Bevestigd
Dennis te Kloese & Arne Slot | VK Sportphoto, edit 1908.nl

Nieuws

Te Kloese bevestigt 'bezig te zijn' met Rodriguez; Slot reageert

Van de redactie

Hans Kraaij junior heeft van algemeen directeur Dennis te Kloese voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Twente te horen gekregen dat Feyenoord inderdaad bezig is met Luciano Rodriguez "Ja, daar zijn wij mee bezig", zou Te Kloese tegenover de verslaggever van ESPN hebben aangegeven. Arne Slot richt zich naar eigen zeggen niet op de transfer van de Uruguayaan. 

"Ik focus mij vooral op het elftal wat ik moet voorbereiden. Ik heb twee maanden geleden aangegeven en eigenlijk ook al heel lang daarvoor, waar ik vind dat wij stappen moeten zetten als club. Wat voor type spelers wij daarvoor nodig hebben. Het is aan Dennis en de scouting om een speler te zoeken die aan dat profiel voldoet", sprak Slot tegenover ESPN na afloop van het gelijkspel tegen FC Twente.

Toch geeft Slot nog een toelichting wat voor speler Rodriguez is. "Het is een spits die ook rechtsbuiten kan, maar het is ook een speler met een geweldige traptechniek voor standaardsituaties. Het is een speler die uit het niets een goal kan maken." Slot zoekt een speler met meerdere kwaliteiten. "Nou ja, meerdere wapens hebben dan alleen een vlotlopende aanval nodig hebben om tot een goal te komen. Dat zou prettig zijn."

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Voor nu:
Assignon als RB samen met Geertruida
En dan bij vertrek van Geertruida in de zomer Neco Williams erbij halen
Finn van Breemen in de zomer laten aansluiten achter Hancko en dan Beelen naar basis. Hebben nog ruimte op links voor een verdediger. Is het dan een idee om Martha terug naar Rotterdam te halen?

Volgend seizoen sebaoui terughalen.
Vraag me af hoe lang het dit keer gaat duren tot Slot hem zo vol gepropt heeft met tactische instructies dat er geen ruimte meer is voor creativiteit.
Dit, heel erg dit. Slot kan zijn spelers er helemaal van overtuigen dat ze de 1 tegen 1 niet kunnen domineren en dat ze zich moeten over geven aan het tactische plan om vervolgens in de media te roepen dat zijn buitenspelers niet het verschil maken.
Ik las ergens dat een selectie maar zeven spelers van buiten de EU mag hebben en minimaal twee nederlanders. Klopt dat?
De Champions League heeft regels voor hoe je selectie in elkaar moet steken. Je moet in je selectie van 25 spelers acht spelers hebben die "locally tained" zijn. Dat betekent minimaal 3 jaar tussen de 15 en 21 jaar oud bij je eigen club, of in in je eigen land, waarvan minimaal 4 bij je eigen club.
Bij de eigen club zijn nu bij Feyenoord Bijlow, Geertruida, Hartman, Nieuwkoop en Lamprou, en binnen Nederland zijn Beelen, Zerrouki, Timber, Stengs, van den Belt en Wieffer (Dilrosun is te jong naar het buitenland gegaan).
Dus qua "in Nederland opgeleid" zitten we prima, qua zelf opgeleid is het wat krap. Eredivisie heeft dergelijke regels niet.
Dank je voor het uitvoerige overzicht!
Ik meende wel gelezen te hebben dat de KNVB daarnaast hanteert dat er maar 7 selectiespelers van buiten de EU mogen komen. Ik vroeg het aan AI en kreeg daar dat antwoord.
Ik zie inderdaad dat ChatGPT dit claimt, kan er niets over vinden in de KNVB reglementen en ChatGPT wil zijn bronnen ook niet prijsgeven. Volgens mij heeft de FA wel dergelijke regels, dus het zou kunnen dat het in de vertaling mis gaat.
Ik denk dat Feyenoord ook wat dichterbij moet gaan kijken, bij excelsior en Driouech. Hij is snel en vaak gevaarlijk
dat kunnen we zien aan, zerrouki , vd belt etc, we moeten spelers hebben die ons aan de bovenkant versterken.
de spelers die jij noemt zijn prima, voor de breedte maar hebben niet direct een basis plek.
wat is het meest realistisch@ftm en rechtsback en rodriguez of een van beide of geen
Ik zou Slot maar koesteren. Welke pannenkoek moet het dan gaan doen?
@Pjotrek er is maar 1 pannenkoek in de trainersgilde he, dat is nog steeds Marco van Basten 😁
We gaan het zien…

PSV schijnt te gaan verrassen met St.Juste..
Die hadden wij wellicht ook kunnen gebruiken.
Als RB? Of Als vervanger van Trauner? Hoe zie je dat voor je?
@FeyenoordTM

https://x.com/Punto_Penal/status/1751639675649798570?s=20 :
Enkele uren voor de verhuizing van Luciano Rodríguez naar Feyenoord is afgesloten. "De speler heeft ervoor gekozen om in Europa te spelen.

