yv21121506006

Nieuws

"We zullen ook een resultaat moeten gaan halen in een uitwedstrijd"

Van de redactie

Arne Slot toonde zich zeer tevreden over de prestatie van zijn ploeg in de Champions League-wedstrijd tegen Lazio Roma (3-1). De Feyenoordtrainer roemde na afloop vooral de mentale weerbaarheid van zijn elftal en ziet perspectief om de groepsfase te overleven.

“Ik wil ze met alle liefde een compliment geven, want dat verdienen ze ook”, zo vertelde de trainer tegenover NOS. “Met name door de persoonlijkheid die ze hebben getoond, nadat ze het gevoel hadden op 1-0 te zijn gekomen en de goal daarna terecht werd afgekeurd”, zo verwijst hij naar teleurstellende moment toen de openingsgoal van Santiago Giménez werd teruggedraaid. De Mexicaanse spits stond pal voor zijn afronding luttele centimeters buitenspel. “Als je dan mentaal ziet wat we brengen. We hadden daar geen moment last van.”

Dat Feyenoord direct de rug rechte kwam volgens de trainer ook omdat het in de Kuip speelde. “Het publiek wist ons weer op een geweldige manier te steunen. Dat heeft ook te maken dat het team dat laat overslaan naar de tribunes.” De Rotterdammers speelde vooral in de eerste helft ijzersterk en wist dit ook in de score uit te drukken. “Het was volledig terecht dat we vlak voor rust op 2-0 kwamen, zodat het krachtsverschil ook in de score tot uiting kwam”, aldus Slot. “Dat was wel prettig na de uitwedstrijd tegen Atlético, waarin we eenzelfde wedstrijd hadden gespeeld, maar we aan de verkeerde kant van de score zaten”.

Met zes punten uit drie wedstrijden keek de succestrainer met vertrouwen vooruit naar de ontknoping in de groepsfase van de Champions League, al toonde hij zich realistisch. “We hebben twee thuiswedstrijden gewonnen en een uitwedstrijd verloren. Er komen nog drie wedstrijden aan waarvan twee uitwedstrijden. Elke ploeg vindt het lastig om in uitwedstrijden een resultaat te halen, op misschien Manchester City na. Daardoor komt er veel druk op je thuiswedstrijden, waarvan we er nu twee gewonnen hebben.” Volgens Slot liggen de krachtsverhoudingen in poule E dicht bij elkaar. “We zitten in een hele sterke groep. De vier ploegen liggen qua kwaliteit heel dicht bij elkaar. Des te belangrijker is het om je thuiswedstrijden te winnen, maar we zullen ook een resultaat moeten gaan halen in een uitwedstrijd.”

Delen

Reacties

Als je van Athletico thuis wint zou Gelijkspel tegen uitgeschakeld Celtic genoeg moeten zijn. Zou fijn zijn als je in Rome hoogstens met 1 doelpunt verschil verlies en tegen Athletico er 2 mee maakt.
Waarom zou je van dit Lazio moeten verliezen??
Hoeft niet en gat ook niet gebeuren, maar Amsterdamse trekjes hou ik niet van. Dus gewoon bescheiden blijven
Amsterdamse trekjes = arrogant. Daar is hier in de verste verte geen sprake van. Dit is gewoon realistisch kijken naar je eigen kwaliteiten en die vergelijken met die van de tegenstander...
Blij zijn als je verliest. Ben jij Ajakkes fan? Die lopen de hele dag feest te vieren nu! Bij ons, de echte supporters, zullen er geen blij zijn met een verlies.