van-persie

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Voor de kwaliteiten van Robin is altijd een plekje vrij"

Stan

Robin van Persie timmert bij de Onder 18 van Feyenoord hard aan de weg als voetbaltrainer. De voormalig wereldvoetballer staat er in de jeugd van de Rotterdammers goed op en zijn verrichtingen zijn ook buiten de havenstad niet onopgemerkt gebleven. Zo zou RVP onder andere op het lijstje staan voor het hoofdtrainerschap bij sc Heerenveen. Arne Slot wordt er vrijdag tijdens de persconferentie naar gevraagd. 

Slot krijgt de vraag of Van Persie volgend seizoen een rol kan krijgen in de staf van Feyenoord. "Voor de kwaliteiten van Robin is altijd een plekje vrij. Maar dan moet Robin dat zelf ook willen. Volgens mij heeft Robin heel nadrukkelijk aangegeven dat dat niet de rol is waar hij zichzelf in ziet. Hij is dit jaar wel betrokken bij ons, omdat hij de cursus coach betaald voetbal doet. Dat kan je niet als assistent zien, maar de dagen dat hij er is, assisteert hij ons wel."

De trainer van Feyenoord acht Van Persie dan ook goed in staat zijn carrière op de juiste wijze uit te stippelen. "Ik denk dat Robin daarin mijn advies niet nodig heeft, omdat een van de bijzondere dingen van Robin is dat hij al eigenlijk best wel vroeg na zijn carrière zo duidelijk en nadrukkelijk weet wat hij wil, namelijk hoofdtrainer worden. Daar doet hij ook alles aan. Dat vind ik heel mooi om – van de zijkant weliswaar, want zoals ik zei loop hij wel bij ons mee – te zien met wat voor fanatisme en gedrevenheid hij dat doet."

Voor de all-time topscorer van het Nederlands Eftal is er volgens Slot veel aan gelegen zich te ontwikkelen als voetbaltrainer. "Hij is natuurlijk de oud topspeler die vanuit het voetbal al heel veel ervaring heeft meegenomen, maar wil daar als trainer ook heel graag dingen aan toevoegen. Hij heeft een hele grote staf om zich heen verzameld bij de Onder 18. Ook om die spelers te helpen, maar ook om zichzelf te ontwikkelen."

Delen

Reacties

Nog geen reacties