slot Lazio

VK Sportphoto

Europees

Slot: "Hadden controle over de wedstrijd doordat we goed opbouwden"

Nigel

Feyenoord verloor in het Stadio Olimpico met 1-0 van Lazio Roma. Hoofdtrainer Arne Slot reageert op de nederlaag tegenover RTL.

Arne Slot baalt van de verliespartij van Feyenoord: "Helemaal na een nederlaag waar de tegenstander maar één keer op doel heeft geschoten." De Rotterdammers speelden wel goed voetbal, de opbouw zag er wederom goed uit: "De meeste mensen waren nieuwsgierig of je zo gedurft en risicovol kon opbouwen, ook in een uitwedstijd. Nou, dat heb ik vandaag weer gezien. Ik vond echt dat we controle hadden over de wedstrijd doordat we zo goed aan het opbouwen." 

Het leidde helaas niet tot heel veel kansen, Slot beaamde dat. Alleen speel je nu tegen een tegenstander met andere kwaliteiten. Feyenoord ontving maar één schot op doel en kwam zelf tot meer kansen dan Lazio. "Dan speel je een hele goede Champions League wedstrijd, maar het resultaat is er niet naar. We hadden nu voor de vierde keer op rij de wedstrijd totaal onder controle", aldus Slot. 

In de beginfase had de Nederlandse kampioen het moeilijk. Lazio kwam stormend de kleedkamer uit. "In een uitwedstrijd is het altijd in het begin even stormen van de tegenstander. Ze gaven iets anders druk dan wat wij verwacht hadden. We hebben toen Wieffer naast Zerrouki gezet en vanaf dat moment hebben ze geen enkele manier nog druk op onze opbouw kunnen krijgen en hadden wij de wedstrijd onder controle." Voor rust verloor Timber de bal op het middenveld en stond de verdediging net niet goed op één lijn, waardoor Immobile in scoringspositie kwam en de 1-0 op het bord wist te zetten. 

Door een 'detail' kwam Feyenoord op achterstand. Hierdoor moesten de Rotterdammers op zoek naar de aansluitingstreffer. "Dan ben je er heel dicht bij, de kopbal van Santiago (Giménez, red.) die net langs de paal gaat, de kopbal in de laatste minuut nog. De aanvallen in de eerste helft ontstaan allemaal vanuit een keeper die begint met opbouwen en die bal dan langs tien tot vijftien spelers gaat. Wij hebben nog niet iemand die in zijn eentje even wat kan forceren en een paar man kan uitspelen," vertelde Slot tegenover RTL.

Het was geen goede avond voor Feyenoord, de Rotterdammers spelen over drie weken een cruciale wedstrijd tegen Atlético Madrid. "Als we kans willen maken om te overwinteren moeten wij al onze thuiswedstrijden winnen." 

Tegenover Ziggo Sport reageerde Arne Slot over de blessure van Bart Nieuwkoop: "Het is nu wel weer goed met hem, hij loopt alweer in de kleedkamer. Met een enorme bandage om zijn hoofd, hij had een flinke snee in zijn hoofd. Voorderest gaat het weer goed met hem."

Delen

Reacties

Pas toen Trauner erin kwam en Luts naar de rechterkant verhuisde begon die opbouw ergens op te lijken. Daarvoor waren ze bezig om Bart NIET aan te spelen, als dat niet noodzakelijk was. Na de 1-0 zakte ze iets in, en lieten ze ons komen.
Helaas. Veel woorden, maar weinig daden. Een bekende Amsterdamse voetbalfilosoof, ook bekend in Rotterdam, zei ooit: "Je wint als je 1 doelpunt meer maakt dan de tegenpartij". Van mij mag het de volgende keer wel wat genadelozer. Met alleen de schoonheidsprijs schiet je niets op.
Veel balbezit weinig kansen. En dan zeggen dat je de betere was en onterecht verloren hebt. Typisch Hollands gelul.
Leuk, dat je goed opbouwt, maar ik heb de hele tweede helft niet het idee dat we een doelpunt gaan maken. We blijven maar loeren op die steekbal en de korte combinatie, alsof we de bal over de doellijn willen lopen.
Geen goede voorzetten, geen schoten vanaf de 16, en wanneer ze een bal terugtrokken van de achterlijn geen zuiverheid.
Soms moet je ook wat willen forceren en wat opportunistischer spelen.
Dit verhaal horen we al weken lang. We zijn de beste van de wereld in de opbouw, maar we benutten de kansen niet. Misschien kan hij daar eens over beginnen hoe het komt dat die miljoenen waard zijnde spelers ook de meeste kansen van alle competities missen. Dadelijk zijn we uitgeschakeld in de CL, maar vindt Slot ons het beste team hebben qua opbouw. Nou, daar koop je veel voor. Zo spelend wordt Giminez per wedstrijd miljoenen minder waard en de andere spelers ook.
Feyenoord verliest van zichzelf.
Lazio had niets te vertellen in eigen huis.
Timber had die bal gewoon moeten afspelen.
Het opbouwen zag er weer goed uit alleen heeft Feyenoord weinig gecreëerd of waren ze slordig in de eindfase van een aanval en de kansen die er waren zijn niet verzilverd.

