yv2022821yv2022821a1a02848

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Een Klassieker zal nooit als gewoon aanvoelen"

Moreno

Voor Feyenoord staat woensdag alweer de achtste topwedstrijd van 2023 te wachten. Ajax en Shakhtar waren twee keer eerder de tegenstander dit jaar, waarnaast Feyenoord één keer tegen PSV, FC Twente en AZ speelde. 

Of het spelen van topwedstijden gewoon wordt voor Feyenoord? Trainer Arne Slot: “Een Klassieker zal nooit als gewoon aanvoelen. Zo beleven wij de wedstrijd van morgen dus ook zeker niet. Het is en blijft speciaal.”

Ook blikt hij terug op de eerdere twee ontmoetingen met de Amsterdammers. “Het lag de vorige twee keer heel dicht bij elkaar. Wij hadden thuis in de slotfase de kans op 2-1 (via Giménez, red.), zij hadden in Amsterdam de kans op 3-2. Die pakt Timon geweldig en wij maken even later de 2-3 uit een corner.” 

Toch vindt Slot, buiten het feit dat het allebei gelijkwaardige wedstrijden waren, dat beide duels niet met elkaar te vergelijken zijn. “Thuis waren we zonder bal heel goed, maar aan de bal niet”, analyseert Slot. “In de uitwedstrijd speelden we, met name in de tweede helft, juist heel goed aan de bal. Eigenlijk had zelfs iedere helft een ander verhaal.”

De Slot-conclusie: "Johnny (Heitinga, red.) geeft aan dat zij top moeten zijn om van ons te winnen. Voor ons geldt precies hetzelfde. Maar dat zij ons favoriet vinden, tja. Daar heb ik nog nooit een wedstrijd mee gewonnen."

Delen

Reacties

Heitinga heeft al geen al te grote bek meer. Houden zo.
Heitinga heeft al geen al te grote bek meer. Houden zo.