Bevestigd
Sipke Hulshoff | VK Sportphoto

Nieuws

Sipke Hulshoff stopt per direct als assistent-bondscoach bij Oranje

Van de redactie

Sipke Hulshoff stopt per direct als assistent-bondscoach bij Oranje. Dat heeft de 49-jarige Leeuwarder in overleg met de KNVB besloten, zo meldt de bond op de website. De ervaren trainer Dwight Lodeweges vervangt de assistent-coach.

De 66-jarige Lodeweges heeft een contract gekregen tot en met het komende Europees Kampioenschap in Duitsland. Het nieuws van Hulshoffs vertrek bij Oranje was niet onverwacht. Alle signalen wijzen erop dat de 49-jarige Hulshoff samen met Arne Slot naar Liverpool gaat, wat betekent dat hij niet met het Nederlandse team naar het EK in Duitsland zal gaan. Lodeweges zal hem vervangen als de rechterhand van bondscoach Ronald Koeman. Deze voormalige coach diende al als assistent tijdens Koemans eerste termijn als bondscoach.

De staf van Oranje voor het komende UEFA EURO 2024 ziet er als volgt uit: Ronald Koeman (bondscoach), Erwin Koeman, Dwight Lodeweges en Michael Reiziger (assistent-bondscoach), Patrick Lodewijks en Khalid Benlahsen (keeperstrainer).

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dit was nog even belangrijk detail ook wat werd vermeld in de Engelse pers om alles rond te maken voor de komst van Slot. Alles is nu dan geregeld, dus officiële ondertekening zal nu snel komen.
Lodewijks en Benlahsen. Twee keeperstrainers? Wel met een Feyenoordverleden....Bijlow??
Ik denk niet dat Bijlow veel indruk heeft gemaakt in de laatste wedstrijden. Lijkt mij onwaarschijnlijk dat hij mee gaat naar het EK.
Lijkt mij juist een zekerheidje dat hij meegaat. Denk overigens niet dat hij de eerste keeper zal zijn, voornamelijk door zijn laatste blessure.
@FeyenoordTM weet je toevallig wanneer de voorselectie bekend wordt gemaakt?
Google is je vriend……. De voorselectie van 30 spelers is al bekend gemaakt op 1 maart. De definitieve selectie wordt op 1 juni bekend gemaakt.
Dat was de voorselectie voor oefenwedstrijden. Je moet je vriend wel goed inzetten dan 😛
Nee, dat was ook de voorselectie voor het EK. Volgens Gemini, de AI module…
Zoals Timberfan aangeeft is dat niet de voorselectie voor het EK, krijg het via jouw vriend niet gevonden iig!
Moet je beter zoeken…. Gebruik Gemini, de AI module van Google:

“ De voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK 2024 is al bekendgemaakt! Op 1 maart 2024 maakte bondscoach Ronald Koeman een lijst van 30 spelers bekend die in principe meegaan naar het EK.

Deze voorselectie is inmiddels gebruikt voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland op 26 en 29 maart 2024.

De definitieve selectie van 26 spelers wordt bekendgemaakt op 1 juni 2024.”
Ah Gemini heb ik nog niet eerder gebruikt, Chat GPT wel. Blijft natuurlijk wel een taalmodule.
Als ik een beetje doorvraag geeft hij dit aan:
Dat betekent dat er mogelijk nog een officiële voorselectie bekendgemaakt kan worden. De KNVB heeft hierover echter nog geen officiële mededeling gedaan.
Zou toch niet teveel vertrouwen op AI

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1200177/spelers-in-de-wachtkamer-koeman-gaat-ek-voorselectie-oranje-bekendmaken.html

😛