stengs-3

VK Sportphoto

Nieuws

Slot hoopt ondanks nieuwe blessure op Stengs; Bijlow in eindfase revalidatie

Stan

Feyenoord kan tegen FC Utrecht nog altijd niet beschikken over een volledig fitte selectie. In de eerste maanden van 2024 liepen onder anderen Calvin Stengs, Justin Bijlowen Gernot Trauner een blessure op die ze voor meerdere weken aan de kant houdt. Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag vertelt Slot hoe het er voorstaat met het herstel van zijn sterkhouders. 

Slot liet eerder weten dat er wat betreft Stengs en Bijlow werd gehoopt op een terugkeer na de interlandperiode. Voor laatstgenoemde geldt dat voorlopig in ieder geval nog niet. "Ik heb heel vaak gezegd dat een eindfase van een revalidatie moeilijk te voorspellen is. Justin zit nu nog in de eindfase van een revalidatie die ook nog wel weer doorgaat als hij straks bij de groep komt, maar is nog niet bij de groep. Hij traint nu nog apart, maar doet wel weer keepershandelingen. Dat is al een mooie stap."

Stengs sloot deze week al wel weer aan bij de groepstraining, maar is door een nieuwe blessure een twijfegeval voor de wedstrijd tegen Utrecht. "Calvin traint al met ons mee. Dat is ook in de openbare training zichtbaar geworden. Maar hij viel vandaag uit, omdat hij was last van zijn enkel had na een tik die hij er op kreeg. Dat is dan weer wat nieuws, dus zullen we ook weer even moeten kijken hoe dat verder gaat."

Slot hoopt stiekem toch te kunnen beschikken over de aanvallende middenvelder komende zondag. "Als hij vandaag geen last had gehad van zijn enkel, had hij zondag sowieso bij de selectie gezeten. Ik heb nu nog steeds wel de hoop dat hij dat zit, maar dat is dan vooral enkel afhankelijk en niet zo zeer knie afhankelijk."

"We hebben allemaal gezien hoe hij eraf ging en we hebben ook gezien hoe die knie terechtkwam. Hij had verdriet en vreesde het ergste, zoals velen met hem", gaat Slot verder. Hij is blij voor Stengs dat hij nu al zo vlug weer hersteld lijkt te zijn van de op het eerste oog akelige knieblessure. "Als je dan toch alweer zo snel weer met de groep op het veld staat te trainen, is dat een enorme opluchting. Wat ik van hem begrijp, is dat hij zijn knie écht goed aanvoelt. Hij heeft natuurlijk een fase gehad waarin hij heel veel wedstrijden moest spelen, waarin wij moesten proberen dat met zijn knie goed te managen. Nu heeft hij, gedwongen, een aantal dagen vrij gehad, omdat hij natuurlijk geblesseerd raakte. Hij heeft dat weer rustig opgebouwd, dus het voelt nu heel goed aan voor hem en laten we hopen dat we dat zo kunnen houden."

Trauner en Jahanbakhsh
De trainer van Feyenoord neemt ook Trauner en Jahanbakhsh nog even mee  in zijn blessure-rondje: "Gernot is nog niet zo ver om met de groep mee te trainen. Jahanbakhsh traint aprart en verwachten we misschien volgende week of de week erna weer bij de groep. Hij heeft vandaag ook weer een oefening met de groep meegedaan. Dus zit echt wel dicht bij weer meetrainen met de groep. Maar zoals we allemaal wel weten, zeker als je er wat langer uitbent, wat voor Ali wel meevalt, is dat hoe langer je eruitbent, hoe langer je ook nodig hebt om met de groep mee te trainen en echt weer wedstrijd-klaar te zijn. Maar het is in ieder geval een goede eerste stap dat hij weer een eerste oefening met de groep heeft meegedaan. 

Delen

Reacties

Naar en na, blijkbaar snapt de schrijver van dit stuk niet dat die woorden verschillende betekenissen hebben
Ik zie dat het is aangepast. Fijn
Die drie komma’s van jou moeten drie puntjes zijn… Als je nog een taallesje nodig hebt, dan meld je je maar
Heel vervelend steeds die blessures