Is dit betrouwbaar?
Wat we nodig hebben is dat we weer gaan spelen zoals de eerste week jaar Slot, niet zoals de 6 maanden Stam.
Bijzonder dat zowel Slot als DtK er op in gaan. Mogelijk zijn de gesprekken dan vergevorderd
Dit lijkt me echt een paniekaankoop. Als je zn filmpjes bekijkt is et ook geen echte vleugelspeler met snelheid die zn man voorbij speelt en diep gaat. Gaat ons dan niet verder helpen.
Kretologie. Vertel dan iig preciezer welke kwaliteiten dat zijn. Sinds Slot trainer-coach is zijn er 7 vleugelspitsen gehaald en niet één daarvan heeft weten te overtuigen. Waarom is Rodriguez dan ineens de speler die wel gaat renderen? En als hij dat is en hij heeft die kwaliteiten wel, waarom zijn die 7 anderen dan allemaal gehaald?
Men heeft het altijd over 'spelers die de selectie aan de bovenkant' versterken. Wellicht dat men binnen Feyenoord nu hoopt, met deels hulp van buitenaf, dat dit de speler is die de selectie daadwerkelijk aan de bovenkant versterkt. Al moet ik ook bij vermelden dat de huidige buitenspelers Alireza, Dilrosun, Paixao en Minteh lood om oud ijzer is. Die zijn door Slot ook vaak omschreven als spelers die gehaald worden om mee aan de slag te gaan en proberen te ontwikkelen om zo beter te worden. Alleen onze vriend Ivanusec valt na een goed begin tegen, maar speelt ook de afgelopen paar potjes niet zo veel.
Jahanbakhsh was bij zijn komst op een leeftijd dat je niet veel beter meer wordt, maar hij heeft (veel) moeite om zijn AZ-niveau te halen. Eigenlijk is hem dat niet gelukt.
Dilrosun had al bij het Nederlands Elftal gezeten dus hem beter maken is prima, maar zo'n speler haal je om er meteen te staan. Hooguit was ritme op doen na twee kwakkelseizoenen een vereiste.
Minteh halen om beter te maken is onzinnig. Tegen de tijd dat je dat gelukt is, is hij weer terug in Newcastle. Dus alleen Paixão was een echte investering in de toekomst en dat kan hij ook nog steeds blijken te zijn. Ook van een speler die je van Dinamo Zagreb haalt mag je verwachten dat die meteen meer kan brengen dan Ivanušec tot nu toe gedaan heeft.
Door al die verhalen over "ons bijzondere voetbal" waardoor spelers aan lange aanpassing nodig hebben, beginnen we een beetje 020-kapsones te krijgen. Ja, Feyenoord probeert met veel dynamiek naar voren te spelen en dat vraagt veel van voetballers, maar dat het rendement daarvan de laatste tijd veel te laag is, komt met name (niet uitlsuitend!) omdat Slot onlogische en dus verkeerde keuzes maakt. Voor we weer ± €7.500.000 gaan uitgeven, lijkt het me verstandig eerst eens aan zelfkritiek te gaan doen, dat kost niks en levert misschien wel meer op.
Grotendeels eens hoor! Overigens Minteh stond in het rijtje, omdat hij volgens mij in begin zelfs beoogd was voor de O21. In ieder geval werd hij niet gezien als directe versterking, maar als goedkope optie via het netwerk met Newcastle om 'erbij' te hebben. Verder deel ik wel je mening over het 'bijzondere voetbal'. Maar eerlijkheidshalve ben ik nu wel blij om te horen dat er weer meer met de scouting wordt gewerkt. Ik zag ook ergens een statistiek van Assignon die onder andere qua loopvermogen, kilometers, veroveringen en pressing wel volledig in het spel van Slot (lijkt) te passen. Mijn persoonlijke opvatting is dan ook: blijf alsjeblieft weg van de voor de hand liggende opties en zoek gericht vanuit data naar de juiste diamantjes om op door te bouwen. In algemeenheid en qua impact kijk ik dan vooral terug naar transfers zoals die van Trauner, Hancko en Santi. Die kwamen volgens mij ook vanuit de scouting en in overeenstemming met de spelopvatting van Slot.
Het lijkt me stug dat Newcastle Utd Minteh zou hebben uitgeleend als het de bedoeling was om hem in de 'onder 21-competitie' te laten spelen. En het is een zodanig een 'god zegen de greep-voetballer' dat je je moet afvragen wat Feyenoord echt op schiet met zijn aanwezigheid.
