Slot-duimpie

VK Sportphoto

Nieuws

Slot kent EK-droom Bijlow en Trauner: "Maar ik vind Feyenoord ook best belangrijk"

Stan

Justin Bijlow en Gernot Trauner zijn op dit moment allebei herstellende van een blessure. Beide spelers gelden als sterkhouders in de ploeg van Arne Slot, maar zijn bij een terugkeer niet meer zeker van een basisplaats. Met een Europees kampioenschap op het programma, waar ook Nederland en Oostenrijk actief zijn, lijkt Slot daarom en cruciale rol te spelen in de interlandcarrière van beide namen.  

Dat Bijlow en Trauner tijdens een blessure uitstekend zijn vervangen door Timon Wellenreuther en Thomas Beelen, zou zomaar gevolgen kunnen hebben voor hun basisplaats bij Feyenoord en daarmee de kans op een oproep voor het EK van komende zomer. "Je bent je er wel van bewust van dat het impact zou kunnen hebben", zegt Slot daarover. "Maar als trainer heb je veel overwegingen om tot je basiself te komen. Dit zou er een van kunnen zijn, maar het zou niet de doorslaggevende moeten zijn. Maar ik kan niet zeggen dat ik me daar niet bewust van ben."

Trauner speelde zijn laatste interland in maart 2023, maar heeft een EK met Oostenrijk nog niet uit zijn hoofd gezet. "Het zou gek zijn als dat helemaal niet zou spelen voor een speler. Ook nog eens op zijn leeftijd; misschien wel een van zijn laatste kansen om er bij te zijn. Deze laatste keer was er geen sprake van dat hij opgeroepen werd, omdat hij geblesseerd was. Maar al die keren ervoor was hij voor het interlandweekend heel fit en zat hij bij voorselecties of de definitieve selectie. Ik denk dat hij er zeker nog met een schuin oog naar kijkt, ik hoop het zelfs. Alleen deed Oostenrijk het zonder hem niet onaardig volgens mij. Maar je hebt meer dan elf spelers nodig, dus we hopen hem zo snel mogelijk weer fit te hebben en dan zullen we zien hoe het vervolgtraject gaat."

Slot verzekert dat hij tijdens dat proces met zowel Trauner als Bijlow in gesprek gaat over de kwestie. "Dat gaat ongetwijfeld gebeuren. Als ze het zelf al niet doen, zal ik bij hen komen. Maar ik vind dat dat gesprek aan de orde is op het moment dat ze met de groep mee gaan trainen en al een langere periode aantonen dat ze gewoon weer op hun oude niveau zitten. Het gaat nu nog niet over eventuele speeltijd, want dat is ook redelijk zinloos als een speler nog niet eens met de groep meetraint."

Meedenken
Van het idee om Bijlow en Trauner weer de voorkeur te geven boven Wellenreuther en Beelen, puur omdat er voor hen komende zomer niks meer op het spel staat, wil Slot niks weten. "Volgens mij gaat hun carrière ook gewoon door. Wij vinden het Nederlandse of het Oostenrijkse elftal best belangrijk, maar als je het niet erg vindt, vind ik Feyenoord ook best belangrijk. Wij hebben ook nog heel veel om voor te spelen."

Toch sluit Slot niet uit waar nodig mee te willen denken met zijn spelers. "Vorig jaar speelde wij uit tegen Emmen, dat was de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen en was er eigenlijk geen reden om Quinten Timber in de basis te laten starten. Maar we waren al kampioen en er zat een EK voor Jong Oranje aan te komen, en hij was een tijdlang geblesseerd. Toen hij de in de een-na-laatste en laatste wedstrijd als basisspelers gestart, om hem te helpen om zij goed en fit mogelijk te zijn voor het EK. Maar dat was wel nádat de titel binnen was."

Delen

Reacties

Nog geen reacties