slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Ik kan niet beloven dat zondag dezelfde elf spelen"

Van de redactie

Feyenoord boekte donderdagavond een magere overwinning op de nummer 17 van de eredivisie SC Cambuur. In eigen Kuip maakte Hartman het enige doelpunt van de wedstrijd. Trainer Arne Slot vond de wedstrijd van zijn ploeg niet goed genoeg, zo gaf hij aan in gesprek met ESPN.

“Ik ben niet volledig tevreden. Het was niet goed. Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat wij blij zijn dat we vandaag naast PSV zijn gekomen, maar als wij zo blijven spelen dan denk ik dat het wel een hele tour zal gaan worden om daar te blijven staan,” begint de oefenmeester van de Rotterdammers.

Slot was niet tevreden over het spel, met name aan de bal, van zijn ploeg. “Ik vind dat wij nog meer kansen moeten creëren. Je zou misschien zeggen dat ik vind dat we ze meer binnen moeten schieten, maar dat vind ik niet. Ik vind dat wij beter aan de bal moeten zijn en tuurlijk hebben we een paar leuke kansen gehad, maar op het einde is het nog billenknijpen. Dan heb je gewoon geluk dat hij er niet in gaat.”

Ondanks dat Feyenoord met dezelfde elf aan de aftrap stond is het team nog altijd niet vast volgens Slot. “Het zijn beide spitsen die de goals maken dus dat is heel prettig. Ze (Danilo en Giménez red.) zitten wat dat betreft dicht bij elkaar. Je wilt uiteindelijk ook eens een spits laten staan als hij een keer niet scoort. Danilo heeft afgelopen keer wel gescoord dus iedereen dacht ‘hèhè, eindelijk heb je het team’, maar ik kan nog niet beloven dat zondag dezelfde elf gaan spelen. 8,9 of 10 namen kun je het hele seizoen wel opschrijven, maar niet als er blessures zijn. Alleen de spitspositie is soms nog wel een keuze.”

Delen

Reacties

Maar beter ook.... alles gaat door het midden, alleen paasjou ging soms nog buitenom. Geertruida was weer ***, balletje terug, niet opkomen... merendeel was ondermaats behalve kokcü bijlow en ons centrale duo plus hartman.
Zou wel goed zijn een paar wijzigingen. Timber zit er aardig doorheen, laat Wieffer maar keer starten.
Geef Walemark keer basis plaats, Dilrosun was gisteren de slechtste. En in spits tegen Excelsior starten met Gimenez.
Dat kleine Brazilaantje voorin doet het wel aardig moet ik zeggen. Nu nog eens scoren.
Met een beetje goede wil van AZ komende zondag en en 26 (geloof ik aan eerste elftal spelers) tot het bot gemotiveerde spelers ga je als koploper de winter in.

Overigens niet altijd sleutel tot succes aan het einde van het seizoen.

Snap wel wat Slot bedoeld en dat kan ook maar aanvoer naar de spits moet anders. Er wordt ook nog niet echt gespeeld zoals vorig jaar/seizoen, werd toen veel intensiever druk gezet dat vind ik nu tegenvallen.

Ik hoop idd een keer een spits 90 minuten op veld te zien.

Doel: Bijlow
Achter: Pedersen-Trauner-Hancko-Q
CMV: nu Wieffer hoop op een nieuwe jongen
Middenveld: Paixão-Kökcü-Szymanski
Schaduwspits: Danilo of Bullaude
Diepe spits: Gimenez
Wat een drollenopstelling, geertruida speelt tennis?
Heb vertrouwen. Het wordt vast beter.
Billenknijpen. Voor mij is niet duidelijk waarom Geertruida op de rechtsback positie staat. De linksbuiten van de tegenpartij heeft alle vrijheid en 10 meter verderop staat onze rechtsback. Dit kan gewoon niet en persoonlijk zou mijn voorkeur uitgaan naar Pedersen. Het middenveld is op dit moment uit balans en het wordt hoog tijd om Mats Wieffer en Hancko te verhuizen naar het middenveld. Hartman is een zekerheid. Rasmussen centraal links achterin. Voorhoede Paixao Geminez of Danilo en Walemark. Scouting opgelet er loopt bij Vitesse een jonge rechtsbuiten. Kijk eens goed naar Ajax - Vitesse. Halen die speler !
Over welke jonge rechtsbuiten heb je het? Want als je het over Yapi of Manhoef hebt, dat zijn beide verdedigers.
Heb liever dat Slot beloofd dat zondag Timber en Dilrosun niet in de basis spelen.
Nou echt Dilrosun speel je eigenlijk met een man minder, daar komt aanvallend helemaal niks uit behalve losse flodders in 2e ring als andere er veel beter voor staan.
Maar goed, Walemark en Janbaks is ook niks op het moment.
Danilo weer een ontiegelijke baggerpot. Wat is die toch slecht zeg
Gimenez weer een 1 op 1 kans gemist, kan je ook zeggen.... Stop eens met onnodig haten op Danilo (en alle andere Feyenoord spelers)
Maar Gimenez krijgt die kans wel. Bij hoe veel aanvallen was Danilo betrokken in 60 minuten?
Heeft ook een oorzaak. Zijn twee totaal andere spelers die wel op dezelfde manier benaderd worden. En dat werkt voor Gimenez wel maar voor Danilo niet.

Ik heb hier al gelezen over de samenwerking tussen Linsen en Dessers maar daar gold precies hetzelfde voor.

Gimenez en Dessers hoeven niet perse de bal in voeten te krijgen die zorgen er zelf wel voor dat ze bij die bal komen. Danilo heeft de bal in de voeten nodig.

Daarom denk ik dat je met de spelers die er nu zijn een ander systeem moet gaan hanteren.
Haten? Wat een onzin om te spreken van haten la je gewoon wat feiten constateer. Als het goed is is het goed en la het slecht is is het slecht. We zijn … niet bij de pepernoten (leer f-jes en nu onder 7) met “jammer hoor, maar goed je best gedaan jochie”.
Het veldspel was matig maar de score had veel hoger moeten zijn. Die kansen van o.a. Hancko, Paixao en Giminez waren niet misselijk.