slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Alle vertrouwen dat ze zondag weer fit zijn"

Stan

Het midweekse bekerduel met N.E.C., dat door verlenging en strafschoppen meer dan 120 minuten duurde, heeft erin gehakt bij de selectie van Feyenoord. Trainer Arne Slot ging in de persconferentie richting het duel met SC Heerenveen in op de fitheid van zijn spelers, die woensdagavond een flinke fysieke prestatie geleverd hebben.

“Het was zeker een slijtageslag, dat hebben we allemaal kunnen zien", blikt Slot terug op het spectaculaire bekerduel met N.E.C. "Er zijn geen blessures. Alleen gisteren waren ze eigenlijk vrij, maar ik heb ze toch gevraagd of ze wouden komen om te behandelen, om te herstellen. Dat betekent dus ook dat ik mijn eigen vrije dag daarmee moest opofferen. Want als ik dat van hen verlang moet ik er zelf ook zijn vind ik." Hartman bleef vandaag nog wel binnen, en trainde dus niet met de groep mee. "Maar ik verwacht dat hij zondag gewoon kan spelen", aldus Slot.

De trainer van Feyenoord vertelt dat bij het schema richting de wedstrijd van Heerenveen aankomende zondag rekening is gehouden met het intensieve duel van woensdagavond. "Vandaag hebben de jongens die 120 minuten gevoetbald een kwartiertje op het veld gestaan. Dus we hebben er bewust voor gekozen om de belasting enorm naar beneden te brengen, zodat ze morgen gewoon weer een normale training hebben en zondag gaan spelen. Van zondag naar woensdag is twee dagen ertussen, nu hadden we een extra dag. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat ze weer fit zijn zondag.”

Voor Slot zijn er dus een aantal afwegingen wat betreft het opstellen van spelers. Hij luistert daarbij naar de medische staf, maar geeft aan dat hijzelf uiteindelijk bepaalt. “Of je ze wel of niet aan de kant houdt, is altijd een keuze die ik zelf maak. Ook voor afgelopen woensdag waren er wel spelers vanuit fysieke kant, dat je zei van: ‘Pfoe, ze hebben heel er erg veel geleverd, ik ben er niet van overtuigd dat ze dat nog een keer kunnen'. Of: ‘het is wel een verhoogd blessurerisico'. Maar het is altijd nog aan de coach daar keuzes in te maken."

Slot heeft bij iedere afweging rekening te houden met spelers die het drukke programma van drie wedstrijden in acht dagen niet gewend zijn. "Dat zal ook richting morgen vast wel weer zo zijn, dat ze zeggen: ‘er zijn wel een aantal jongens die dit schema zo niet gewend zijn’. Daar hebben we er helaas best wel veel van. Maar goed, we moeten wel gewoon voetballen en ik moet er ook elf opstellen. Dus dat gaat ook gebeuren.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties