yv2024222yv2024222a1c02702-1

VK Sportphoto

Nieuws

Wellenreuther onder de lat tijdens bekerfinale

Stan

Ondanks dat Justin Bijlow hersteld is van zijn blessure, kiest Arne Slot tijdens de bekerfinale nog voor Timon Wellenreuther onder de lat. Dat geeft de trainer van Feyenoord aan tijdens de persconferentie richting het duel met Fortuna van komende zondag, waarin Bijlow weer bij de wedstrijdselectie zal zitten.

Slot kiest de komende twee wedstrijden dus nog niet voor Bijlow in het doel van Feyenoord. "Dat zegt nog niet iets over de rest van het seizoen, maar Justin heeft helaas voor hem vaker met blessures te kampen gehad en dan zorgen we altijd dat we een hele goede opbouw hebben naar het weer opnieuw gaan spelen."

"Die is er de eerste keer niet geweest rondom de Conference League-finale", gaat Slot verder. "Ik heb al uitgelegd dat toen in mijn beleving het niveauverschil tussen beide keepers dusdanig was, in combinatie met dat het de laatste wedstrijd van het seizoen was, dat het risico te nemen was om Justin weer op te stellen. Dit seizoen heeft hij bij zijn vorige blessure, die aan zijn hand was, heeft hij heel veel trainingen als speler mee kunnen doen en later ook nog vele wedstrijden als keeper. En ook nog een oefenwedstrijd tegen Excelsior, waarna ik hem weer opstelde."

Een soortgelijk traject heeft Bijlow nu nog niet kunnen doorlopen en dus komt de finale van de TOTO KNVB Beker op 21 april tegen N.E.C. nog te vroeg voor de sluitpost. "Dit is een hele lange aanleiding om te vertellen dat hij volgende week in de bekerfinale ook niet zal keepen, dat Timon dan zal keepen. Vanaf daar gaan we weer verder kijken en zal het een strijd zijn tussen twee keepers die beiden eerste-keeper-waardig zijn", besluit Slot. 

Delen

Reacties

Goede zet dat Wellenreuther komende 2 wedstrijden keept, daarna kan Bijlow keepen.
Ik denk zelf dat Wellenreuther een transfer gaat maken.
Timon tot de tweede plaats binnen is. Daarna Justin zodat hij eventueel nog mee kan naar het EK.
En dan volgend seizoen zien wie er blijft en wie er eerste keeper word.
Al zal wie er blijft of gaat ook te maken hebben met het perspectief wat Slot ze kan geven voor volgend seizoen.
Ik denk Timon tm de finale. Daarna Justin in de hoop dat hij met oranje mee mag en een mooie transfer kan maken. Timon vlg jaar eerste keep.
Tuurlijk is gewoon onze nummer 1 keeper