Nieuws

Feyenoord polst Vilhena voor terugkeer

FeyenoordTM

Feyenoord heeft deze window Tonny Emílio Trindade de Vilhena gepolst voor een terugkeer naar Rotterdam. Dat melden verschillende ingewijden aan 1908.nl.

De oud-Feyenoorder is momenteel door RCD Espanyol verhuurd aan US Salernitana 1919. De Italianen hebben daarbij een aankoopoptie bedongen. In Spanje staat Vilhena tot medio 2026 onder contract. 

Gemakkelijk zal een mogelijke deal niet in elkaar steken voor Feyenoord. Vilhena vertegenwoordigt volgens Transfermarkt.com een huidige marktwaarde van €3.800.000.

Feyenoord flirt al langer met Vilhena. In de winterwindow van 2022 liepen er ook al lijntjes tussen 'Kamp Vilhena' en Feyenoord toen de Rotterdammers naast de komst van Joey Veerman grepen. Een mogelijke terugkeer van de linksbenige Vilhena is één van de wensen van de staf van de Rotterdammers wanneer een deal met Zerrouki definitief niet van de grond komt.

De 28-jarige Vilhena is een speler die er direct kan staan. Feyenoord gaat een pittig programma tegemoet en hoofdtrainer Arne Slot gaf eerder aan dat een dergelijk profiel zijn voorkeur geniet.

In het shirt van Feyenoord kwam Vilhena in 258 officiële duels in actie. Daarin scoorde hij 41 maal en leverde hij 29 assists. Vilhena scoorde zondag nog voor Salernitana, wat met 1-1 gelijkspeelde tegen Torino.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Niet aan beginnen joh ken geeneens normaal lullen die man. Prima gozer verder, maar zijn tijd is geweest.
Ga nu voor Mansverk ofgeef eigen jeugd een kans, maar val niet terug op oud gedienden Levert alleen iets op , op korte termijn, zonder restwaarde In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.
Hij is geen echte VM helaas maar deze man kan je in de drukte altijd aanspelen, afschermen en draaide hij weg en boem. Heb ik van genoten hoor dit tandem met KAE. Kampioenen voor altijd.
Toch goed om te zien dat ze dit seizoen als een kans zie en daar in door kunnen pakken…hebben dat toch lang niet meer mogen meemaken!
Mwua, zie toch liever Kante naar Feyenoord komen 😜
Dit is wel een heel treurig bericht. Postbode-voetbal, past helemaal niet
Ben dankbaar voor zijn rol van het kampioensjaar maar ik ben persoonlijk nooit echt een fan van hem geweest. Begin vond ik hem lekker vrivol spelen samen met JPB maar gaande weg hij meer controlerender ging spelen vond ik het meer een postbode worden, irritant om naar te kijken. Hoop dat Feyenoord door schakelt naar andere opties.
@FTM wie van de drie opties voor de nr 6 positie verwacht jij dat uiteindelijk gehaald zal worden?
Jezus... echt. Wordt hier echt niet goed van. Weer lekker allerlei oudgedienden benaderen. Hoop dat dit een flirt is die op niks uitloopt.
Ben best blij dat het eindelijk weer eens een Nederlander is waar interesse in is, we hebben spelers uit alle windstreken gehaald, en Vilhena staat er gelijk qua ritme, en is gewoon een goede speler.
DtK is Zerrouki op Instagram gaan volgen. We weten allemaal wat dat betekend, it's happening!
Typisch Feyenoord, dus Zerrouki van de baan.
Had ik nog liever die Mannsverk gezien.

Altijd blaffen maar niet bijten.

Haal dan niks
"Een mogelijke terugkeer van de linksbenige Vilhena is één van de wensen van de staf van de Rotterdammers wanneer een deal met Zerrouki definitief niet van de grond komt".

Feyenoord wilt niet voor verrassingen komen te staan. Er is niks mis met spelers polsen. Vilhena is vast niet de enige. Er is nog geen reden tot paniek. Al sluit ik mij wel bij veel Feyenoord fans aan, dat je dit absoluut niet moet willen.
Maar klopt niet helemaal met de opvatting om waarde op het veld te creëren, je hebt nu al met Idrissi , Szymanski en Rasmussen al 3 gehuurde spelers , en Vilhena zal je denk ik niet meer met winst kunnen verkopen .
Dat lijkt me een prima versterking in deze jonge groep. Vilhena brengt altijd balans en zijn inzet staat buiten kijf. Prima speler die nooit verzaakt en die goed pastn het afjaagspel van Slot. Ik zeg: doen!
@FTM , is Mannsverk hierdoor uit beeld?
Die is al langer uit beeld. Te veel clubs willen hem nou dus hij word te duur. Feyenooit heeft te veel getreuzeld
Echt te treurig! Zie hier het gemis van een echte TD
@FTM hoe zit het met die doukoure? Zitten ze in het maasgebouw nogsteeds filmpjes van te kijken of hebben ze zich al gemeld?
Nee. Dit is een Martin van Geel aankoop. Zerrouki halen. Investeren in je toekomst. Juist nu kan he meestrijden om de titel.
Hebben ze nog interesse in Krejci? Hij kan centraal achterin spelen en op het middenveld
Denk het niet ivm het bedrag wat ze voor hem wilde hebben ligt hoger dan zerrouki en ze gaan echt niet nog een keer een gevalletje hancko doen
Zou hier zeker niet op tegen zijn, mis zijn felheid soms wel bij het drukzetten. In balbezit past hij ook prima bij Slof zijn spel, denk ik.

