slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over ontslag Schreuder: "Alfred ken ik beter dan hem alleen een collega te noemen”

Van de redactie

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Twente van aankomende zondag, blikte Arne Slot terug op het gelijkspel van Ajax en het daaropvolgende ontslag van Alfred Schreuder.

“Dat gelijkspel heb ik gezien. Ik was van plan om eerder naar bed te gaan, maar omdat de wedstrijd zo lang spannend bleef heb ik tot het einde gekeken. Daarna heb ik hem uitgedaan en de volgende ochtend pas gezien dat Alfred Schreuder was ontslagen”, aldus Slot.

Slot wil niet teveel zeggen over het ontslag van zijn Ajax-collega. “Ik hoef daar geen reactie op te geven, want dat is helemaal niet aan mij”. Wel vind de trainer dat coaches soms te weinig tijd krijgen. “Ik denk dat in het verleden ook andere coaches bij topclubs wel eens een slechte serie hebben gehad. Dat is bij Giovanni van Bronckhorst gebeurd bij Feyenoord en bij Phillip Cocu bij PSV. En beide zijn daarna nog zeer succesvol geweest bij de club.”

Slot ziet twee redenen waarom Van Bronckhorst en Cocu wel mochten aanblijven destijds. “Dat zou met twee dingen te maken kunnen hebben. Allereerst zijn ze ook oud-speler van die club geweest, waardoor ze bij de achterban net wat langer krediet hebben. En het tweede argument zou kunnen zijn dat we tegenwoordig in een andere tijd leven. Als je een keer gelijk speelt vind iedereen je op social media al een onbenul die er niks van kan. Dat gaat natuurlijk wel wat sneller dan vroeger”.

Succes en ontslag liggen volgens Slot soms dicht bij elkaar. “Ik heb vorige week ook al gezegd hoe dicht het bij elkaar ligt. Een half jaar geleden was hij (Schreuder, red.) kampioen in België en ging hij naar Ajax. Een half jaar later is het niet geworden wat hij had gehoopt en ook niet wat Ajax had gehoopt”.

Slot vind het ontslag vervelend voor Schreuder, mede omdat zij een vriendschappelijke band hebben. “Dat vind ik vooral voor hem heel jammer. Dat vind ik voor elke collega jammer, maar Alfred ken ik beter dan hem alleen een collega te noemen”.

Delen

Reacties

Gaat tie niet doen denk ik, hijbkan hier in alle rust bouwen.
Daar stapt hij in een slangenkuil.
Word gezegd dat er al meerdere kandidaten nee hebben gezegd