hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Slot lovend over Hartman: "Ik had geen rekening gehouden met deze spectaculaire groei"

Karst

Quilindschy Hartman debuteerde vorig seizoen op 21 augustus 2022 tegen RKC Waalwijk en is een jaar later niet meer weg te denken uit het elftal. De linksback van Feyenoord heeft zijn voorganger Tyrell Malacia doen laten vergeten en speelt aankomend weekend zijn 48e officiële duel voor Feyenoord.

Arne Slot had toendertijd niet verwacht dat Hartman zo'n geweldige ontwikkeling zou doormaken. "Als jeugdspelers debuteren, dan zie je soms wel is een spectaculaire groei. Maar je ziet vaak ook wel is dat een jeugdspeler na een aantal keren spelen toch niet goed genoeg blijkt te zijn en dan wegzakt."

Hartman had genoeg concurrentie op zijn positie, zo vond ook Slot. "We voelden destijds aan dat de linksbackpositie een positie was waarin we de keuze hadden over drie spelers die op dat moment qua niveau heel dicht bij elkaar zaten, Hartman, Lopez en Bjørkan. Maar als je ziet waar Hartman nu staat, dan is dat een groot compliment voor hemzelf."

Feyenoord won het duel in Waalwijk met 0-1 door een benutte strafschop van Danilo. Hartman verliet het veld in de 77e minuut voor Mohamed Taabouni. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties