slot1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Ik heb meer jongens van ons dan van hun op de grond zien liggen, zei ik"

Van de redactie

Feyenoord kent een slechte start van de tweede seizoenshelft. In Utrecht wist de ploeg van Arne Slot de vroege achterstand door een doelpunt van uitgerekend Jens Toornstra niet om te draaien en speelde op de valreep nog 1-1 gelijk tegen de Domstedelingen. Trainer Arne Slot was na afloop van het duel dan ook teleurgesteld in gesprek met ESPN. 

Slot is zeer ontevreden hoe zijn ploeg startte aan de wedstrijd. "Er is veel aandacht gegaan naar hoe Utrecht vandaag zou starten in combinatie met de scheidsrechter van vandaag (Nijhuis). De momenten dat je dan in het begin kan, moet je niet je korte spel gaan spelen, maar dan moet je hem wegleggen. Ik denk dat wij twee of drie keer de kans hebben gehad om de bal verder weg te spelen, maar we bleven toch in het korte spel hangen en daar valt uiteindelijk ook de goal uit. 1-0 achter in een uitverkocht stadion met Bas Nijhuis als scheidsrechter is niet de meest ideale omstandigheid om een wedstrijd door te komen."

"Ik heb meer jongens van ons dan van hun op de grond zien liggen, heb ik in de rust gezegd. We moesten veel sneller en agressiever spelen. Het tempo lag te laag, daardoor konden hun zich iedere keer weer hergroeperen achterin. We hebben wel wat kansjes gehad, maar dat was niet genoeg," vervolgt Slot. 

"De tweede helft hebben we veel meer gedaan om proberen te winnen. Daar ben ik wel blij mee, we hebben terecht de 1-1 gemaakt denk ik. Het was alleen net niet voldoende om ook de 1-2 nog te maken," sluit hij af.

Delen

Reacties

Snap niet wat Slot toch ziet in die Idrissi kom niemand voorbij.
Geertruida was allerbelabberdst en de man van 10 miljoen was ook nergens te bekennen, hou je alleen Kokcu over op het middenveld en dat is wel een beetje weinig.
De beste man speelt gerust 50% van al zijn passes naar de verkeerde kleur
Met name Idrissi zakte compleet door het ijs.
Heb Slot hoog zitten, maar zijn uitleg vond ik heel warrig voor zijn doen. Zo geweldig was onze opbouw helemaal niet. Er zat veel te weinig variatie en creativiteit in onze aanvallende spelpatronen. Zorgwekkend na zo'n lange voorbereiding, dan verwacht je meer.
Het gaat alleen maar over blessures in de as maar vandaag waren de flanken echt verschrikkelijk slecht.