Primeur Bevestigd
bozenik

VK Sportphoto

Nieuws

Situatie Boženík: Achterstallig salaris, géén terugkeer & belangstelling

FeyenoordTM

Róbert Boženík is dit seizoen door Feyenoord verhuurd aan het Portugese Boavista met een koopoptie. De Portugese nummer negen kampt met financiële problemen waardoor de koopoptie niet gelicht kan worden.

De financiële situatie van Os Axadrezados dendert door tot in de kleedkamer. Een nijpende situatie, waardoor er enkele spelers al een tijd niet zijn uitbetaald door de club.

Boženík kijkt ondertussen verder rond voor de volgende stap in zijn carrière. Feyenoord heeft de Slowaaks-international in een tekstbericht laten weten dat de spits niet terug verwacht wordt voor de voorbereiding van het seizoen 2023/2024; zijn laatste contractjaar.

De Slowaakse spits heeft echter over belangstelling weinig te klagen. FC Porto, de stadgenoot van Boavista, zit financieel gezien niet in de meest ideale positie en moet eerst een spits verkopen voor het toe kan slaan. In dat geval ziet de nummer twee van Portugal in Boženík mogelijk een backup-optie. Koploper SL Benfica wil Boženík hebben voor het B-team. Ook ziet FC Famalicão het zitten in de spits.

In Portugal was Boženík dit seizoen in zesentwintig officiële duels goed voor twee goals een een assist. In Rotterdams dienstverband speelde Boženík achtentwintig officiële duels waarin hij vier maal tot scoren kwam en twee assists afleverde. Boženík is nog altijd international van Slowakije, samen met Feyenoord-verdediger Dávid Hancko.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Sneu voor die jongen. Leek me wel een sympathieke kerel. Misschien geen top aankoop,maar gun hem wel het beste
"In een tekstbericht" Is dat werkelijk hoe we met onze spelers om gaan?

Volgens mij kun je ze prima even vellen en toelichten, of liever nog persoonlijk laten bezoeken. Ook als het 100% duidelijk is dat de wegen zullen scheiden.
Is nog wel international, misschien wil een club hem nog overnemen. Jammer is niks geworden bij Feyenoord. Werkte zich kapot, maar als spits wel handig als je er een keer paar inschiet.
Doet ie het goed dan bij Boavista? Is nou niet echt een scorende spits.
Verhuren aan Excelsior even lekker veel goals maken.
Gegokt en verloren.
Verlies van pak hem beet 3 mln accepteren.
Heeft nog boekwaarde van ongeveer 1 miljoen. Dus 3 miljoen verlies is onzin.
Is maar hoe je het bekijkt...
Ik weet niet of je nou blij word van Benfica B...
@FTM Wat gaan we hier nog voor krijgen denk je? Paar ton?
Oh ja, deze jongen hebben we ook nog