Onbevestigd
sinisterra-2

VK Sportphoto

Nieuws

Sinisterra naar FIFA-reglementen haalbaar: Leeds mag nog één speler verhuren

Stan

Vandaag werd bekend dat Feyenoord de mogelijkheden verkent om Luis Sinisterra tijdelijk terug te halen naar Rotterdam. De kampioen van Nederland zet in op een huurconstructie voor de Colombiaan, maar omdat zijn club Leeds United al meerdere spelers heeft verhuurd, wordt er getwijfeld of een huurtransfer wel een optie is. 1908.nl duikt in de regelgeving van de FIFA rondom verhuurde spelers en probeert antwoord te geven op de vraag of Sinisterra haalbaar is voor Feyenoord. 

Tot vandaag verhuurde Leeds United al zes spelers: Brenden Aaronson (Union Berlin), Robin Koch (Eintracht Frankfurt), Maximilian Wöber (Borussia Mönchengladbach), Rasmus Kristensen, Diego Llorente (beiden AS Roma) en Marc Roca (Real Betis). Daar is vandaag in de vorm van Jack Harrison een zevende speler bijgekomen. De Engelsman wordt verhuurd aan een andere Engelse club: Everton.

Volgens de nieuwe regelingen van de FIFA rondom huurspelers die zijn ingegaan op 1 juli 2022, mag een club maximaal zeven spelers op hetzelfde moment uitlenen aan een buitenlandse club. Dit geldt vanaf 1 juli 2023 tot 30 juni 2024. Zoals aangegeven werd Harrison vandaag door Leeds United verhuurd aan Everton. Er is hier sprake van een binnenlandse huurovereenkomst, wat volgens de regelgeving niet meetelt bij het maximaal aantal huurlingen. Dat Leeds en Everton niet op hetzelfde niveau uitkomen, is niet van belang. Daardoor heeft Leeds dus nog één plekje vrij om een speler te verhuren aan een niet-Engelse club. Sinisterra wellicht?

Dan zit Leeds United nog met de 'kwestie-Gnonto'. Het oude target van Feyenoord ligt behoorlijk overhoop met zijn club en weigerde dit weekend in actie te komen. Leeds geeft aan hem niet te willen verkopen, maar al zou Gnonto verhuurd worden vóórdat Sinisterra verkast, heeft dit geen invloed op een eventuele huurovereenkomst van de Colombiaan. Gnonto is namelijk jonger dan 21; deze spelers tellen volgens FIFA-reglementen ook niet mee bij het maximale aantal van zeven verhuurde spelers.

Twee issues zouden nog roet in het eten kunnen gooien: de salariskwestie en andere clubs met belangstelling. Naar verluidt gaat het om hordes aan clubs met interesse in Sinisterra.

Onder voorbehoud dat bovenstaande informatie volledig klopt en op dit moment geldig is, heeft Feyenoord dus de mogelijkheid Luis Sinisterra op huurbasis over te nemen van Leeds United. De Rotterdammers prefereren een huurtransfer van de Colombiaan, omdat zijn waarde naar verwachting te hoog ligt om hem permanent over te nemen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Even een gekke gedachte ! Aangezien bij een transfer tegenwoordig in delen wordt betaald ? Zouden we misschien een deel kunnen laten vallen en m voor minder kunnen ophalen maar ik weet natuurlijk niet of deze transfer naar leeds volledig is betaald aan Feyenoord?
Feyenoord is voor Sinisterra een gepasseerd station. Moet je niet willen. Die magie krijg je nooit meer terug. Wel ben ik blij dat het geroep om Guidetti eindelijk is verstomd.
@ftm wat zijn precies criteria voor jullie om te zeggen van dit nieuws brengen we wel, en ander nieuws evt niet.

Ik heb vandaag op jullie kanaal 4x verschillende berichtgeving over dit topic gelezen. Dan vraag ik me gewoon af waarom er niet een uurtje of 2 gewacht wordt op wat meer zekerheid.

Verder geen gezeik, vaste klant van je maar ik vraag het me gewoon af.
Een nieuwe samenwerking met Oussama Idrissi is een kwestie van tijd, rondom Luka Ivanusec staat alles vast, Guus Til is op dit moment geen thema, en Luis Sinisterra wordt een lastig verhaal.

