Slot AZ uit

Nieuws

Slot: 'Had graag Mourinho ontmoet; AS Roma is licht favoriet’

Dennis

Jose Mourinho werd vorige maand ontslagen als trainer van AS Roma en opgevolgd door clubicoon Daniele de Rossi. Door het ontslag van Portugees komt er morgen geen derde ‘clash’ met Arne Slot. De Feyenoordtrainer praat tijdens de persconferentie met respect over Mourinho en gaat in op de kansen van zijn ploeg.

“Ik had het niet verwacht. Helaas voor hem heeft Roma een andere keuze gemaakt”, zo zegt Slot over het ontslag van Mourinho. Ondanks dat ‘The Special One’ zich vorig seizoen weinig sympathiek richting Slot uitte, had de Feyenoordtrainer hem graag nog een keer ontmoet. “Voor spelers is het een uitdaging om tegenover de beste voetballers te staan, zoals we hebben gedaan in de Champions League en nu tegen AS Roma. Ook voor een coach is het een uitdaging om tegenover de beste managers te staan. Helemaal wanneer het één van de succesvolste manager van de laatste decennia is. Ik hoop hem in de toekomst hem nog eens tegen te komen.”

Direct na het ontslag van Mourinho stelde AS Roma clubicoon Daniele de Rossi aan als nieuwe trainer. “Nu staan we tegenover een andere coach, die overigens goed begonnen is”, zo zegt Slot over de trainerswissel. Dat AS Roma de laatste weken iets aanvallender lijkt te spelen ziet de Feyenoordtrainer niet direct als van grote invloed. “De speelstijl speelt een rol, maar het grootste verschil wordt gemaakt met individuele kwaliteiten. Dat blijft het belangrijkste. Die kwaliteiten had Roma de afgelopen jaren en hebben ze nu nog steeds. Aan ons de taak om die te beteugelen“.

AS Roma wist Feyenoord vorig seizoen uit te schakelen in de kwartfinale van de Europa League, nadat het een seizoen daarvoor van de Rotterdammers had gewonnen in de finale van de Conference League. Volgens Slot speelt dat mee in voor de favorietenrol in deze wedstrijd. “Gezien het verleden, dan zou je AS Roma zeggen. Ze waren twee keer in staat om ons te verslaan, al waren de verschillen beide keren klein. Als je realistisch bent en je verliest twee keer, dan moet je Roma de credits geven. Waarschijnlijk is het voor ons een grotere uitdaging dan voor hen.”     

Wie denk jij dat er wint? Maak de wedstrijd extra spannend en win 50x of 100x je inzet als Feyenoord wint!

Delen

Reacties

Nog geen reacties