Slot geeft zelf aan dat de verschillen tussen diverse spelers héél klein zijn/waren. Dan had Feyenoord er toch veel meer aan gehad dat Dilrosun die een vast contract heeft, zijn kansen had gekregen. Dan had je nu veel beter geweten waar je aan toe bent met hem. Dat weet je nu niet, al is zijn terug verdedigen vaak slapjes, en weet je dat Minteh echt in de rest van het seizoen niet ineens de grote verschilmaker gaat zijn. Zonde van de tijd en zonde van het geld.
Het klopt dat de buitenspelers bij Feyenoord wisselvallig of sommige zelfs zwak presteren. Daar kun je wel bij aantekenen dat vleugelspelers die direct een verschil kunnen maken vaak (nog) niet te betalen zijn voor Feyenoord. Dan kom je automatisch in een categorie van spelers die nog stappen mieren zetten of waar een smetje aan zit. Ten tweede wordt bij Feyenoord gewoon ook erg veel gevraagd van de vleugelspelers wat de moeilijkheidsfactor ook nog hoger maakt. Dan kun je zeggen, vraag wat minder van ze. Maar je kunt ook stellen dat het voetbal dat Slot laat spelen ervoor heeft gezorgd dat Feyenoord de afgelopen seizoenen uit een diep dal is gekropen. Een andere weg is om spelers uit de jeugd op aanvallende posities te laten doorbreken. Dat lukt bij PSV de afgelopen jaren beter. Hopelijk gaan we de komende jaren zien dat bij Feyenoord ook aanvallende talenten echt gaan doorbreken.
Slot is idd de architect van de wederopstanding na 2021 en het succes dat daar het directe gevolg van was (Conference League-finale, overwinteren in de Europa League en de landstitel). Dus is het volkomen normaal om hem dan ook mede verantwoordelijk te houden voor het voorspelbare en vaak povere aanvalsspel van de afgelopen weken.
Natuurlijk loopt het niet gesmeerd de afgelopen tijd en kun je kritisch zijn op bepaalde beslissingen. Dat Nieuwkoop tegen Twente als rechtsbuiten speelde vind ik een enorm zwaktebod om een voorbeeld te noemen. Maar zoals ik boven al aangaf spelen er ook wel andere aspecten mee. Daarbuiten blijft het opportunisme van sommige supporters (dan heb ik het niet over jou) me verbazen. Als het even niet top (maar ook weer niet heel slecht) loopt is Slot plotseling een waardeloze trainer. Mensen die zo redeneren denken niet met hun hersenen maar met hun onderbuik. Guardiola vloog er ook jarenlang elk seizoen op een vrij lullige manier uit in de CL na wat discutabele tactische beslissingen. Op die beslissingen kun je kritiek hebben, maar dat betekent niet dat hij een slechte trainer is. Idem dito voor Klopp die vorig seizoen een heel matig seizoen met Liverpool had etc etc. Kritisch zijn is prima, maar sommigen schieten daar enorm in door.
Ik ben het met je eens. Feyenoord heeft in de massieve aanhang ook een aantal frustratiesupporters. Maar dat geldt ongetwijfeld voor elke club. In en om onze hoofdstad kunnen ze er ook wat van en daar was recent héééél veel frustratie ;-)
Wat me betreft wordt het antwoord op de vraag of het glas half leeg is of half vol bepaalt daar hoeveel er hiervoor in het glas zat. In de periode Stam-Advocaat was het glas zo goed als leeg. Dus dan is het glas nu,met een Conference Leaguefinale, een landstitel en 3 x Europees overwinteren op een rij in de afgelopen 2½ jaar tijd, meer dan half vol.
Maar dat in diezelfde periode alleen Luis Sinisterra over een langere periode heeft weten te overtuigen als vleugelaanvaller en dat de 7 (!) spelers die in die periode zijn aangetrokken (ongetwijfeld met de instemming van Slot) voor die posities dat niet of iig heel veel minder gedaan hebben, is een kritische noot die best gekraakt mag worden.
Je zou zeggen van wel omdat ze er direct op ingaan.