Feyenoord is momenteel concreet in gesprek met Sevilla over een nieuwe samenwerking met Idrissi. De 27-jarige buitenspeler staat open voor een rentree in De Kuip, en ook de Spaanse club wil meewerken aan een nieuwe verhuurperiode. Trainer Arne Slot ziet de komst van Idrissi zitten, en er wordt snel een akkoord verwacht.

Mijn blijdschap was van korte duur....blij gemaakt worden met Sini en uiteindelijk met Idrissi opgescheept worden zonder hem te kort te doen.
Hoop doet leven maar Sinisterra kan uiteraard overal terecht dus zijn voorkeur zal net als bij Schouten naar de club van zijn voorkeur moeten gaan want financieel leggen we dit wederom altijd af
@FTM Martijn Krabbendam zegt dat Leeds United Sinestera niet wil verhuren?
Slot heeft met Lang en Schouten gepraat en er is lang gedacht aan Til. Aldus VI. Gedacht. Verleden tijd. Ik steek een kaarsje aan voor dat het verleden, niet het heden wordt.
Ik reageer niet meer op onze ' geachte mede Feyenoordsupporter Kritisch' .
Het enige wat die jongen of man of vrouw of genderneutraal schrijft , is dat het vindt dat Slot onze club te gronde richt of in ieder geval niet vooruit helpt.
Hij insinueert van alles, zonder enig tastbaar bewijs, en is ook nog van mening, dat we financieel net zoveel risico's moeten gaan nemen als PSV nu doet.
Als PSV de CL niet haalt, zijn ze failliet en daar weten we nog van in het verleden.

Hij gaf me ook nog het advies om me in mijn club , Feyenoord, te gaan verdiepen.
Nou, dat doe ik al sinds 1963, Benfica - Feyenoord, m'n eerste avondwedstrijd in De Kuip.
Ik adviseer dat stuk verdriet om de jaarrekeningen van Feyenoord eens te bekijken en in oktober komt er weer een nieuwe en niet alleen bekijken maar ook aan iemand te vragen of ze dat kunnen uitleggen.

En om het helder te houden, ik heb zondag ook wel zitten mopperen, maar blijf wel achter m'n club staan en de spelers die op het veld staan ( en er naast ).
Zo ben ik opgegroeid, kritiek leveren prima, maar niet achterbaks mensen die zich helemaal inzetten met anonieme berichtjes de grond in boren.
Walgelijk , maar goed is 2023 en blijkbaar vind niet iedereen het leuk dat Feyenoord is ontwaakt en met een fantastische technische staf en een prima direkteur de weg omhoog is ingeslagen.
Daar doet een 0-0 tegen sittard niks aan af.
U neemt mij de woorden uit de mond!
Ik doe mee. Negeer kritisch verder.
Precies , achter je club staan , feyenoord supporter ben je niet voor je lol maar doet soms pijn , maar het is en blijft mijn club . En die van mijn zoon .
En het komt goed maar heb geduld transfer window is nog niet gesloten er kan nog van alles gebeuren .
Eindelijk een reactie die mijn gevoel beschrijft⚽️⚽️
Bovenal hopen dat Sinisterra met een warm gevoel aan ons terugdenkt en dat dat ook meetelt naast salaris opties. Geloof me, van wonen in Leeds word je niet vrolijk 😏
Een voetbalclub die volgens Sini een stap omhoog was ten opzichte van Feyenoord. Tsja...
Zolang hij er niet is, geen reden om te juichen.
@FTM R*tger

Maar wat is de clausule in het contract van Sinisterra mbt terugkoop bij degradatie gaat dan nog steeds hoofdsom of wat zijn dan de voorwaarden.laat hem terugkomen gewoon door koop jaartje PL gehad Nu weer kampioen worden met Feyenoord en een seizoen in de CL gespeeld die marktwaarde schiet dan omhoog
Er is helemaal geen terugkoop clausule bij degradatie.

