Patrick Wålemark

Foto: Jim Breeman

Nieuws

Slot: “Wålemark mist nog intensiteit”

Dennis

In de winterstop haalde Feyenoord voor ruim drie miljoen euro Patrik Wålemark van het Zweedse Häcken. Tot dusver heeft de speler zich nog maar mondjesmaat laten zien in de Kuip.

Volgens trainer Arne Slot moet Wålemark vooral stappen maken in voetballen onder hoge intensiteit. Dat zegt de trainer voorafgaand aan de wedstrijd tegen Lyon op een vraag van ESPN-analist Mario Been. 

Dat Wålemark nog inhoud mist komt voor Slot niet als een verrassing. “Dat wisten we van tevoren. Twee jaar voordat hij bij Feyenoord kwam speelde hij nog bij de amateurs in Zweden. Hij heeft vrij snel stappen gemaakt, maar ook een enorme stap overgeslagen toen hij van Häcken naar Feyenoord kwam.” 

De trainer heeft er vertrouwen in dat de speler in de nabije toekomst van waarde kan zijn. “Wålemark heeft een heel mooi linkerbeen. Je ziet bij de balbehandeling heel duidelijk dat hij veel talent heeft. Hij is nu hard aan het werk om met name de intensiteit zich eigen te maken”.

De lat wordt door Slot wel hoog gelegd. “In Feyenoord 1 speel je niet op talent. Het is zaak dat je direct gaat presteren”.

Delen

Reacties

Nog steeds stappen maken in intensiteit? Dat hij er niet gelijk stond dat begrijpt iedereen maar je zou wel ondertussen progressie mogen zien. Maar Slot heeft nog steeds dezelfde ‘kritiek’. Bij vlagen weleens wat leuks dat hij zien laat maar het is veel te weinig.
Zo zie je maar weer dst het voor de jeugd onwijs belangrijk is om ervaring op te doen in de KKD. Spelers als walemark hebben er baat bij.
Precies dat.
Hoe zou hij erbij lopen als hij een jaar KKD achter de rug zou hebben gehad?
Blunder met grote gevolgen om daar niet in te stappen toen de mogelijkheid zich de tweede keer voordeed.
Toendertijd was het een logische beslissing als je geen poen hebt. Achteraf hakken is zo makkelijk.
En ik blijf erbij dat het hele KKD verhaal sportief zwaar overschat wordt. Het is wel handig om spelers die het niet gaan redden in de etalage te zetten. Bijlow, Malacia, Geertruida, Kökcü allemaal hebben ze geen KKD nodig gehad. Waarom? Omdat ze kwaliteit genoeg hadden om die stap over te slaan. En ja, er zal elders vast wel een voorbeeld te noemen zijn die er baat bij heeft gehad maar hoeveel van die anderen uit die jong KKD teams zien we nog terug in de top?
Zet Walemark bij Heracles en hij zal niet opvallen...
Sorry maar ben ik het totaal niet mee eens. Hij is pas enkele jaren profvoetballer, gun hem net als sinisterra de tijd.
In de Italiaanse media wordt gemeld dat Quagliata naad Italië gaat verkassen.
Wat vinden jullie van Bijlow deze voorbereiding. Ook niks bijzonders hoor
Gewoon eens een schier onmogelijke redding doen. Bijvoorbeeld bij de eerste goal. Dat zijn geen blunders, nog niet eens fouten, maar er zijn keepers die ‘m er nog uittikken.
Dus wanneer een keeper geen fouten maakt, maar geen wonderen verricht in de goal speelt hij slecht.
Die positie in het team wordt steeds minder te benijden tegenwoordig....
@Nol68
Nee dan speelt hij niet slecht maar dat is wel waarin een goede keeper verschilt met een echte topkeeper. Ook ik vind Bijlow een goede doelman maar die echte 'onmogelijke' reddingen zie ik naar mijn smaak te weinig. Vergelijk hem bijvoorbeeld eens met Dudek op dat vlak.
Mist toch ritme. Na vandaag zou je zelfs senesi een slechte speler vinden. Koopt wel los als de selectie compleet is.
@FTM; wat kun je vertellen over het gerucht dat Benfica interesse heeft in Justin Bijlow?

