jim-breeman-sports-photography-feyenoord-fc-emmen-5-0-25

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Slot: “Men zei dat je bij Feyenoord niet zo kon voetballen als bij AZ"

Van de redactie

Arne Slot baart opzien met de manier waarop hij Feyenoord laat voetballen. Het was juist de gedachte om zijn zienswijze in De Kuip neer te zetten die hem deed besluiten naar Rotterdam te gaan, zo vertelt de trainer bij ESPN.

“Men zei dat je bij Feyenoord niet zo kon voetballen als bij AZ. Dat was mijn grootste drijfveer”, aldus Slot. Bij AZ was hij een aantal jaar succesvol werkzaam, zowel in de rol als assistent-trainer en hoofdcoach. Toch koos hij voor de overstap naar Feyenoord. “Hoe langer je bij AZ bent, dan gaan mensen zeggen ‘met deze spelers kan iedereen het’. In de basis ligt het aan de kwaliteit van de spelers, maar zeker ook hoe je ze laat spelen”, zo zegt Slot.

De trainer had gemerkt dat zijn start in Rotterdam sceptisch werd bekeken. “Je kon niemand vinden die zei dat je met het elftal van Feyenoord aanvallend voetbal kan spelen.”

Delen

Reacties

Bij ons heeft hij al met 2 verschillende teams bewezen dat het kan. Hopelijk hoeft hij dat volgend jaar niet geheel te doen.
Deze manier van spelen kan heus wel. Het is alleen niet zo dat Feyenoord continu aan het jagen is. Soms laten ze zich terugzakken.
Wat ik wel iedere keer terugzie is dat als ze de bal verliezen op de helft vd tegenstander ze er met z’n allen bovenop zitten om de bal zsm terug te krijgen.
FeyenoordPresident
Bij veronica inside zeggen ze altijd dat een trainer niet belangrijk is en dat het om het spelersmateriaal gaat. Maar Arne laat wel degelijk zien dat een goede trainer erg veel uit maakt. Een goede trainer maakt spelers beter en motiveert ze om er alles uit halen wat er in zit. waardoor je beter presteert. En als trainer bepaal je ook de manier van spelen. Je ziet dat het druk zetten echt heel.veek schreeuwt. Kijk maar naar Schreuder die had een betere selectie maar die heeft die club helemaal naar de ****** geholpen whahah 🤣🤣🤣
Het is meer dan alleen aanvallend voetbal. Vooral de fitheid helpt met het druk zetten en daardoor hebben we in het laatste halfuur veel wedstrijden gewonnen.
Nou, er waren genoeg Feyenoord supporters die toen beweerden dat je met Feyenoord ook aanvallend voetbal kon spelen hoor. Maar nadat Stam het probeerde op een manier zonder aan zijn restverdediging te denken kwam de seniele maar in de vaderlandse media zo vertroetelde Advocaat. En die heeft 1,5 jaar lang beweerd dat Feyenoord niet aanvallend kon voetballen.

Gelukkig heb jij het gelijk van heel wat feyenoord supporters met voetbalverstand bewezen Arne. ;)
Precies dat. Als je dan jaagt moet je dat wel met iedereen doen zodat de gelederen gesloten blijven.
Dan vergeet je maar even met wel materiaal Dick Advocaat te maken had op dat moment.
Bij studio voetbal was het Theo Jansen die dit van de daken schreeuwde, het zou al die praatprogramma's sieren als dit soort analisten geweerd worden.
Wordt tijd dat elke week de analisten onder de loep genomen worden, incl cijfers en ranglijst.
Tsja, als zo'n aanpak werkt.

Er is geen trainer in de wereld die dit Feyenoord een Champions League kan laten winnen :-)
Jij daagt Arend wel uit hè......
Zie je het al voor je ? Guardiola VS Slot in de finale. Man city de droomclub van arne, en een haaland die in de pocket zit van onze kale klets.
Bal komt dan toch terecht bij Haaland, 89ste minuut, gaat hij dan scoren.. Nee, Trauner komt, zoals deze hele campagne al, zonder aarzeling voor de Noor en speelt de bal naar Wieffer. Die heeft zijn achterhoofd scanner waarschijnlijk weer aanstaan wat met een hakje brengt hij Paixao in stelling. Iedereen hier in Wembley wat er gebeuren gaat. Guardiola ziet het gevaar en kan alleen maar hopen dat Kyle walker deze watervlugge Braziliaan kan keren. Igor danst om hem een of misschien is vliegen een beter woord. Santiago zet zijn beweging in, Ake kan hem niet volgen en de bal komt hard in ergens op schouderhoogte Gimenez, Gimenez, Gimenez hij doet het weer. GOOOOOOAAALLLLL.

Mmm, nee ik kan me er niks bij voorstellen...
Hahahaha zie deze reactie nu pas. Ja, was het maar zo'n feest. Dan kun je me de dag er op echt weg vegen, wat? weg slepen want dan liggen er 40 baco's te rotten in me maag.