szymanski

VK Sportphoto

Nieuws

Dinamo Moskou over Szymanski: "Bijna onmogelijk om spelers te verkopen"

Van de redactie

Het is onduidelijk hoe de toekomst eruit ziet voor Sebastian Szymanski. De 23-jarige middenvelder speelt sinds dit seizoen op huurbasis voor Feyenoord, maar of daar een vervolg aan kan worden gegeven is onzeker. 

De Pools international heeft nog een contract tot 2026 bij Dinamo Moskou, al wordt een terugkeer bij de Russische club uitgesloten. Dinamo bestuurslid Sergei Stepashin sprak zich duidelijk uit tegenover RB Sport; “Szymanski zal nooit meer terugkeren naar Rusland”. 

Die uitspraak heeft alles te maken met het plotselinge vertrek van Szymanski na het uitbreken van de oorlog met Oekraïne. Principiële bezwaren lagen daar aan ten grondslag. Het werd de aanvallende middenvelder niet in dank afgenomen dat hij zich niet solidair verklaarde met Rusland. In de media werd hij zelfs een nazi genoemd.

Ondanks zijn doorlopende contract nam Szymanski vervolgens op social media in definitieve bewoordingen afscheid van spelers en medewerkers van Dinamo Moskou.  

Sergei Stepashin gelooft het voorlopig wel. ''Of hij aan Feyenoord wordt verkocht? Onder de huidige voorwaarden van de UEFA en de FIFA is het bijna onmogelijk om spelers te verkopen. We laten hem daar spelen. Hij is in alle rust vertrokken en zal voor Polen spelen, we zullen kijken.''

Daarmee zitten zowel Szymanski als Feyenoord in de wachtkamer. De Pool heeft een doorlopend contract, maar het verloop van de oorlog zal bepalen welke voorwaarden de UEFA en FIFA gaan hanteren.

Delen

Reacties

Gewoon lekker naar Feyenoord gaan Szymanski deze club is gemaakt voor jouw
Inderdaad Armando, hij moet gewoon lekker bij ons blijven. Kan regelmatig spelen het publiek mag hem graag en het is veilig hier.
jij zegt wat ik ook voel en denk, Seba is een grote en trouwe Feyenoorder in wordi g.
Toch proberen te kopen, dit is een speler waar Europese (sub)topclubs interesse in blijven houden. Na een topseizoen kan je hem zo kwijt voor het dubbele van waar je hem voor haalt. Even los van het feit dat het een potentiële verschilmaker is die je er sportief ook goed bij kan hebben.
Ben erg benieuwd hoe PSV het heeft gedaan met Til
Gister trouwens op site van psv een bericht over Zerrouki dat hij wel met PSV het ziet zitten....
Lekker doorzichtig hoor beetje prijs opvoeren voor een club die jou voor geen goud laat gaan
Klopt, maar er mogen geen transacties gedaan worden met Russische bedrijven, waar voetbal coöperaties onder vallen. Oftewel, we gaan die oorlog niet sponsoren 😁. Hopelijk blijft onze kleine Poolse vriend nog een paar jaar. Er zit wel wat voetbal in.
We doen niet anders dan die oorlog sponsoren.
Ja dat is zo maar financieel mag er niet gehandeld worden met bedrijven en dus profclubs in Rusland. Ik denk dat er hiermee bedoeld wordt dat het wachten is op een besluit van UEFA en FIFA over het definitief opschorten/ontbinden van contracten van buitenlandse spelers in Rusland.

Denk ik dat het daarmee te maken heeft
Heb je gelijk in. Het is wel allemaal weer hypocriet, zijn nog zat grote bedrijven die nog wel zaken doen.
Klopt, maar je mag geen euro overmaken naar Rusland. Psv heeft een route opgetuigd met een derdenrekening zodat ze in roebel konden betalen dacht ik. Weet niet alle details, maar echt heel ethisch was het allemaal niet in ieder geval.