yv2024124yv2024124a9c07414

VK Sportphoto

Nieuws

Slot loopt niet mee in polonaise na historische Klassieker: "Wij zijn geen klein clubje"

Stan

Iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt, heeft sinds de 6-0 winstpartij in De Klassieker een aantal uitstekende dagen beleefd. Er werd nagenoten van een historische wedstrijd die waarschijnlijk niet snel meer vergeten zal worden in Rotterdam-Zuid. Arne Slot gaat vrijdag tijdens de persconferentie in op die warme deken van vreugde, die na zondag over de havenstad heenviel. 

Slot hoefde zijn spelersgroep na de geweldige overwinning in De Klassieker niet met beide op de grond te houden. "Ik denk dat dat meevalt. Volgens mij ging het ook wel veel over de tegenstander, wat op zich ook logisch is. Als er al iets getemperd zou moeten worden, hoef je ze maar even drie dagen verder terug in de tijd mee te nemen toen Volendam op een 0-0 werd gehouden. Dit seizoen hebben we wel vaker momenten gehad waarin de euforie heel groot was – en terecht, omdat we dan echt serieus goed voetbal speelden op een bepaalde avond – en dat daarna het resultaat weer minder was. Alle aanleiding omdat niet weer te laten gebeuren."

Toch waren er in de omgeving van de oefenmeester van Feyenoord veel positieve reacties op de ruime overwinning tegen Ajax. "De meeste mensen zeggen gefeliciteerd, knap, mooi resultaat, geweldige wedstrijd, mooie sfeer. Eigenlijk alle dingen die jullie ook opschrijven krijg ik ook in berichtvorm terug."

Ook de selectie van de Stadionclub genoot zondagavond na afloop van de monsterzege in De Kuip. "Volgens mij hebben de jongens er 's avonds nog wel echt even bij stilgestaan, van wat ik uit de wandelgangen vernomen heb. Ze zijn volgens mij even de stad in geweest en daar hebben de supporters ze wel laten voelen dat ze het een hele bijzondere prestatie vonden. Dan gaat het leven van een topsporter weer door, want dan ga je weer trainen en ga je je weer richten op Fortuna, omdat wij heel graag de tweede plek veilig willen stellen."

Slot hoopt dat zijn spelers dan ook niet lang zullen blijven hangen in de euforie. "Dan zal er op dinsdag of woensdag vast nog wel eens een keer iemand de jongens bellen en zeggen: Goh, ik vond dat je best goed speelde, maar ik ga er eigenlijk wel van uit dat de vrije dag, van maandag op dinsdag, je wel weer over gaat op de orde van de dag. Want ondanks dat de overwinning van 6-0 historisch was, zijn wij geen klein clubje, dus hoeven we niet drie maanden de polonaise te lopen omdat we een keer van Ajax winnen."

Delen

Reacties

Nog geen reacties