Bij de Leeds spelers is blijkbaar een clausule in het contract opgenomen voor hoeveel ze kunnen vertrekken, bij degradatie.
Ok dus in verkapte vorm een dergelijke regeling. Ben benieuwd wat dat bedrag voor Sinisterra zal zijn
Ik ook, maar zal ( voor Feyenoord begrippen ) nog een fors bedrag zijn.

Ze hebben hem gekocht voor 25 miljoen, dus hij zal niet voor een appel en een ei de deur achter zich kunnen dichttrekken.

Hoeveel wel ? Geen flauw idee hoe dat in Engeland gaat.
Dit wordt gewoon een lastig verhaal. Ik kan me niet voorstellen dat er geen andere club is die meer kan betalen dan Feyenoord... zoals gezegd, hordes aan clubs die belangstelling hebben.
Mocht Sinisterra huren niet haalbaar zijn, is Gnonto huren dan een optie? Die kan behalve op 10, op iedere positie voorin.
Offtopic. Maar, hoe kan het dat psv redelijk snel: Lang, Pepe, Tillman, Schouten en mogelijk Vranx vastlegt?
RvC? Hoger ambitieniveau? Wat meer risico nemen dit jaar?
Peter eisen gesteld? Onderhandelingen duurden toen best lang.
Als de club het aankoopbeleid niet in handen van Slot had gelegd zag het er nu heel anders uit…

Er is 30 miljoen uitgegeven en geen één aankoop die je significant sterker maakt. Dat is ook een kunst.

Van die 30 miljoen had je ook 3 gerichte kwaliteitsaankopen kunnen verrichten voor linksbuiten, “10” en “8”.

Maar Slot koos anders
Ja je hoeft inderdaad niet perse dubbel bezet te zijn met cl in zicht. Feyenoord had beter geen rekening kunnen houden met de toekomst. Gewoon 10 miljoen per speler uitgeven en dan maar hopen dat het goed valt...
Ja, want met Stengs en Zerrouki ben je klaar voor de toekomst?

Je gaat toch altijd eerst gerichte kwaliteitsaankopen doen om vertrokken spelers op te vangen eer je breedte aankopen doet?
Je gaat toch geen 20 miljoen (30 als je Ueda meetelt), uitgeven aan breedteversterkingen…
Je blijft maar doorzeiken , he, Slot heeft heel duidelijk aangegeven dat breed gedragen binnen Feyenoord de keus is gemaakt of al het beschikbare geld investeren in 1 of 2 spelers of meerdere spelers met minder kwaliteit die wel de capaciteiten hebben om door te groeien.
Feyenoord heeft duidelijk voor het laatste gekozen.
En wat jij vindt , is helemaal niet interessant
En nog maar een keer, als je Kokcu 1 op 1 had willen vervangen, dus meteen inzetbaar, CL niveau was je 40 tot 50 miljoen kwijt geweest.
En met deze trainer en technische staf wordt iedere speler beter, of je moet heimwee hebben
40 / 50 miljoen…

Ik denk dat de transfervrije van den Boomen al een goed stuk van Kokcu had kunnen opvangen
ja, dat kan jij wel denken, maar daarom heb je ook geen verstand van voetballen
Wel een gok natuurlijk dit jaar moet minimaal 2e plek gehaald worden. Anders loop je weer veel geld mis.
Of je wacht het gewoon eerst eens af, voor je vooraf begint te janken. Jij was ook 1 van die grote jankschreeuwers die riep dat Dessers niks was voor Feyenoord.

Zerrouki is wel degelijk een versterking voor Feyenoord op competitie gebied, Stengs idem. Het doel van Feyenoord is heel simpel. Bij de 1e 2 komen om op den duur wel gewoon bedragen van 10+ uit te kunnen geven aan directe versterkingen a la isaksen, of om een sini direct te kopen enz. Maar blijkbaar is dat voor sommige niet te snappen.
Nu moeten we het gewoon hier mee doen en deze jongens gaan vlammen. Maar blijf ze vooral afkraken als ekte ekte supporter ( not )
Precies, dat gedrocht loopt alleen maar negatief te doen.
Dat heeft niks met Feyenoord supporter te maken en kritiek leveren.