Toch betekent het eventuele aantrekken van Vilhena dat je ook nog een lange termijn oplossing nodig hebt, door bijvoorbeeld Mannsverk. Ik denk niet dat beide haalbaar zijn.

Mannsverk alleen zou voor deze maand niet handig zijn, die heeft al twee maanden winterstop en nog niet weer in training. Die zal er deze maand tegen ajax of twente nog niet staan.

Toch hoop vooral op een verdediger. Als je Geertruida rcv zet, mis je alsnog breedte die niet op te lossen is.
Daarnaast had je Vilhena afgelopen zomer gewoon veel makkelijker kunnen oppikken dan nu
Nee geen mvg toestanden met zogenaamde vedetten..Gewoon Wieffer paar wedstrijden laten staan tesamen met de Iraniër en je hebt overzicht en felheid.
Vilhena is meer een 8. We hebben een echte 6 of rcv nodig. Dat is vandaag ook heel duidelijk geworden.
Inderdaad, iets anders is voor nu geen pré.
Leuk om een half jaartje overbruggen, maar is die mogelijkheid er?
En we zakken weer terug naar het niveau van MvG.

Dit kan toch niet waar zijn? Kom op zeg.

Who's next? Edgar Iè?
Wat een gruwelijke fout is het geweest om Toornstra weg te doen
Hoe kom je daar nou bij, Toornstra is niet weg gedaan, die wilde elke week spelen en kreeg die kans bij Utrecht, is overal in het nieuws geweest en is algemeen bekend..
Waarom zou je de oudere, minder talentvolle versie van Timber gaan halen? Die twee samen op een middenveld gaat nooit werken, ook bij een vertrek van kokcu van de zomer niet.
Gaat vast niet door, contract tot 2026, en in de verhuur met koop opte. Daar kom je niet zomaar onder uit juridisch
Het zal ook niet juridisch moeten gaan, maar in goed onderling overleg. Zoals met Bjorkan bijvoorbeeld.
Maar hij speelt daar gewoon. Die gaan ze niet zomaar van de hand doen hoor haha
Tonny terug en geen stuiver naar Enschede! Altijd doen!!
Vilhena was geweldig in het kampioensjaar, maar daarna is hij toch wat teruggezakt qua niveau. Hij heeft buitenlandse ervaring, maar ik vind hem niet echt passen bij dit huidige Feyenoord als je kijkt naar zijn type spel. Ga nou gewoon vol voor Mannsverk.
Je hebt Mannsverk waarschijnlijk nog nooit zien spelen, idioot
Weer zo'n puber opmerking. Reageer gewoon normaal joh.
Als het lukt zeker doen, speler die je nu heel goed kan gebruiken!
Alleen half jaartje huur als noodoplossing lijkt me een optie...
Bij koop heb je geen restwaarde meer...
Is al verhuurd lees je de artikelen wel?
Weet je nog die speler die wij huurden en toen ineens aan Fortuna Sittard werd verhuurd?!
Verschil daar is dat speler eerst weg ging bij feyenoord en toen aan sittard werdt verhuurd, fortuna had ook geen koop optie. Dat is bij deze huur wel het geval
Volgens mij heb je je feiten niet op een rijtje...
Feyenoord had wel een koopoptie en hield die zelfs toen hij aan Fortuna Sittard werd verhuurd...
Tja, oud spelers terughalen is leuk maar dan denk ik dan toch eerder aan jongens als Stefan de Vrij en wijnaldum
Er zou toch een naam gedropt worden die nog niet besproken was?
Is dit de speler waarvan je gisteren zei een naam die nog nooit genoemd was?
Mag hopen dat Mannsverk hoger op de verlanglijst staat ondanks de onervarenheid
Mag hopen dat Mannsverk hoger op de verlanglijst staat ondanks de onervarenheid
Die staat er niet meteen, leuk voor in de zomer misschien, maar niet voor nu
Die staat er niet gelijk, leuk voor op de lange termijn maar niet op de korte termijn, gozer is niet eens fit