Leren van gisteravond en door !

Zondag wacht AZ !

Força Feyenoord!
❤️🤍
🖤🖤
Ben ik de enige die Ivanusec erg tegen vind vallen? Geen echte snelheid, fysiek niet super, voorspelbaar, geen diepgang... hoop dat ik het mis heb
Eens. Zullen we maar de conclusie trekken dat de man (nog) uit vorm is?
Ivanuseç mist ritme sinds zijn blessure; dat had hij j wel had toen hij net binnenkwam bij ons. Ik ben er van overtuigd dat dit helemaal goed komt!
Controle was er zeker, maar ik mistte diepgang in het spel. Het was teveel breedtespel. En wat mij opviel is, dat de wissels niet goed uitpakten. Het leek erop alsof die niet met een duidelijke opdracht het veld werden ingestuurd. Geen verfrissing van de manier van aanpak om door de Italiaanse defensie te breken. Helaas!
Maar we moeten het gaan redden in de volgende twee wedstrijden
Na die 1-0 kon je er wel bijna van uitgaan, dat die italianen de bal aan Feyenoord zouden laten en zich tot verdedigen zouden beperken.
Het had dus zeker ook te maken met wat die italianen van plan waren.
Daarbij is het leuk dat je veel de bal hebt, als het voor de rest geen resultaat heeft in doelpunten schiet het ook niet veel.
Zal me benieuwen over drie weken tegen atletico, die weten ook wel hoe ze Feyenoord moeten bespelen.
De vorm van de voorhoede is sinds lazio thuis bedroevend trouwens, ik vond het jammer dat Paixao eruit ging, dat was de enige die voor wat gevaar zorgde, Ivanusec voegde niks toe, laten we het er maar op houden, dat het door z'n blessure komt.
Hmm die Paixao schiet bijna niks tussen de doelpalen, bijna altijd net naast of over. Voetbal in de CL heeft alleen het doel om punten te pakken, lyrisch zijn over mooi voetbal wordt in het buitenland meesmuilend gelezen. De CL campagne gaat niet goed en Santi onderscheidt zich daar ook niet. Dus als een echte topper wordt hij daardoor nog niet bezien. Het luister echt zo nauw wel of niet scoren, als die bal van Santi erin was gegaan, oordeelden we meteen anders. Dat kleine spiesje van atletico is pas echt een goalgetter..
Je moet het wel goed zeggen....
Santi onderscheidde zich gisteren niet, maar hoe anders was dat in de thuiswedstrijd tegen hetzelfde Lazio?
inderdaad, een wereld van verschil , eigenlijk hetzelfde als tegen twente en rkc.
Als Feyenoord de ruimte krijgt, zoals thuis tegen lazio , voetballen ze heel wat ploegen van het veld.
Maar dat weet onderhand iedereen wel, dus de ruimtes worden klein gehouden en heb je of een speler nodig die met een actie de wedstrijd kan openbreken ( zoals Sinisterra ) en die hebben we niet of het baltempo en nauwkeurigheid moet top zijn om door een dichtbevolkt gebied heen te komen.
Je kan er wel bijna vanuit gaan, dat Atletico hetzelfde spelletje gaat spelen.
"De meeste mensen waren nieuwsgierig of je zo gedurft en risicovol kon opbouwen, ook in een uitwedstijd. Nou, dat heb ik vandaag weer gezien. Ik vond echt dat we controle hadden over de wedstrijd doordat we zo goed aan het opbouwen."

Slottie. We hebben er geen ene reet aan! Zou het wel verfrissend als Slot gewoon laat weten dat het voetballend ondermaats was, want dat hebben we allemaal gezien toch?

Bühne verhaaltjes om de werkelijkheid mooier te maken ben ik nou wel zat.
!
Voetballend was het grootste deel prima, maar het creëren van en het benutten van kansen was ondermaats.
Dat is dan interpretatie denk ik. In mijn beleving ben je voetballend goed wanneer je ook kansen creëert.
Aparte beleving heb jij dan, als je zo naar voetbal kijkt.
We zijn nog steeds Feyenoord he. Geen real of city. We creëren meer dan de tegenstander, alleen is het niet zo dat we de kwaliteit hebben omdat altijd te verzilveren.
Het is doodzonde dat zeker maar uiteindelijk speelde we prachtig verzorgd voetbal met de middelen die we hebben.
Prima analyse van slot. Misschien moeten al die zure harken hier dit stuk 5 x lezen voordat ze reageren en onvoldoendes uitdelen.