Kuyt

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Dan verdien je heel veel waardering van elke Feyenoorder"

Van de redactie

Dirk Kuyt mocht een aantal dagen meelopen met de selectie van Feyenoord. Volgens Arne Slot heeft hij wel eens contact met de oud-Feyenoorder en was een uitnodiging op z’n plaats.

“Ik heb gevraagd of hij het leuk vond om een paar dagen mee te lopen, omdat ik vind dat Dirk ontzettend veel voor deze club heeft betekent”, zo vertelt hij op de persconferentie. “Hij is jaren geleden weggegaan met de belofte dat hij terug zou komen en die belofte heeft hij waargemaakt.” 

Niet alleen zijn terugkeer in 2015 vind Slot prijzenswaardig. “En dan krijgt hij het ook nog voor elkaar om ze kampioen te maken. Dan verdien je heel veel waardering van elke Feyenoorder. Het is niet gebruikelijk dat je nog een keer terug komt. laat staan dat je kampioen wordt. Dus op het moment dat hij er voor openstaat om te komen, dan is hij welkom.” 

Dat Kuyt in de beslissende fase van het seizoen een kijkje in de keuken neemt valt toevallig samen. “We hebben ook Edwin de Graaf gehad en Danny Buijs en je wilt dat niet elke week. We hebben het dan ook een beetje ingedeeld en het kwam zo uit dat Dirk deze dagen kwam”, aldus Slot. 

Zowel Kuyt als de Feyenoordtrainer hebben de gezamenlijke dagen als positief ervaren. “Ik heb gemerkt dat Dirk een hele bevlogen trainer is”, zo zegt Slot. “Ik hoop en verwacht dat hij de komende jaren het ergens gaat laten zien. Dat hij als trainer dezelfde resultaten kan boeken dan als speler.”     

Delen

Reacties

Nog geen reacties