Hopelijk krijgt ie de hik
Mee eens. Zoiets moet je niet aan trainers overlaten. Dan faal je als Feyenoordbeleid.
Laat je niet op de kast jagen door dat stuk verdriet, Slot bepaald niet in z'n eentje wie er wel of niet komt.
Ik meen dat 1908 er ook mee kwam, wellicht kan FTM het bevestigen of een en ander nader verklaren
Misschien moet je je een keer in je club verdiepen.

Om Slot uit handen van Tottenham te houden en te laten verlengen hebben ze hem, behalve een forse salarisverhoging, ook het aankoopbeleid in handen gegeven.
M.a.w. Slot kiest de spelers uit die hij wil hebben en Te Kloese maakt er werk van.

Je hoeft het niet te geloven maar zo zit het.
Ik meen dat Ueda de enige is waarbij ook de scouting betrokken is en wiens komst breed gedragen is.
De rest is puur het wensenlijstje van Slot.
Kritisch, heb je bronnen waarin dat staat? No harm. Just asking.
Dat is ook niet het geval, is gewoon een directeur en scouting. Is een zielige stelling van kritisch dat Slot alleen bepaald.
Je hoeft het niet te geloven maar zo zit het gewoon.

Slot mag alle aankopen uitkiezen en DtK regelt het.
En dat in ruil voor een contractverlenging.

Zoek maar na…
******* op man, een CL niveau 10 kost minimaal 40 miljoen
Afgelopen winter ca 80 miljoen gecasht (tegen nu ca 60 voor ons incl nog te ontvangen CL premies), biedingen van 35 miljoen plus op Sangaré!? En Tillman is huurling.
Trek van die 80 miljoen 30% af ( belasting, makelaars, tekengelden )kom je op 55 en bij ons 42 ) .
PSV neemt financieel meer risico , als CL halen niet lukt, zijn ze vrijwel failliet.
Dus laten wij dat maar niet doen.
Ze hebben 13 miljoen meer dus ze kunnen ook meer kopen. Zeker in de wetenschap dat Sangaré ook nog minstens 35 miljoen oplevert.
Meer beschikbaar budget misschien, wij hebben nog andere zaken op te lossen waar nu geld voor gereserveerd wordt
Maat, dat we 1x kampioen zijn geworden en een paar spelers hebben verkocht, wil nog niet zeggen dat we op hetzelfde niveau zitten. Daar hebben we echt nog structureel langer succes (sportief, commercieel en transfers) nodig. Daarnaast zitten we met schulden, de Kuip etc.

Wij kunnen die bedragen gewoon nog niet neerleggen. Daarbij hebben ze Gakpo en Madueke alleen al 90 miljoen opgehaald. Voorsorteren op het vertrek van Sangare a 40 miljoen en daar heb je al een enorm bedrag.

Daarnaast staan ze erom bekend altijd te werken met een gat in de begroting die moet worden opgevuld door CL/transfers. Dus in zekere zin ook een gedurfd beleid, waardoor ze oa. Gakpo/Madueke wel moesten verkopen.

Dus als met al, we zijn op de goede weg maar zoals DtK al zei ‘we gaan niet opeens gekke dingen doen’ en verstandig beleid voeren.
Risico nemen, als ze zich niet plaatsen voor CL probleem...
Psv heeft van de winter 2 spelers verkocht voor 70 miljoen?
Daarbij gaan ze volgens mij nog uit van een vertrek van Sangare, die ook wat niet voor een spotprijs de deur uitgaat.
Die hebben dan best wat te besteden, lijkt mij
Gnonto nu geen optie aangezien arnesen weg is? Kan ook op de flanken
Dit zegt toch alles hoe verrot de voetbalwereld is. Mensen en witwashandel. 8 man verhuren! Absurd!
Feyenoord heeft ook 8 spelers verhuurd ;)
Ook absurd. Maar volgens mij hebben die geen tientallen miljoenen gekost.
Kan hier niet meer tegen....lijkt wel een JoJo effect.... Wordt knettergek als het lukt...
In welk opzicht wordt je dan knettergek?? Wel van vrolijkheid dan toch?? Sini terug Gimenez en Paixão voorin Ivanusec erachter met Stojkovic of Timber daar kortbij Wieffer oof Zerrouki op vertrouwde "6" en gaan met die banaan

