fc-dordrecht-nac-breda-2-2-jim-breeman-sports-photography-41

Jim Breeman Sports Photography

Series

Verhuurde Feyenoorders: Touré en Tsoungui trefzeker bij debuut

Stan

Net als Feyenoord trapten veel clubs in binnen- en buitenland afgelopen weekeinde af voor de nieuwe voetbaljaargang. Naast de selectie van Arne Slot kwamen zo ook een aantal huurlingen van de Rotterdammers in actie voor hun nieuwe tijdelijke werkgevers. Dit seizoen zal 1908 wekelijks een blik werpen op de verrichtingen van de verhuurde Feyenoorders. In de eerste speelronde gaan de spotlights vooral op Tidjany Touré en Antef Tsoungui die beiden hun debuut opluisterden met een doelpunt.

Lennard Hartjes & Mimeirhel Benita: N.E.C. – Excelsior (3-4) 
Waar Hartjes vorig jaar ervaring opdeed in de Keuken Kampioen Divisie bij Roda JC, mag hij zich dit jaar gaan bewijzen in de Eredivisie. De middenvelder leek eerst op weg naar PEC Zwolle, maar na het vertrek van Dick Schreuder bij de promovendus kiest Hartjes voor een huurperiode bij Excelsior. Bij het kleine broertje van Feyenoord start hij zondagmiddag gelijk in de basis. De 20-jarige contoleur speelt de volledige 110 minuten (!) voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen en staat dus nog op het veld als Excelsior het spektakelstuk in de allerlaatste secondes weet te winnen.

Benita, die onlangs ook voor een jaar verhuurd werd aan Excelsior, bekijkt de sensationele overwinning van zijn nieuwe club vanaf de bank in het Goffertstadion. De 19-jarige rechtsback krijgt geen speeltijd en moet dus nog wachten op zijn officiële debuut voor de Kralingers.

Thijs Jansen: De Graafschap – ADO Den Haag (0-0)
Het keeperstalent van Feyenoord heeft vorig seizoen op huurbasis bij TOP Oss laten zien een meer dan redelijke doelman te zijn. Bij de landskampioen heeft Jansen echter te maken met stevige concurrentie onder de lat en dus beproeft hij ook dit jaar zijn geluk in de KKD. Het is De Graafschap die de 21-jarige sluitpost op huurbasis overneemt. Bij de Superboeren moet Jansen afgelopen vrijdag tijdens het duel met ADO nog genoegen nemen met een reservebeurt. Mees Bakker krijgt de voorkeur tussen de palen en slaagt er in het doel schoon te houden. Jansen zal dit seizoen met de van AZ overgekomen doelman moeten strijden om de positie van eerste keeper.   

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Guus Baars: FC Dordrecht – NAC Breda (2-2)
Bij FC Dordrecht spelen het komende seizoen maar liefst vier Feyenoord-huurlingen. Het is het gevolg van een alliantie die de Rotterdammers zijn aangegaan met het team uit de KKD. Tijdens de eerste speelronde begint ook meteen de helft van het viertal in de basiself van trainer Michele Santoni. De van Beerschot gehaalde buitenspeler Sebaoui en verdediger Tsoungui, spelen de hele wedstrijd mee. Laatstgenoemde is zelfs trefzeker bij zijn officiële debuut. De mandekker, die overkwam van Brighton & Hove Albion en direct gestald werd bij Dordrecht, zet de Schapekoppen halverwege de tweede helft met het hoofd op een 2-0 voorsprong. De assist is van oud-Feyenoorder Jari Schuurman.

FC Dordrecht geeft de voorsprong daarna echter volledig uit handen en loopt in de laatste minuut tegen een gelijkmaker van NAC aan. De 20-jarige ’t Zand staat dan net tien minuten in het veld, in tegenstelling tot de even oude Guus Baars, zijn ploeggenoot van vorig seizoen bij de O21 van Feyenoord. De verdediger blijft het hele duel op de bank.

Tidjany Touré: Gil Vicente – Portimonense (5-0)
De 21-jarige Tidjany Touré werd vorig seizoen al verhuurd aan Dordrecht en mag het dit seizoen in het buitenland gaan proberen. Die buitenspeler, die in de zomer van 2022 de overstap maakte van PSG naar Feyenoord, kan zich gaan bewijzen in dienst van het Portugese Gil Vicente. Bij de nummer 13 van Primeira Liga van vorig seizoen begint Touré afgelopen zaterdag meteen goed. Slechts vijf minuten nadat de Franse vleugelaanvaller invalt weet hij zijn ploeg op een 4-0 voorsprong te zetten. Zo luistert hij zijn debuut bij de Portugezen net zoals in Dordrecht op met een doelpunt. Het duel eindigt uiteindelijk in 5-0.

Delen

Reacties

Nog geen reacties