmerkingen van Rutger zijn zeker hoopvol. Ik zou zeggen: spaar je gal en wacht even lekker in spanning af!
Die regel geldt toch alleen voor spelers die naar het buitenland verhuurd worden? Dus als het goed is hebben ze bij Leeds nog plaats om 1 speler te verhuren.
Ik had echt gehoopt dat we na het kampioenschap een stap omhoog zouden zetten en spelers zoals Hancko, Paixiao en Gimenez zouden kunnen halen maar dan in een iets hogere prijsklasse zodat we een champions league waardig elftal zouden neerzetten en de titel prolongeren. Op Ueda en mogelijk Ivanusec na zijn we geen niveau omhoog gegaan. Wel jammer om te zien hoe de concurrentie wel de ene na de andere kwaliteits impulsen krijgen. Maar we blijven onze clubbie steunen en ja in Slot we trust.
Wat zijn al die kwaliteits impulsen van de concurrentie dan? Ja 020 heeft een paar onbekende namen gehaald zoals hancko, Paixao en Gimenez dat ook waren voor de gemiddelde supporter. Maar dat is totaal geen succes garantie he. Kijk naar 020 vorig jaar die kochten Bassey voor 25 mil Bergwijn voor 35 mil etc. etc. spelers in die prijsklasse geven ook totaal geen garantie. Laten we nou ook binnen onze eigen muren blijven kijken. Hoezo zou Sauer niet de Hartman van dit jaar kunnen worden? Of Milambo of wat dan ook. Dat geroep om exotische namen snap ik niet zo goed.
On topic: Sini terug halen zou echt mega mega mega zijn. Dat was echt een jongen die uit het niks een wedstrijd kon openbreken precies een kwaliteit die we nu missen. Wat mij betreft mogen we daar best diep voor in de buidel tasten.
Feyenoord heeft duidelijk aangegeven zich niet te gaan richten op een CL waardig elftal, dat gaat dan 100 miljoen kosten minimaal.
Bij de eerste twee eindigen en als het kan kampioen, dat is de doelstelling.
zou summerville niet wat wezen , kost wat minder
Na gisteren is nog maar eens duidelijk geworden dat wij met deze spelers altijd de overhand hebben. Dat het verdedigend prima op orde is. Maar dat we telkens tegen hetzelfde probleem aanlopen. Kansen creëeren... daarom wordt er geschakeld naar Luis... of het lukt is een tweede, maar hoop het van harte. Met Ivanusec en Sini worden we een stuk creatiever en wordt het overwicht makkelijker omgezet jn overwinningen... well see... nee heb je...
Man man altijd maar die speculaties kom pas met nieuws als er echt wat rond is....
Als er niks wordt gemeld is het niet goed, als er wel iets wordt gemeld is het ook niet goed.. ook brengt @FTM nieuws pas als t een deal niet meer in de weg kan zitten
@Ftm is dit geen opie?@ftm is kopen met terug koopoptie geen optie?

Kijk het salaris wat Leeds hem betaald kunnen wij toch niet betalen.., dan kan je zeggen wij kopen hem nu voor x aantal miljoen en de terug koopoptie is 5 ton meer...
Tuurlijk niet. Als sini zelf niet terug wil naar leeds dan is die terugkoop optie voor niks
Gaat er toch om om evt huur met constructie te omzeilen, maar is blijkbaar niet nodig...
Klopt maar dan blijft er een groot risico voor leeds dat hij na dat jaar zegt, leuk die clausule ik ga niet terug
Kan je toch contractueel vastleggen...
Grappig dat iedereen de kennis heeft over 8, 7, of 6 spelers verhuren... Leeds en/of Feyenoord zal dat toch wel (beter) hebben uitgezocht dan wij met zn allen hier...

Van harte welkom hoor Sini, daar niet van
Feyenoord gaat voor spectaculaire comeback van Orkun Kokcu!!
Oh nee hij blijkt 25 miljoen te kosten excl bonussen..
Het beste zou zijn om een jaren zeventig regel opnieuw in te voeren en iedere ploeg maar twee buitenlanders mag contracteren. Die Engelsen moeten maar eens wat minder talent wegkapen bij andere landen zodat het weer wat eerlijker wordt allemaal.
Wat kan media mensen toch gek maken..
Rond 11:00 een geweldig bericht
En om 12:30 een vreselijk bericht

Maarja, alles voor de views zeggen ze he!!

En waar komen we dadelijk mee aan?
Met Idrissi en Guus Til...