Bijlow
Nieuwkoop-Geertruida-Hancko-Hartman

Wieffer of Zerrouki "6"
Stojkovic of Timber "8"
Stengs of Ivanusec "10"

Sinisterra-Gimenez-Paixao
Ivanusec of Sauer-Ueda-Minteh of Jahanbakhsh

Je zou hiermee in staat zijn om twee bijna gelijke teams neer te zetten, vind ik.
Rock and Rollercoaster aan het worden!
Sinisterra erbij zou natuurlijk leuk zijn als hij fit is. Hij kan defensies openbreken. Maar iemand zal hem toch moeten aanspelen. Ik vraag me echt af of Feyenoord dan toch voor Ivanusec op 10 gaat, terwijl dat bij Zagreb niet zijn beste positie was en hij vanaf de flanken ging spelen. Ik hoop toch dat Ivanusec in een vrije rol vanaf linksbuiten komt en er een een echt goede pure nummer 10 of 8 wordt gekocht of gehuurd in plaats van een talent. Dat lijkt me beter voor de balans in de selectie. Maar daar ziet het niet naar uit.
Niet helemaal eerlijk, Rabbit010 dook in de materie omtrent de FIFA regelementen.
Word gezegd maar uitlatingen van zijn trainer doen anders vermoeden
Nee, dat van Stojkovic. In verband met Dinamo Zagreb.
Kan me moeilijk voorstellen dat dit soort zaken niet goed zijn uitgeplozen voordat Feyenoord concreet wordt
Klopt hopelijk morgen zo'n aankondiging op feyenoord insta colombiaanse vlag en dat liedje ik voel al weer de vibe
Als ftm zegt dat ze concreet kunnen worden dat het haalbaar is 3 post deelt over sini dan moet het toch wel gebeuren vertrouwde omgeving kan hier weer 1 van de smaak makers worden met ivanušec en Gimenez wat een elftal dan toch ftm aanvallend gezien
Zou Mikos een beetje jaloers zijn op FTM? Of hebben ze beiden zelfde bronnen?
ik ook want Gouka baalt dat hij dit nieuws niet heeft gehad....
Vertrouwen in ons super beleid🤣Komt allemaal goed hoop ik.Anders is het ru tger z'n schuld.nee hoor geintje
Hartman, Hancko, Lutsha, Trauner..... verdedigend gezien ook hoor ;-)
Pffffffff die regels allemaal, maar als dit nou eerst zo geformuleerd werd dan is je verhaal ook een stuk duidelijker. We wachten af! Ik heb een tijd terug gevraagd of we nog een verassing konden verwachten, een Hancko achtige aankoop, is die nog in beeld? En wat is er waar van Til of vd Beek?
Van de Beek onhaalbaar. Til niet onlogisch.
Til vragen ze ook gewoon nog 7 8 M voor denk ik zo. Wil je na zerrouki en timber weer zo een bedrag op tafel gaan leggen?
V/d Beek? 0% dat hij komt. Of bedoel je van Beek? 75% kans dat hij komt.
In dat geval moet sinistera bij leeds aangeven alleen naar feyenoord te willen, dat schijnt de laatste tijd wel te helpen
We gaan dus misschien een geblesseerde speler huren? Al die leeds accounts en watchers melden dat sinisterra een knie blessure heeft. Wat heb je dan aan huren als hij de eerste maanden niet kan spelen??
Word gezegd maar uitlatingen van zijn trainer anders vermoeden
Gek, aangezien hij de volledige voorbereiding heeft meegedaan.
Hij heeft de volledige voorbereiding meegedaan?
Vorig jaar bij aanvang bestond de voorhoede uit Ali-Danilo-Dilrosun en dan nu mogelijk Sini-Gimemez-Paixao.
Wat een verschil.
Kom die eerste is toch veel beter😂😂😂😂
Die eerste wonnen wel met 5-2 van Vitesse de eerste wedstrijd 😉
hordes aan clubs. Hopelijk zijn Champions League, spelen om de prijzen en een vertrouwde omgeving voordelen.
Nieuws is geweldig hoor , maar hoe concreet is dit ? Nu al 3 posts over sini in een tijd van 3 uur. Het is misschien wat handiger om echt af te wachten als alle juiste informatie aanwezig is ?

