Nieuws

Slot: "Het kost ons te veel moeite om wedstrijden te winnen"

Van de redactie

Feyenoord heeft slechts een punt overgehouden aan het thuisduel met Fortuna Sittard. 33 seconden na rust werd de 0-1 achterstand weggepoetst door een goal van Dilrosun, maar daar bleef het bij in De Kuip, 1-1. Trainer Arne Slot sprak voor de camera’s van ESPN na over het duel tegen de Limburgers.

In de rust wisselde Slot maar liefst drie keer. “Dat ik ontevreden was, was wel duidelijk als je drie keer wisselt, denk ik. Maar dat ben ik nog steeds. Het kost voor ons veel moeite om wedstrijden te winnen. Als je de eerste helft niet op hetzelfde tempo speelt als de tweede helft laat je dus 45 minuten liggen. 50 minuten was voor ons blijkbaar niet genoeg om de wedstrijd om te draaien.”

“Ik vond Fortuna overigens vrij goed. Uiteraard heel gegroepeerd verdedigend, maar als ze de bal hadden vond ik dat ze durfde te voetballen. Dat tempo van ons lag de eerste helft gewoon veel te laag. Het eerste moment na rust verliezen we de bal, maar duiken we er wel direct bovenop en dat leidde meteen tot een goal,” aldus Slot.

Delen

Reacties

Hoop gelul hier, maar tegen clubs als RKC, Go Ahead, Fortuna Sittard hoor je in de Kuip 90 minuten te domineren... en je tegenstander te 'kleineren'. Het enige wat ik zie is vooral gepruts. Met name middenveld is niet om aan te gluren.
Arnesen is weggestuurd, Te Kloese heeft goed verkocht , maar niet zo goed ingekocht.
Hoop niet dat alles wat Arnesen heeft opgebouwd , in no time weer wordt afgebroken.
Feyenoord heeft inderdaad teveel moeite om wedstrijden te winnen.
We hebben dan ook geen goeie spits.
Als Brobby bij ons zou spelen, zouden wij bovenaan staan.

Slot is een goede trainer, maar als het zo door gaat, zal bij hem ook de moed in de schoenen zakken .
En dan zal hij vertrekken, vanwege dezelfde reden dat Berghuis weg ging.
De laatste stap kan niet gemaakt worden,
Omdat Twente en zeker AZ wel willen mee voetballen is er wat meer ruimte op het veld en dan lukt het Feyenoord wel om 'iets' te creëren maat tegen ploegen die vooral willen tegen houden zoals, Midtjylland (in de Kuip) en eerder Heerenveen lukt dat niet of nauwelijks. Dan is het heel raar dat je niet gewoon met 2 echt buitenspelers speelt en daarbij een links- en een rechtspoot opstelt. In dat opzicht is er best enige (!) kritiek mogelijk op de keuzes van Slot.
Als je heel veel nieuwe spelers moet inpassen en er zijn weinig trainingen waarin je technisch-tactisch kunt oefenen is het raar dat je zonder dwingende noodzaak met een soort 5-3-2-variant gaat experimenteren, te meer daar iedereen kan zien dat Lopez als linksback meer toekomst heeft dan Rasmussen als linker centrale verdediger. Ook hierin is dus kritiek mogelijk op de gemaakte keuzes.
Dat op het middenveld de overlap qua aandeel in het spel tussen Kökcü en Timber te groot is, blijkt ook steeds duidelijker en samen vinden ze daar in het veld geen oplossing voor. Hier zou Slot een duidelijke keuze moeten/kunnen maken. Gelet op zijn verrassende loopvermogen zou een middenveld met Szymanski op links en dan Kökcü op rechts een optie kunnen zijn dan kan de controlerende middenvelder daar tussenin spelen. Szymanski als meest aanvallende middenvelder (op de lengte-as) blijft ook een optie en dan zou je zelfs nog met Lopez op het middenveld kunnen spelen en Hartman als back daarachter.
Kortom: een keuze voor 4-3-3 ligt wel erg voor de hand met 'echte' buitenspelers aan de zijkant voorin. Zet je Giménez in he centrum van de aanval dan speel je met de linkspoot op links en rechtspoot op rechts en speelt Danilo centraal dan kun je ze tegendraads opstellen. Alle andere varianten kosten punten, dat weten we na dit weekend definitief.
Sterk verhaal, goede onderbouwing. Zet me wel aan het denken
Tja, als je buitenspelers naar binnen trekken, moeten de backs erover heen en de voorzet geven, maar dat gebeurt ook niet.
En anders een rechtsbenige buitenspeler op rechts en links idem dito.
Er komt geen voorzet van de zijkanten, dus is zo simpel verdedigen voor een tegenstander.
Tegen deze tegenstanders moeten er gewoon 2 buitenspelers staan die binnen 1 meter van de zijlijn staan. Iedereen zoekt steeds de combinatie door het midden dus gaan de buitenspelers ook meer naar binnen staan. na 1.5 seizoen moet Feyenoord toch wel weten. Helaas koos slot ervoor om Giminez eraf te halen. Had graag Giminez en Danilo samen gezien met 2 buitenspelers.
Waarbij Gimenez de diepe spits is en Danilo erachter. Gimenez is meer een speler die eindpunt is terwijl Danilo ook nog aangespeeld kan worden in kleinere ruimtes, of als tussenstation
Tegen deze tegenstanders moeten er gewoon 2 buitenspelers staan die binnen 1 meter van de zijlijn staan. Iedereen zoekt steeds de combinatie door het midden dus gaan de buitenspelers ook meer naar binnen staan. na 1.5 seizoen moet Feyenoord toch wel weten. Helaas koos slot ervoor om Giminez eraf te halen. Had graag Giminez en Danilo samen gezien met 2 buitenspelers.
Ik ben nog steeds fan van Slot, weet dat hij voor Feyenoord de angewezen man is op het moment, daar twijfel ik niet aan zoals anderen nu al wel doen maar hij had Dilrosun er allang af moeten halen ondanks dat hij scoord. Hij ging echt door de ondergrens en hij mag van mij voorlopig wel banken ten kosten van Walemark.

