arne-slot

Nieuws

Slot: "De jongens hebben er alles aan gedaan"

Van de redactie

Arne Slot is niet blij met het gelijkspel tegen directe concurrent FC Twente. "Teleurstellend", stelt de trainer van de Rotterdammers na afloop tegenover ESPN. Ondanks de nodige kansen kwam zijn ploeg niet tot scoren in de thuiswedstrijd tegen de directe concurrent in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie. 

"Vooral als je uitslag van AZ voorafgaand aan de wedstrijd ook nog meekrijgt. De jongens hebben er alles aan gedaan tegen een goed Twente. Dat is een goede ploeg en als je dan zo weinig weggeeft en ook meer dan voldoende kansen krijgt om te scoren dan hoop je dat dat normaal genoeg is om te winnen", begint Slot.

Feyenoord mist op het moment de kwaliteit om door terughoudende ploegen heen te spelen. "Niet alleen vandaag, tegen elke tegenstander die heel laag op het veld tegen ons verdedigd, missen wij een andere manier om tot scoren te komen dan uit een langlopende vloeiende aanval. Ook vandaag weer negen corners tegen nul. Dat zijn dingen wat andere teams bovenin, niet alleen in Nederland, ook hun goals uit halen. Dat is nu eenmaal zo", concludeert de trainer van Feyenoord. 

Gimenez miste de strafschop, maar het publiek stond direct vol achter de spits. "Als je in het verleden iets gepresteerd hebt, wat ook nog tot een kampioenschap geleid heeft dan laten ze je niet zo snel vallen. Dat is denk ik heel mooi van het publiek en dat is denk ik ook wat hij verdiend heeft. Wat veel zorgelijker is, is dat hij van elke aanval het eindstation is en dat wij niet op andere manieren tot kansen kunnen komen."

Delen

Reacties

De jongens hebben er alles aan gedaan: Dit is toch wel het minste dat je mag verwachten. Het lijkt mij logisch dat degene die er niet alles aan doet, niet wordt opgesteld. Het feit dat het niet loopt, is iets anders.
Eerste helft misschien de zwakste onder Slot, hoewel dit wel steeds vaker begint voor te komen. Bij de opstelling wist je al genoeg dat het een hele taaie middag zou gaan worden. Van der Belt is nog veel te licht en persoonlijk zie ik er ook heel weinig in. Wat je soms bij spelers in één oogopslag ziet, heb ik dat bij hem nog niet. Nieuwkoop begint een repeterend verhaal te worden en staat wat mij betreft synoniem voor hetgeen afgelopen zomer is misgegaan. Er is gekozen voor bekende namen of spelers die toevallig bij DtK in dezelfde stal zaten. Er is zo bar weinig kwaliteit gehaald, dat je eind januari zeker weet dat psv kampioen gaat worden én dat plek 2 nog een hels karwei gaat worden. Sterker nog, ik vrees voor een scenario waarin wij tot op de laatste speeldag hiervoor moeten gaan knokken.
Als je toch ziet wat de aankopen van afgelopen zomer vandaag brengen dan is dat ronduit beschamend. Nieuwkoop en van de Belt al benoemd maar Minteh (waarom valt zo’n jongen in ten faveure van Sauer?!), Lingr en nog te zwijgen over onze Kroatische vriend die wéér niet eens mocht invallen die moest én zou komen. Het predikaat miskoop gaat wat ver, maar gezien het geld dat er voor hem betaald werd, had hij er móéten staan dit seizoen. Idrissi had je voor niets kunnen oprapen. Daar verlang je nu simpelweg naar terug. Zerrouki laat ik gemakshalve even links liggen. Er moet echt behoorlijk met de bezem er doorheen gehaald worden want men zat echt helemaal verkeerd en dat is toch echt doodzonde!
Hoe slecht trainen Sauer en Lingr. Als van de Belt en Dilrosun de voorkeur krijgen.
Armoe is troef bij Feyenoord zonder goede buiten spelers . De laaste aankoop heeft te veel kuip vrees en Santi is vreselijk uit vorm. Tot en met het middenveld draaid het wel , maar daarna is het hopeloos en lopen de spelers in dehet midden vast of lopen elkaar voor de voeten.
Maar, het was gwn keislordig toch? Het gwn overspelen aar elkaarlukte bijna niet. Twente heeft het goed gedaan thuis gewonnen en uit gelijk.. Maar goed dat ze al veel punten achterstaan.. Was echt slecht zeg. Je zal me 50euro hebben betaald.. Pff..
Bijna 100 keer teruggespeeld op Bijlow. Dan heb je er niet alles aan gedaan als de tegenstander letterlijk 1 kans kreeg en 1 goal maakte.
Heb de echte wil om te winnen alleen teruggezien bij (een hele goede) Hancko. Verder snap ik nog steeds de keuze voor v.d. Belt niet.
Het is gewoon niet ons seizoen. Je mist teveel kansen en elke kans tegen wordt een goal...
Vandaag gezien waarom Arne Slot, in mijn ogen, nog niet klaar is voor een echte topploeg in Europa. Net als eerder in het seizoen met de cyclus Lazio thuis en Twente uit, gaat Slot uit van de succes formule van een wedstrijd daarvoor. Tegen een gehavend Twente, in de eigen Kuip. En je speelt serieus met Nieuwskoop als buitenspeler en van der Belt op '10'? Dit concept is grotendeels goed gegaan tegen PSV om Dest af te stoppen, maar vandaag kon je gewoon van eigen kracht uitgaan en Dilrosun opstellen en Stengs 1-op-1 vervangen voor Lingr of Ivanusec. Na 70 minuten teruggrijpen op Nieuwkoop is prima, maar je hebt nu letterlijk 45 minuten met 9 man voor Jan met de korte achternaam lopen voetballen. Ik begrijp hier toch helemaal niks van.
Goed punt, ik snap het ook niet. Twente gaat laag staan, heel anders dan PSV. Nieuwkoop helpt niet met het 'kapotspelen'. Van den Belt is ook niet de beste vervangende middenvelder daarvoor denk ik.
Na de eerste helft was ik echt verbaasd. Gewoon een déjà vu naar eerder in het seizoen, toen Zerrouki een top wedstijd speelde als 'extra' controleur en opeens was dat de formule. Maar, evenals tegen PSV, als je 40 - 50 procent de bal hebt, is het een ander spelletje als vandaag, wanneer je naar verwachting 55 - 65 procent de bal in bezit hebt. In het stadion zag je van den Belt continue zwemmen, had totaal geen idee wat hij moest doen, en hoe en wanneer hij druk moest te zetten. En met Nieuwkoop op rechts had je vervolgens totaal geen diepte of iemand die het spel breed houdt of het veld open gooit om snel te kantelen van kant. Je had vandaag met een mooie pot zulke goeie zaken kunnen doen. Maar Feyenoord was vandaag mede tactisch gewoon niet goed genoeg om Twente serieus pijn te doen.
Slot als geniaal tactisch brein heeft toch wel wat steekjes laten vallen dit seizoen ja. En daarnaast ook wel wat pech als je naar xG kijk. Denk wel dat Slot erg goede trainer en coach is verder.
Volledig waar hoor. Ik ben zelf de eerste om te zeggen dat ik trots ben dat Feyenoord toentertijd Slot heeft weten te strikken. Als je kijkt wat hij in die 2/3 jaar heeft bereikt met én voor Feyenoord, dat is bijna niet uit te denken. Verder denk ik dat de termen 'net niet' goed bij ons seizoen passen. Als je de vele data van wedstrijden bekijkt, is het soms gewoon niet uit te leggen dat je ook gisteren met 22 schoten en 6 op doel, hetgeen resulteert in een xG van 2.4 (uit me hoofd) 0-0 speelt. Echter, objectief kijkend naar Slot had ik gisteren wel een baalmiddag van zijn gekke tactische keuzes. Gewoon een gemiste kans om die 2e plek al gevoelsmatig veilig te spelen.
Het geluk wat we afgelopen jaar hadden hebben we nu een beetje tegen. Maar wat ik totaal niet begrijp , is dat ze constant door de as voetballen. Psv daarin tegen houden het veld breed en de vleugels komen ook vaak over de flank er overheen
Verkeerde keuze om met van den Belt te beginnen, die jongen heeft totaal niks toegevoegd aan deze wedstrijd. Geef Milambo dan een kans, die brengt waarschijnlijk meer creativiteit.

