Timber Lazio

VK Sportphoto

Europees

Timber: "Ik maak een fout, dat mag niet gebeuren"

Ference

Na afloop van de verloren wedstrijd tegen Lazio (1-0) kwam Quinten Timber voor de camera's bij RTL. De middenvelder gaf te kennen erg te balen van de nederlaag en keek daarin ook kritisch naar zichzelf. 

"Elke nederlaag is pijnlijk, dus deze ook," zo antwoord Timber op de vraag of de Nederlaag hard aankomt. "Extra pijnlijk omdat je misschien wel had moeten winnen. In het begin heb je het lastig, wat logisch is in een uitwedstrijd. Daarna hebben we controle over de wedstrijd, eigenlijk tot de 90ste minuut. Dan is het zuur dat je met 1-0 achterkomt."

Timber erkent dat hij een negatieve rol speelde bij de tegengoal: "Ik maak een fout, ik verlies de bal op het middenveld. Dat mag niet gebeuren. Dat gebeurt wel en dan zie je meteen de kwaliteit van de tegenstander. Zij scoren meteen, dat is Champions League niveau. Het mag gewoon niet gebeuren, op die plek niet, op dat tijdstip niet net voor de rust. Het gebeurt vaker, maar ik moet er van leren. Dit is topsport en Champions League niveau. Nu is het vooral balen en kut voor het hele team."

Uiteraard baalde de middenvelder van het niet benutten van de Rotterdamse kansen. Timber weet niet of hij het missen van die kansen zou omschrijven als pech: "Ja pech, moeilijk te zeggen. We hebben een aantal kansen gehad, grote kansen en die maken we niet. Ik weet niet waar het aan ligt. Vanuit de controle hadden we misschien meer kansen kunnen creeeren, dat deden we niet. En dan ja... dit is Champions League niveau. Hier moeten we van leren als groep en we weten dat de aankomende twee wedstrijden heel belangrijk worden."

 

Delen

Reacties

Waar was Gimenez internationaal onzichtbaar. Gaat vlug liggen nee die miljoenen zullen snel verminderen.
Er wordt hier naar ook naar de verdedigers gewezen. Maar waar is de wijsvinger richting Bijlow? De manier waarop hij uit kwam en de actie die hij maakte, dat is helemaal fout. Waarom niet breed maken en Immobile verder naar de buitenkant drijven ipv met een raar sprongetje en een gebogen knie op hem af springen....... Bijlow vertoont wederom rare streken na z'n terugkeer, niet de Bijlow van 1,5 jaar geleden.
Niet zeuren, de fout begint gewoon bij Timber. Komen 2 tot 3 Lazio spelers op hem af maar besloot toch met de bal door te lopen. Dus als team ga je de aanval in maar door deze actie stond het elftal op het verkeerde been met een doelpunt als gevolg. Dus zeiken over verdediging en Bijlow is kortzichtig.
Dat kan wel eens een heel duur ' foutje' worden, als je niet overwintert in de CL bijna 10 miljoen.
Een bal keer verliezen op de manier hoe hij speelt kan een keer, daarna slaapt Geertruida ook nog.
Ja dan is het meteen raak met die immobile.
Timber speelde gewoon erg goed.
Maar waarom beginnen we met Nieuwkoop, dat kan echt niet in Champions League.
Ik schonk net een lekker glas rum in en ik viel meteen van mijn stoel binnen 1 minuut en dat was niet van de rum want die had ik nog niet op
Speelde verder een hele goede wedstrijd. Snelle bewegingen en goede dribbles
Dan nog horen minstens twee verdedigers hem op te vangen.
Mag niet gebeuren en niet jezelf te zwaar aanrekenen Timber
Als zijn omgeving ook deze reactie heeft zal hij nooit een topper worden
Voor straf een uurtje eerder melden op de Breakfast Club.