Geertruida op het middenveld kan ook niet langer, je zag de eerste 30 minuten al dat hij in bal bezit gewoon niet weet wat hij er mee moet doen, alles heel safe en miezerige tikjes opzij naar Kokcu of weer terug op de verdediging. Wat dat soort dingen betreft zou Slot van mij best eens wat jeugd mogen inpassen, gooi sommige jongens gewoon eens voor de leeuwen, probeer Dermane eens op die plek of gooi de jonge Slory een keer op de flanken wanneer het daar niet loopt. Krijg nu het gevoel dat er amper naar die jongens omgekeken wordt.
Geertruida, mee eens
Slory mee eens
Dermane mee eens

Wålemark op welke flank, zet je rechts gaat ie ook naar binnen is probleem nog niet opgelost.

Zou dan zeggen Bullaude of Igor of Slory op rechts (allen rechtsbenig) en Wålemark of Szymanski of Dilrosun op links (je raad het al allen linksbenig)

Dan ziet het er ongeveer zo uit

Doel: Bijlow

Achter: Hartman of Lopez-Hancko-Trauner-Geertruida

Midden: Timber-Kökcü

Daarvoor Danilo

Voor: Wålemark-Gimenez-Bullaude

En ja is best aanvallend maar zowel Kökcü als Timber ga je niet op bank zetten. Maar zo speelt Danilo een beetje als Til deed achter Dessers of Toornstra achter Linsen.

Heb je 2 wings die aanvallend zijn en met de goed been op de goede flank waardoor de bal weer ouderwets voorgeslingerd kan worden.
Szymanski zou bij mij altijd spelen, en het liefst op 10 dus dan zou ik van jouw opstelling toch Danilo laten banken.

Vond Walemark op rechts anders ook prima invallen, maar hij zou zeker ook aan de linkerkant niet misstaan. Daar speelde hij tegen Vitesse uit ook sterk. Bullaude lijkt me niet echt een buitenspeler, die zou ik eerder in de as laten spelen als Kokcu, Timber of Szymanski een slechte dag zou hebben.
Er is 1 buitenspeler die altijd acties maakt, maar die kan geen 3 wedstrijden per week spelen werd gezegd. Die speelt nu helemaal niet meer in de basis. Geef die walemark nou ook eens de kans en dan samen met Gimenez.
Gaat alles goed bij walemark, uiteraard niet, maar hij heeft goed schot en die voorzet op paixao was geweldig.
Zeker tegen op papier zwakkere tegenstanders moet je hem gewoon laten starten.
Dat vind ik ook voor verdediging gewoon Hancko in centrum en lopez op linksback.
Opbouw via Rasmussen gaat gewoon veel te traag.
Moet overigens zeggen dat Fortuna heeft een aardig team, paar goede spelers lopen er nu daar.
Hoe kun je nou zo beginnen als de eerste plaats binnen bereik is. Snap ik niets van.
Je mist echt goede buitenspelers nu. Waar je vorige jaar sini had die uit het niets een kans kan creëren. Nu heb je buiten spelers die niet langs de man komt en geen fatsoenlijke voorzet kan geven
Fortuna speelde niet goed, wij slecht. Ik heb Slot hoog zitten, maar het lijkt of hij aanvallend een beetje willekeurig samenstellingen probeert zonder idee.
Danilo werkt goed met buitenspelers als Dilrosun en Jahanbakhsh, die zelf iets creëren. Gimenez werkt beter met Walemark op de flank en Szymanski achter hem, die dingen voor hem creëren. Wat nu vaak de wei in gestuurd wordt tegen mindere tegenstanders is ogenschijnlijk volstrekte willekeur.

Geertruida heb je in zo'n pot ook helemaal niets aan op het middenveld, maar dat is al genoeg aangestipt. Ik snap dat Slot wat continuïteit op het middenveld wil om het ingespeeld te laten raken.
Vindt het wel grappig hoe ze dit telkens maar weer herhalen na een matige wedstrijd. Bij nec uit zag je al dat het statisch is dan ga je daar toch aan werken? Buitenspelers die allemaal de bal in de voet willen hebben is om ziek van te worden!
Klopt, je moet ze laten lopen en diep sturen. Maar zover zijn wij nog niet. Voorlopig lukt het alleen om Pedersen en Lopéz soms diep te sturen.
Toptrainer, maar in deze wedstrijd had een andere opstelling geholpen denk ik.