Je voorhoede is momenteel gewoon dramatisch. Niemand die nog een goal kan maken. Igor die meer en meer naar binnentrekt. Corners die NOG STEEDS nul komma nul gevaar opleveren.

Laat psv volgend weekend maar gewoon winnen, dan zijn we ook weer ff van die praatjes af…
Van den Belt leek vandaag wel een A-junior die voor het eerst meedeed. In het stadion was het echt schrikbarend om te zien hoe hij continue aan het zwemmen was. Had geen idee wat hij moest doen, wanneer er wel of niet druk gezet moest worden en wanneer hij de ruimtes aan de zijkanten kon benutten. Mede door van den Belt kon Twente continue de vrije man op het middenveld vinden en onder de druk uitspelen. Al met al, best geschrokken van zijn niveau in zo een wedstrijd tegen een Twente op halve krachten.
Je zag ook aan wieffer dat hij geïrriteerd was van van den belt zegt genoeg.
1 milambo heeft gisteren ook gespeeld dus zou mogelijk daarom niet gestart zijn.
2 het was vooral unnerstall die onze uit de wedstrijd heeft gehouden.
3 aanval was idd niet best igor en santi hebben een vormdip maar we kregen de bal er maar niet in.
Dat klinkt aardig, maar waarom dan wel Minteh? Hij was zaterdagochtend om half 5 pas in Brussel.
Ja die begreep ook niet helemaal moet ook eerlijk zeggen hij was niet in zijn beste doen net als igor trouwens.
Minteh is jong en snel, maar hij loopt zich meestal vast. Ik ben er niet zo rouwig om als hij aan het eind van het seizoen weer vertrekt.
Ik ook niet ik vind hem te grillig het is een 4 of een 9 maar consistent nee.
Ja, da's een goeie: Milambo (en Sauer).
Best normaal Arne, voor zulke salarissen tonen ook wij inzet en geven wij ook het maximale...geef die jongens op de bank vertrouwen en ga daar mee aan de slag inplaats van een 6 op 10 te zetten en nieuwkoop rechtsbuiten
Snel die Giminez verhuren aan Fc Dordtrecht. Ueda in de spits aub. Armoede voetbal met die Nieuwkoop in de basis. Zonder Pusic is het niets meer. We waren de gedoodverfde kampioen. Niets meer van over. Feyenoord eigen. Schandalig.
Slot, waardeloze opstelling en laffe wissels.
Helemaal mee eens, Twente heeft gewoon de beste keeper in Nederland! Misschien een optie voor Feyenoord voor volgend seizoen!
Wat een schrijnend gebrek aan zelfreflectie heeft die man toch. Nooit eens een kritische noot naar zichzelf.

En juist hij is volledige verantwoordelijk en schuldig voor alweer een wanprestatie