Verder hoop ik echt dat die komt geweldige speler
Hup halen. Op naar prolongatie.
Vind het wel pure klasse van @FTM, iedereen maar haten en doen alsof hij ons voor de gek houd. Hij brengt nieuws he, het is niet dat hij dit even verzint voor ons en mocht hij wel komen is iedereen weer positief. Wij als supporters moeten gewoon afwachten en @FTM brengt het nieuws!
De aanduiding van dit item is een 2 = "onbevestigd" en die snap ik even niet. Het item gaat over de verhuurregels volgens FIFA in deze. Is er dan twijfel over de interpretatie van die regels dat het als 2 wordt aangeduid?
Ik heb zelf de website van fifa bekeken.
Is niet helemaal duidelijk of de regels alleen internationale verhuur betreft of aan nationale verhuur.
Daarom denk ik onbevestigd
Spelers inder 21 jr tellen niet mee
Spelers die in her zelfde land worden verhuurd ook niet
Daarom mag lees united nog 1 speler verhuren
Gnonto is onder 21 jr dus die gaat ook niet mee tellen
En aangezien 1908 dit brengt en Feyenoord blijkbaar toestemming gegeven heeft, zie ik dit snel rondkomen.
Zou mij niets verbazen of we vandaag/morgen al een "It's happening" krijgen te zien.
RcK010

Ik hoop dat je gelijk krijgt maar ik ik vind jou redenatie eerlijk gezegd vooral op hoop gebaseerd zijn
We zijn dus overgeleverd aan zijn mate van liefde voor Feijenoord, moeilijk om geld in te leveren als je elders meer salaris kan krijgen.
Die is echt wel al gepolst, dat is het eerste wat je doet... "Heb je oren naar?".
Hoe reëel is dit? Wat wil de speler zelf?
Het enige wat nadeel kan zijn is dat hij ergens anders meer gaat verdienen en misschien wel wilt verdienen. Met je oude liefde de CL ingaan met een trainer die je kent, dat wilt hij wel hoor ;)
Niet als hem dat een paar miljoen kost denk ik
Hopelijk met een gunstige optie tot koop, maar dat lijkt een utopie.
Maar als het geen verplichte koopoptie is,lijkt het me nooit verkeerd om erin te zetten.
Als je volgend jaar CL haalt en ervan uitgaa n dat spelers als Santi en Hancko ook aan hun laatste jaar bezig zijn is er misschien volgend jaar wat mogelijk qua transfersom🤷‍♂️

Salaris is dan weer een ander verhaal,dat zal hoogstwaarschijnlijk dan weer niet haalbaar zijn
Je hebt helemaal gelijk betreffende de afkoopsom. Het proberen waard!
We zijn dus overgeleverd zijn mate van liefde voor Feijenoord, moeilijk om geld in te leveren als je elders meer salaris kan krijgen.
@FTM hoe zit het dan met een koopoptie? Net als met Szymanski zal het dan lastig worden maar het is toch altijd beter om de optie open te houden?
Koop optie? Heeft Feyenoord 25m beschikbaar??
Een optie, dus niet verplicht. Dan maakt het toch niet uit hoe hoog die optie is voor dit seizoen?
wel als je volgend seizoen 2e wordt = 70 miljoen bijschrijven
Laatst zeiden ze dat het waarschijnlijk omhoog ging naar een dikke 40 mil.startgeld.
Zullen ook heus wel een paar dikke uitgaande transfers zijn volgens jaar dus de optie kan zeker geen kwaad.

Denk alleen dat Sini zijn salaris ten opzichte van Feyenoord wel een x of 4 of 5 omhoog zijn gegaan dus waarschijnlijk nooit haalbaar
Irrelevant, gaat om binnenlandse transfer. Niveau maakt niet uit
Zeg ook niet dat het relevant is. Staat gewoon verkeerd in het artikel
mag een club maximaal zeven spelers op hetzelfde moment uitlenen aan een buitenlandse club.

Mierenneuker.
  • 1
  • 2