nieuwkoop

VK Sportphoto

Nieuws

Slot gaat in op wissel Nieuwkoop en invalbeurt López

Stan

Door het ontbreken van Gernot Trauner in de verdediging van Feyenoord, had Bart Nieuwkoop woensdagavond een basisplaats in het Champions League-duel tegen SS Lazio. De vleugelverdediger werd in de rust gewisseld voor Marcos López, die met een snelle gele kaart en een veroorzaakte strafschop een ongelukkige invalbeurt kende. Dat Nieuwkoop naar de kant werd gehaald had echter niet te maken met de gele kaart waar hij de eerste helft tegenaan liep. 

"Hij gaf zelf aan dat hij niet verder kon", verklaart Slot het wisselen van Nieuwkoop tegenover Ziggo Sport. "Hij had wat last, waarbij we ook wel enige zorg hadden rondom zijn gele kaart. Maar goed, dat was niet de reden om hem te wisselen, want op gegeven moment gaf hij aan dat hij niet verder kon."

Het uitvallen van de rechtsback leverden de nodige kopzorgen op bij de staf van Feyenoord. "Dat was niet erg prettig, omdat de natuurlijke vervanger die normaal gesproken zou spelen er ook niet bij is. Toen hebben we ervoor gekozen om Lutsharel Geertruida wel centraal te houden, in plaats van hem naar rechtsback te brengen en Thomas Beelen in te brengen, omdat Lutsharel samen met Dávid Hancko op een geweldige wijze de opbouw vormgaf."

"Dan moet er een linkspoot op rechtsback", verwijst Slot naar de creatieve oplossing om linksback López als rechtsachter op te stellen. "Dat heeft hij, behoudens de penalty, prima ingevuld."

Delen

Reacties

Nieuwkoop is wel weer vaak geblesseerd. Vind ook dat hij snelheid tekort komt, toch in de winter maar een back huren of kopen, met Bart ga je het niet redden
Misschien de volgende x toch maar Thomas Beelen in brengen of 1 rechtervleugel verdediger van onder de 21 bij de selectie halen want je kon echt zien dat Lopes zich niet prettig voelde op rechts.
Die gele kaart voor Lopez sloeg nergens op, net als zijn verdedigende actie bij het veroorzaken van de penalty.
Ik heb met verbijstering gekeken hoe hij Pedro die de 16 uit dribbelt, nog tegen de grond werkt. Pupillenfout van een duurbetaalde prof.
Talent loopt er al rond dat is die Read, die is 17 jaar, dat durft men denk ik nog niet aan.
In de winterstop misschien een ervaren back huren of kopen. Je hebt nu achterin 2 spelers die nogal blessure gevoelig zijn, er zijn ook wat spelers weggegaan, mag zeker wat bij.
De tweede keus achterin is niet heel sterk. Met name verdedigend hou je je hart vast wanneer een buitenspeler op Nieuwkoop of Lopez afloopt. Snelheid/handigheid is een probleem voor beide en bij Lopez ook nog eens duelkracht. Voetballend is het beter, maar ook niet top. Benieuwd of daar iets gaat gebeuren in de winterstop. Kasanwirjo had in dit geval wel een goede oplossing kunnen zijn.
Lopez is een goede speler. Ik kan me nog herinneren dat hij vorig seizoen uit in de Arena een heel hoog niveau haalde. Maar hij stond gisteren simpelweg niet op zijn positie. Gezien de wat beperkte belastbaarheid van Trauner, het doorschuiven van Geertruida en dat Nieuwkoop niet meer dan redelijk is, zou het ideaal zijn als er in de winterstop nog een heel talentvolle rechtsback wordt gehaald. Ook als opvolger van Geertruida volgend seizoen. Kan die alvast acclimatiseren. Meestal zijn dat soort spelers echter nog niet haalbaar de winterstop.
Deel je mening over Lopez niet. Ook op LB vind ik hem fysiek en qua snelheid tekort komen, los van 1 goede wedstrijd. Hij is absoluut een goede passer en redelijk goed met indribbelen, maar dat compenseert zijn verdedigende kwetsbaarheid mijn inziens niet. De kans dat er in de winterstop weinig gaat gebeuren is wel groot nu ik er wat langer over nadenk. Zeker omdat met Kasanwirjo en Read er al twee talentvolle backs zijn. En Benita in mindere mate. Op links idem met Tsoungui en wellicht Hendriks en Kleijn.
Mwah. Bij Kasanwirjo hield ik afgelopen half seizoen mijn hart vast bij zijn invalbeurten. Als hij een serieus alternatief voor Geertruida wil worden moet hij enorme stappen zetten in Oostenrijk. De overige spelers vind ik nog wat vroeg om te beoordelen. Hopelijk groeit er minimaal een uit tot sterkhouder de komende 1-2 seizoenen. Ik verwacht zelf ook niet dat er veel gebeurt in de winterstop.
Probleem bij Nieuwkoop is dat hij domme kaarten pakt…
Als je kijkt waar hij op het veld kaarten pakt, denk ik… waarom?

En blijkbaar is hij ook blessuregevoelig..

Off topic:
ik lees net dat Jean-Paul Boëtius met Sparta meetraint.
Ik vind nieuwkoop dus echt traag en daarbij vind ik het toch wel gek dat je na 1 helft op zijn leeftijd al niet meer kan