slot-3

Nieuws

Slot: "Een zware opgave; we moeten op ons best zijn"

Van de redactie

De wedstrijd tegen Lazio kan voor Feyenoord de poort naar de knock-outfase van de Champions League openen. Arne Slot benadert echter voorzichtig de komende confrontatie in Italië tegen Lazio Roma. "Dit wordt wederom een zware opgave, en we moeten op ons best zijn", zo vertelt hij in Algemeen Dagblad.

De Feyenoordtrainer is opgelucht dat Mats Wieffer zich weer bij de ploeg heeft gevoegd in Rome. De middenvelder was afgelopen zaterdag ziek en moest de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk missen, maar is inmiddels herstelt. Slot beschouwt Wieffer als een belangrijke speler, aangezien de trainer in de Champions League vaak kiest voor een solide middenveld met zowel Ramiz Zerrouki als Mats Wieffer, terwijl Calvin Stengs de rechterflank bezet.

"Als Mats de laatste training goed doorstaat, denk ik dat hij kan spelen", aldus Slot. Bovendien heeft de trainer Gernot Trauner meegenomen naar Italië, al komt de Oostenrijkse verdediger waarschijnlijk niet in aanmerking voor een basisplaats vanwege zijn blessure.

Overwinteren
Een overwinning in het waarschijnlijk halfgevulde Stadio Olimpico zou vrijwel zeker kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League betekenen. De laatste keer dat de Rotterdammers de groepsfase van het prestigieuze toernooi overleefden, was in 1999 toen ze in de beslissende groepswedstrijd Rosenborg in De Kuip versloegen door een goal van Somalia (1-0). Destijds bereikte Feyenoord de laatste zestien van Europa. 

Slot benadrukt dat hij niet te veel bezig is met de stand. "We willen hier gewoon een heel goede wedstrijd spelen." Volgens de trainer kan zijn ploeg een ander Lazio Roma verwachten dan tijdens de wedstrijd in Rotterdam. "In de Kuip speelden we heel goed tegen Lazio, maar die club heeft die wedstrijden ook teruggekeken en ze zullen vast dingen anders doen. Uit of thuis spelen is ook een wereld van verschil. Dat we in mindere vorm steken of dat de spits in mindere vorm is, daar geloof ik niet zo in. Tegen FC Twente waren we niet goed. Tegen RKC kregen we heel veel kansen en dan is de uitslag van 1-2 te mager.”

Na de mindere prestaties tegen FC Twente en RKC Waalwijk klonk er kritiek. Slot erkent dat kritiek onvermijdelijk is, maar ziet het ook als een compliment. "Ik hoor ook dat we slap zouden zijn gestart tegen RKC. Maar Giménez staat binnen een minuut alleen voor de keeper. Dat wordt dan in hapklare brokken geserveerd in analyses. En dat willen mensen ook zo. Jammer dat ikzelf niet zulke simplistische analyses mag loslaten.’’

Delen

Reacties

Nog geen reacties