yv2022102yv2022102a1b03909

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Je gaat altijd een wedstrijd in om te winnen"

Ference

Na afloop van de puntendeling in Nijmegen, kwam trainer Arne Slot voor de camera bij ESPN. Uiteraard was de oefenmeester niet tevreden over het behaalde resultaat. Volgens hem had dit voor een groot gedeelte te maken met een gebrek aan creativiteit vandaag. Ook ging Slot in op de ‘afgekeurde goal’ van Gimenez, waar hij zijn vraagtekens bij zette.
 
Slot begon met het uitlichten van het resultaat: “Je gaat altijd een wedstrijd in om te winnen, ik denk dat je dat ook aan onze intenties gezien hebt. We hebben 90 minuten lang NEC op hun helft proberen vast te zetten, zowel in het druk zetten als dat we aan de bal waren. Dat heeft het eerste half uur geleid tot ik denk een uitstekende wedstrijd van ons, het laatste uur heb je wel veel de bal, ben je veel op hun helft, maar was er geen speler die in die drukte wat kon creëren."
 
Feyenoord begon dus goed het eerste half uur, maar zakte vervolgens weg: “Ik denk dat het voor ons moeilijk was om in de kleine ruimte creatief te zijn, dat is overigens ook het moeilijkste aan voetbal. Dat lukte ons de tweede helft minder dan het eerste half uur. Wellicht dat zij gesteund werden door de 1-1, het publiek erachter, ze gingen misschien nog wel meer dan de eerste helft op hun ‘16’ verdedigen. Dan hoop je met het inbrengen van een aantal jongens, dat zij misschien nog het verschil kunnen maken. Wat ze ook al een aantal keren echt voor ons gedaan hebben, maar vandaag was dat helaas niet het geval."
 
Slot gaf aan dat veel dingen geprobeerd te hebben tijdens de wedstrijd: “Het was niet te druk, want in die drukte moeten wij wel vaker spelen. Maar ja, de ene keer heeft ene speler het op zijn heupen en kan hij wat creëren, de andere keer de ander. Vandaar dat we ook juist op die posities veel geprobeerd hebben om met andere spelers neer te zetten of andere jongens in te brengen. Het lukte uiteindelijk niemand om in die drukte gevaar te stichten.”
 
Ook ging ESPN met trainer Slot in op het moment tussen Cillessen en Gimenez. De Mexicaanse spits maakte namelijk een goal, nadat Cillessen de bal tegen de stilstaande Gimenez aanschoot: “Volgens mij mag je geen beweging richting de bal maken, tot zover mijn spelregelkennis. Gimenez maakte geen beweging.” Op de vraag of de goal dan onterecht is afgekeurd antwoordt de oefenmeester: “Ik denk dat ik wij ons moeten focussen op de dingen waar wij invloed op heb en zo min mogelijk hier iets van vinden. Volgens mij beweegt hij helemaal niet en staat hij stil op dezelfde plek. Maar goed, hij floot al voordat hij volgens mij binnenwerkte. Wij moeten vooral kijken naar dat wij 30 minuten veel beter zijn, een afgeslagen standaardsituatie tegen krijgen. Het was vervelend dat dit met tien man was, maar ook met tien man moet je ook een kunnen voorkomen uit een standaardsituatie wordt gescoord, dat heeft NEC bijna 90 minuten lang moeten doen, met zijn tienen in de ‘16’ staan om te voorkomen dat wij kansen creëren. Dat is hen heel goed gelukt en ons in dat moment niet. Dat veranderde denk ik het beeld van de wedstrijd, of zorgde het er in ieder geval voor dat wij niet meer zo speelden als het half uur daarvoor."

Delen

Reacties

Nog geen reacties