Ik dacht dat Slot het had over spelers die ons alleen sterker zouden maken
Daarom moet je Slot ook niet het transferbeleid in handen schuiven.
Goede trainer hoor maar hij moet vooral niet op de stoel van de TD zitten
Als het niet haalbaar was wordt dit al niet eens gedeeld dus wij weten niet alles gewoon rustig wachten
Als je begrijpt wat je leest weet je dat Sinesterra niet komt. Heel eenvoudig. Leeds mag niet meer uitlenen. De rest is gewoon papier vulling
Leeds heeft 6 spelers verhuurd en 1 binnenlandse die niet meetelt, dus ze mogen er wel degelijk nog 1. Ik neem aan dat Feyenoord weet dat het niet meer kan, dat ze niet in direct contact staan met Leeds, dan schakelen ze gelijk door naar Idrissi.
Wat een reacties lees je dan gelijk weer.. ;) er is sowieso meer nieuws hierover anders lekken ze dit vanochtend toch niet!
@ftm hoe staat Sini zelf tegenover een terugkeer?
DTK gaat toch geen moeite in iets stoppen als die al weet dat het niet kan.. Denk dat er echt wel wat mogelijk is.
Ivanusec komt niet voor de bank
Sinisterra komt niet voor de bank
Stengs komt niet voor de bank
Paixao kind van de rekening, of is Ivanusec echt de beoogde 10 en Stengs de beoogde 8? Dan Zerrouki of Wieffer naar de bank?
Niemand komt voor de bank. Concurrentie heet dat. Iets dat 100% nodig is als je stappen wilt maken.
Van de FIFA site:
- Tussen 1 juli 2023 en 30 juni 2024 mogen er max 7 spelers verhuurd worden
- Spelers van 21jaar en jonger tellen hier niet in mee.
- Op nationaal niveau is er een overgangsperiode van 3 jaar (vanaf 2022) waarin de nationale bonden regels kunnen opstellen in lijn met de regelgeving van de FIFA op internationaal niveau

Dit laatste kan geïnterpreteerd worden alsof die max van 7 spelers alleen geldt van internationaal verhuurde spelers.

De meest up-to-date versie van transfermarkt.co.uk geeft aan dat Leeds 5 spelers internationaal verhuurd heeft en 1 aan Everton. Een verhuur van Gnonto zou niet meetellen, hij is 19.

Lijkt dus nog ruimte te zijn
Het is 6 internationaal en 1 binnenland.
Dat kon ik niet zo snel vinden op de FIFA site. Maar ik geloof je.
Is er dus nog steeds ruimte om 1 speler aan het buitenland te verhuren
Nou ook op transfermarkt UK tel ik er 6.

Als we de regels goed interpreteren mbt binnenlandse huur zou er inderdaad nog 1 plekje open zijn.
6 verhuurde spelers idd, waarvan 1 aan Everton dus binnenlands
Ik tel echt 5 internationaal en 2 binnenland. Everton (harrison) en Spurs (Rodon).
Rodon?? Dat is binnengekomen.
Die heeft Leeds van Spurs gehuurd.
Gaat om uitgaande.
dat klopt het zijn er dus 5 en 1 nationaal.
Nee.
Hier is de juiste lijst :
https://www.transfermarkt.nl/leeds-united/leihspielerhistorie/verein/399/plus/0?saison_id=2023&leihe=ist

6 internationaal (AS Roma 2x, Werder Bremen, Frankfurt, Union Berlin en Real Betis)

1 nationaal (Everton)
Rodon is gehuurd van Spurs toch?
Respect voor R*tger en de crew van 1908, ik zou he-le-maal leip worden van al dat gejank en mensen die alles in twijfel trekken...
Haha ja het is wel een vorm van masochisme met al die jankende pubers hier (of die zich zo gedragen).
Feyenoorder zijn is de zwaarste vorm van masochisme.
Absoluut waar. Onder de noemer "Pijn is fijn".
Alleen had dat vroeger een andere betekenis. Toen leden we vanwege de tegenvallende resultaten en falend beleid. Tegenwoordig is het vooral een stel verwende kinderen dat loopt te janken omdat succes blijkbaar wel heel snel went bij sommigen.
En tevens niet begrijpen dat het team weer moet inspelen.
Jammer. We hadden toch een paar uurtjes de hoop... (eigenlijk al niet).
Iedereen weer in paniek....

Ik ben geen insider of niets, maar ik denk dat ze al veel verder in het proces zijn dan dat wij allemaal denken, Feyenoord is echt niet **********. Sommige dingen komen op het juiste moment naar buiten, andere dingen mogen nog niet naar buiten (embargo). Veel lui realiseren zich niet dat dit een spel is tussen de club, (soms) speler en een medium als 1908.

Ik heb het gevoel dat Sinisterra binnen 48 uur weer Feyenoorder is.
Waarom dit bericht dan toch de Wereld in gooien!
Goh je verwacht het niet. Zoveelste ‘blij met een dooie mus’.
Zal toch geen huur zijn voor noppes. Best wel een paar miljoen aan huur som aan te pas komen?
Volgens de regels mag je toch 8 verhuren, en drie keer raden hoeveel ze hebben verhuurd. 7 spelers.
Volgens de regels van vorig seizoen mag je er 8 verhuren.
Dit jaar zijn dat er 7.
Vorig seizoen ja.
Dit seizoen 7.

Vraag is alleen nog die ene binnenlandse.
Want binnenlandse "schijnen" niet mee te tellen.
Afwachten. Zou wel een stunt zijn dit zeg.
Gek idee hè, maar Leeds zal waarschijnlijk Sini nog niet hebben afbetaald. Kunnen ze daarin geen middenweg vinden
Scherp.

