stengs-2

VK Sportphoto

Nieuws

Stengs voorzichtig over terugkeer: "Maar de bekerfinale is haalbaar"

Stan

Calvin Stengs weet nog niet wanneer hij weer in actie kan komen voor Feyenoord. De aanvallende middenvelder raakte eind februari geblesseerd tijdens de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen FC Groningen. Tijdens de première van 'Kind van Zuid', de documentaire over Lutsharel Geertruida, vroeg ESPN Stengs naar zijn blessure. 

Door een behoorlijk stevige charge van Groningen-verdediger Marvin Peersman moest Stengs de halve finale in het bekertoernooi voortijdig staken vanwege een knieblessure. De speler werd per brancard het veld afgedragen en door zijn blessurehistorie werd er gevreesd voor een maandenlange afwezigheid van de sterkhouder in de ploeg van Arne Slot. Diezelfde week nog kwamen club en speler met de schrik vrij: de kwetsuur bleek gelukkig mee te vallen.

Eerder deze maand sprak Slot zelfs de hoop uit Stengs na de interlandperiode weer terug te hebben. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van komende zondag lijkt voor de creatieve linkspoot echter nog te vroeg te komen. "Wanneer ik weer voor het eerst terug op het veld ben, durf ik nu nog niet te zeggen", vertelt de Feyenoorder. "Maar ik denk dat de bekerfinale wel haalbaar is." 

Afgelopen woensdag keerde Stengs al wel terug op het trainingsveld van 1908. Hij trainde daar in eerste instantie apart, maar deed later mee met het partijspel. De rentree van de 25-jarige middenvelder zal naar verwachting dan ook niet lang meer op zich laten wachten. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties