slot bron feyenoord.nl

Nieuws

Slot: “Ik zag herkenbaarheid van vorig seizoen”

Dennis

Ondanks dat Feyenoord vandaag de oefenwedstrijd verloor tegen Olympique Lyonnais (0-2), was trainer Arne Slot niet ontevreden. 

In gesprek met ESPN gaf de trainer aan bij vlagen goede dingen te zien: “Ik zag herkenbaarheid van vorig seizoen. In druk zetten, agressiviteit en het dwingen van de keeper van de tegenstander tot lange ballen”. Ook ziet de trainer nog verbeterpunten. “In de eindfase moeten we vanuit voetbal tot grote kansen komen. Maar dat gaat beter worden als we meer op elkaar ingespeeld raken en er spelers bijkomen”.

Over het uitblijven van meer aankopen zegt Slot het volgende: “Als je vier miskopen hebt die langdurig onder contract staan, is dat ook erg vervelend. We willen het liefst zo snel mogelijk spelers aantrekken. Daar is iedereen heel hard mee bezig. Maar we blijven wel nauwkeurig”.

Ook ging de trainer in op een mogelijk verblijf van Jean-Paul Boëtius. Vooralsnog traint de speler alleen mee om fit te blijven. Mochten Feyenoord en Boëtius besluiten met elkaar verder te gaan, dan wordt Boëtius gezien als een speler voor achter de bal. Voor die positie is Feyenoord echter al aardig voorzien met Fredrik Aursnes, Orgun Kökcü en Mats Wieffer. 

Delen

Reacties

Ligt ook aan de tegenstanders denk ik. Vorig seizoen speelde je tegen aek athene en bremen en had je rond deze periode al 7 wedstrijden gespeeld. Je kunt ook zeggen dat Slot hierdoor meer ritme erin heeft gekregen dan nu het geval is. Tel daarbij op dat je beste spelers weg zijn. Er zijn bijna geen clubs die vergelijkbare vervangers kunnen halen. Feyenoord heeft nog redelijk geluk met de start van de competitie. Vitesse is ook een stuk minder en de clubs die daarna komen, daar moet je gewoon van winnen. Ook met dit materiaal. Duidelijk is wel dat een linksback en spits op korte termijn een must zijn.
Geen paniek want we hebben al 2 keer gescoord deze voorbereiding.
2 goals uit 5 gecreëerde kansen, das best een goed percentage.
“Ik zag herkenbaarheid van vorig seizoen”
Goals in de 4 laatste wedstrijden 2 voor 14 Tegen. 🥲
Druk zetten was best prima in orde vandaag. Ook qua opbouw was het redelijk. Alleen het aanvalsspel was ver onder de maat. Te laag tempo, te weinig beweging en loopacties. Ook mis je gewoon wat creatieve spelers en spelers met een individuele actie
Feyenoord is op dit moment bezig om meerdere versterkingen naar Rotterdam te halen. Naar een spits en een linksback wordt momenteel vooral gekeken. Slot heeft het gevoel dat er elk moment een akkoord bereikt kan worden. ''Ik kijk inderdaad met regelmaat zeer geïnteresseerd naar mijn telefoon, omdat ik het gevoel heb dat we dicht bij een aantal dingen zijn. De praktijk wijst ook uit dat soms iets een extra dag nodig heeft.'' Ook mooie duidelijke woorden, gaat goed komen kameraden! Geduld gaat beloond worden
Over het uitblijven van meer aankopen zegt Slot het volgende: “Als je vier miskopen hebt die langdurig onder contract staan, is dat ook erg vervelend. We willen het liefst zo snel mogelijk spelers aantrekken. Daar is iedereen heel hard mee bezig. Maar we blijven wel nauwkeurig”. Deze zit zegt alles en vertrouw in slot, arnesen en te kloese!
Eens hoor, maar dat we nog steeds geen linksback hebben is wel echt een schande hoor. Het vertrek van malacia zat er al lang aan te komen!
Zijn ze mee bezig, maar wordt heel stil gehouden. Valt op dat diegene die er vanaf weten ook niks naar buiten brengen
Ja hoor of je geeft mis informatie 😉 in de zin van namen die ergens onderaan staan of ervoor veelvuldig benoemd zijn
Slot kan er ook niks aan doen . Maar was niet om aan te zien vandaag. Moeten nog hoop spelers bij .
s er al iets meer bekend over Timber en Aouchiche? Zou Feyenoord ze allebei willen of 1 van de twee. Of wachten ze pas af op de eventuele vertrek van Aursness.

Is btw jetro Willems geen optie voor de linksback. Brengt ervaring mee en wil zich misschien nog 1 keer bewijzen. Uiteraard begrijp als het betaalbaar is en een concurrent erbij wordt gehaald. Maar is volgens mij gratis.
Ik heb Willems al jaren niet meer zien spelen maar ik lees regelmatig dat Willems zijn dynamiek en explosiviteit kwijt is. Is nu echt zo'n houterige verdediger.