@FTM kan jij hier eens navraag over doen?
wordt er nu weer doorgeschakeld naar Idrissi@ FTM ?
@FTM, klopt mijn redenatie van 8 spelers die verhuurd mogen worden, waarbij een binnenlandse verhuur niet meetelt?
Acht klopt sowieso niet.
Dat was vorig jaar en wordt afgebouwd naar 6 in 24/25.

Dus dit jaar (23/24) zijn het er 7
Thnx, dan zijn het er nu 6, dus dan zou het alsnog kunnen. De binnenlandse verhuur van Harrison telt dan niet mee.
Voetbalprimeur in maart 2022:
"Spelers van 21 jaar en jonger krijgen niet met het huurlimiet te maken. Dat geld overigens ook voor voetballers die zelf zijn opgeleid door hun club. In eerste instantie is er alleen op internationaal vlak sprake van het huurlimiet: BINNENLANDSE HUURTRANSFERS KUNNEN DAN NOG ONBEPERKT PLAATSVINDEN. De FIFA verwacht van de nationale bonden dat de regel uiterlijk in 2025 op nationaal vlak wordt doorgevoerd."

Marc Roca, Maximilian Wober, Robin Koch, Brenden Aaronson, Diego Llorente en Rasmus Kristensen zijn verhuurd aan clubs buiten Engeland. Jack Harrison aan Everton. Oftewel Sini zou gewoon aan ons verhuurd kunnen worden
Ben benieuwd wat voor constructie Feyenoord hierop gaat verzinnen, als ik de reactie van Ftm lees is een deal alles behalve van de baan
kan ook weer nep account zijn natuurlijk
Ik lees online dat het verhuurdmaximum alleen geldt voor internationale huurtransfers. Er is er 1 binnenlands verhuurd dus dat zou betekenen dat er nog 1 spot over is? @FTM kan je dat bevestigen?
Blijkbaar zijn er nog 2 plekken over!
In hoeverre betekent dit dat een eventuele transfer van de baan is?
Transfer van sinisterra naar feyenoord
dat ligt er toch aan wat de clausule in zijn contract is? gouka kent die niet, alleen zijn zaakwaarnemer. als dat 25 miljoen is is dat te duur, als dat 7-10 miljoen is, is dat nog te behappen.
@FTM zou zijn komst ten koste gaan van Ivanusec
Eerder werd gemeld dast de eventuele komst van Sinisterra "ten koste" van Idrissi zal gaan.

Al ga ik er momenteel vanuit dat Sinisterra onhaalbaar is.

Wel zonde dat 1908.nl ons eerst blij maakte met een wat achteraf bleek dooie mus te zijn.... Z'n huiswerk niet goed gedaan.
Waar wordt gewerkt worden fouten gemaakt. Gelukkig maak jij geen fouten in je dagelijkse bezigheden.
Klopt. Vandaar ook mijn succesvolle onderneming ;-)

Nee gekkigheid. Je hebt gelijk.... En misschien oordeel ik ook wel te vroeg.
Ik ga er nu namelijk vanuit dat Rutger nog wat info achter de hand heeft, die hij pas wil/kan delen op een later moment.

Hierbij dus mijn mea culpa.
Geen probleem!

Alleen jammer dat er zo'n negatieve tendens is. Geduld is ver te zoeken op dit platform, al zorgt het wel voor vermaak bij mij :P
Ik ben over het algemeen ook iemand die hier rust en geduld predikt.
Maar informatie die foutief blijkt te zijn, is wel een stoorfactor. (Al is het hier dan nog maar de vraag hoe de vork nou exat in de steel steekt.)
Klopt maar over Ivanusec wordt niets gezegd
Omdat Ivanusec al binnen is.
Wat valt daar verder over te melden dan in deze kwestie?
Weet iemand de exacte regelgeving? Zijn er nu 7 verhuurd dat is de max, waarvan 1 binnen Engeland. Die zou als het goed is niet meegeteld worden, waardoor er nog eentje overblijft.... @FTM
Sinds juli 2022 mogen er 8 spelers verhuurd worden. Momenteel zitten ze op 7, met Harrison erbij. En een binnenlandse verhuur telt volgens mij niet mee, dus mijns inziens kan een verhuur idd.
We hebben tegenwoordig een samenwerking met Newcastle toch? Misschien zijn die ervoor te porren om Sini te kopen van Leeds en voor een seizoen bij ons te stallen :)
@FTM Kun je iets ingaan op hoe Feyenoord dan concreet zou willen worden? Met de quote 'Luis Sinisterra lijkt bij koop te duur; Leeds United loopt tegen verhuur-maximum aan' lijken er weinig opties over toch...?
Of willen ze bijv. 50% van de transferrechten terugkopen o.i.d.?
ligt eraan of zijn degradatieclausule een beperkte transfersom heeft of niet. maar als die beperkte som 25 miljoen is, is hij te duur.
  • 1
  • 2