Daarbij heb ik het idee dat FTM de berichtgeving voor belangrijke transfers soms iets laat achterlopen op de daadwerkelijke fase indien dat in het belang van Feyenoord is. Dat zou hier wel eens het geval kunnen zijn.
@FeyenoordTM komt er nog een space kome de week?

Ps is er al nieuws over een hoofdsponsor?
Als slot in gaat op een spelers naam dan weet je dat het serieus is en men vrij gevorderd is in s
Vindt vooral een aantal keuzes in de opstelling en wissels lastig….je hebt je best wedstrijden gespeeld met Zerrouki gespeeld…Ivanusec was er toen ook nog bij….op de bank houdt in fit genoeg…hoe kun je dan met van de Belt beginnen en al helemaal Minteh weer opstellen! Als hij speelt dan speel je tegen 12 man! Dat moet slot toch ook zien…of gaan
We dan enkel kijken naar de inzet op trainingen of zo. Die gast kan gewoon niet voetballen!
Altijd weer een meerwaarde als iemand een uitgesproken mening heeft en hierbij met goede argumenten op de proppen komt 👍
@1908 in het wedstrijd programma staan de wedstrijden in de EL nog niet op de agenda!
Wordt allemaal niets. We zakken naar een bedenkelijk nivo zonder Pusic. Nieuwkoop schande voor onze club. Giminez wat moet je met zo'n kneus. Oprotten met dat hele zooitje. We waren de gedoodverfde kampioen. Niets van over. Schande, schande, schande, schande.
Vind je reactie meer een schande eigenlijk! Kom ook eens een thuis wedstrijd kijken dan op de bank te hangen! Jongens vechten!
Alleen bij uitzonderlijke targets noemen ze de naam (na bekendwording) in de media, om aan te geven hoe graag ze hem willen. Betekent hier nog niet dat hij al bijna binnen is. Meer charmeoffensief.
@FeyenoordTM Laten we hopen dat het rechtsback nieuws wat er nog komt wat je op Telegram hebt laten schemeren over Assignon gaat..
" vanavond ook nog iets op de site over rechtsback 😉 "
Hij zei het in de groep die alleen over het transfernieuws gaat. Is een nieuwe groep.
Kan ik hieruit opmaken dat de onderhandelingen in vergevorderd stadium zijn? Ten Kloese en Slot praten namelijk niet graag over spelers die niet (bijna) van Feyenoord zijn.
Zal wel moeten want er is nog 72 uur te gaan of zoiets.
Tja... Als ik de genoemde bedragen hoor krijg ik toch het idee dat hij totaal onhaalbaar is.
Wel eens van investeerders gehoord???
https://x.com/Punto_Penal/status/1751639675649798570?s=20
Versta er niks van. Maar de titel lijkt me goed nieuws?
Titel zeker volgens mij woord er ook gesproken over een andere club.
Hij geeft aan dat 'Palma o.i.d.' (ik neem aan dat dit de TD is) akkoord moet geven, en dat de speler vervolgens zijn loopbaan zal vervolgen in Nederland.
Thx! Kunnen alleen maar hopen dat dit rond gaat komen. Heeft veel potentie.
Zeker weten! Hopen dat hij snel kan aansluiten mocht dit doorgaan.
Werkvergunning kan wel even duren.

Palma is trouwens de voorzitter van de club lees ik net.
Benieuwd of het gaat lukken. Wel een speler om naar uit te kijken.
Zou mooi zijn! Ze zullen toch niet voor niets zijn naam noemen? We hebben gewoon een goede kans om hem te halen
Goede kans, maar het zal niet lastig zijn. Die clubs in Zuid-Amerika zijn nog wel eens onberekenbaar.
Waarom zo laat? Al heel Januari bekend, en wederom moet je eerst de nodige punten verspelen voor er iets gebeurt. Net als van de zomer
Dus jij denkt dat als Feyenoord zich meldt, de betreffende clubjes hun spelers gelijk inleveren? Zoiets kost tijd.
@FeyenoordTM het is toch niet voor niets dat slot hier zo op in gaat?
Omdat hij hoorde dat Te Kloese het heeft bevestigd.