Zie o.a. https://twitter.com/FontePremium/status/1551013532157763584?s=20&t=Aj1gcWYVqtDmyyn2c_qs7A
15 miljoen voor bijlow? Dat moet je dus echt nooit accepteren.
Benfica wil alles voor 15
Miljoen😂😂😂
Bij vlagen zie je ook echt wel dat hij kan voetballen. Hielp vandaag niet dat hij aan de verkeerde kant stond, en dat Danilo niet bepaald aanspeelbaar was. Met een beetje meer fitheid en routine wordt hij echt wel bruikbaar.
Danilo kan niet zoveel he? Hij loopt de hele tijd op de verkeerde plek...
Toch knap dat als je niets kunt wel op je 21e, 17 goals maakt bij Twente dat 10e eindigde.
Feyenoord en Cruz Azul zijn het nagenoeg eens over de transfersom, maar moeten nu nog wat andere zaken op papier zetten. Dat gaat in de regel over doorverkoop, bonussen etc. waarmee de club van Giménez nog een redelijk bedrag kan overhouden in de toekomst. De speler zelf heeft erop gestaan dat hij niet gratis de deur uit zou gaan omdat hij en zijn familie veel te danken hebben aan de club Cruz Azul.
Bron: Telegraaf
Wist niet zeker of dit geplaatst mag worden van de redactie, maar verwijder dan maar hoor haha.
Wordt morgen denk ik officieel bekendgemaakt als 6e aanwinst. Is toch de 6e of de 5e?
De 6e , Danilo (1), Wieffer (2), Taabouni (3), Dilrosun (4), Szymański (5) en Giménez dus dan de 6e
Zal zeker mogen, alleen ehhh… dezelfde info stond hier vanochtend toch al vermeld…?
Ik ben echt benieuwd naar wie de linksback wordt. Rutger, jij weet wie het gaat worden, maar wil het niet delen. Kan je wel zeggen of je enthousiast bent?
Gimenez dus done deal, hopelijk snel een linksback.
Lijkt me verstandig om hem te verhuren. Dan speelt die wekelijks 90 minuten en is ook nodig voor zijn zelfvertrouwen. Durft op dit moment nauwelijks een actie te maken
Verhuren en wekelijks spelen is de beste optie voor alle partijen. Aan deze Wålemark hebben we momenteel niet veel.
Hoop dat er een mooie club in de middenmoot van de Eredivisie is waar hij zich kan ontwikkelen. belangrijkste is dat hij gewoon veel minuten gaat maken en het niveau van de eredivisie aankan
Mee oneens, tenzij je hem verhuurt aan een ploeg die met zelfde hoge druk speelt zal hij zich niet ontwikkelen op de punten die voor Slot belangrijk zijn.

Hij lijkt 'slappe hap' omdat hij moet spelen in een ploeg met hoge druk en intensiviteit. Hij kan gewoon al prima voetballen.

Hij speelt pas een half jaar op feyenoord niveau, hij heeft juist de trainingen op hoog niveau nodig denk ik.
Ik denk dat hij juist wedstrijdritme nodig heeft. Hij kan zeker voetballen maar je zag hem ook vandaag alweer vrij snel kramp krijgen
Eerlijk en goed verhaal. Ik ga altijd zo goed op Slot analyses
Benita kleijn en dermane maken grote stappen! Leuk om te zien.
Eens, Benita heeft me echt positief verrast!
Heeft dus wel vertrouwen in die jongen, mooi om te lezen!
Dit seizoen nog niet veel van verwachten dus.
Heuj de eerste! Hopen dat we ooit iets aan deze jongen gaan hebben. Beetje hetzelfde gevoel als aanvallers van Heerenveen die naar ons komen als ie er in komt. Veel dreiging maar allemaal net niet.
Had je dat gevoel ook bij Lurling? 😜😭
Die had wel de intensiteit alleen geen balbehandeling en overzicht, dan zijn de voortekenen voor walemark toch beter.
Was ook sarcastisch bedoeld 😉..
Gaat er om dat in mijn beleving Slot de enige trainer is met een visie en spelers in een kracht laat voetballen.
Dat hebben we echt in jaren niet meer gehad.
Daardoor hebben wij best veel flops gehad in het verleden terwijl ze bij hun oude club wel rendeerden. Omdat de trainers simpelweg de spelers verkeerd gebruiken
Gebruikten die trainers de spelers verkeerd of kochten de toenmalige TD's de verkeerde spelers aan voor de speelwijze van de trainers/Feyenoord? Heb altijd het idee gehad dat er bij Feyenoord totaal niet verder werd nagedacht over zoiets.