slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over Coolsingel: "Alles zit vreselijk dicht bij elkaar"

Dennis

Door het WK in Qatar kwam de winterstop vroeg en is deze lang. Het bood Arne Slot de tijd om te gericht te bouwen aan zijn elftal. Iets waar afgelopen zomer nauwelijks tijd voor was, zo vertelt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

"Dat is het grootste verschil. Zelfs de eerste competitiewedstrijd hebben we nog met Fredrik Aursnes gespeeld. Toen hebben we op de wedstrijddag zelf bepaald dat Marcos Senesi niet zou spelen. Daarna moesten er nog spelers komen. Dus deze weken zijn wat dat betreft wel een uitkomst, omdat we aan het begin van het seizoen en gedurende het hele seizoen weinig echte trainingstijd hebben gehad doordat we zo veel wedstrijden hebben gespeeld."

Herbstmeister

Tegen alle verwachtingen ging Feyenoord de winterbreak in als Herbstmeister. En dat met een elftal vol nieuwelingen. "Idealiter bouw je verder, maar het is niet helemaal nieuw voor me. In het eerste seizoen hoopte ik dat Steven Berghuis zou blijven maar op mijn eerste werkdag was hij al weg. Aan de andere kant is het mijn taak om, naast attractief voetbal spelen, ook te zorgen dat er transfers kunnen plaatsvinden." Toch had Slot liever gezien dat er minder spelers vertrokken. “Maar ik snap het wel dat de club kiest om zo veel geld te verdienen.”

Kans op de titel

Gevraagd naar de kansen van Feyenoord op de titel. “Dat is heel lastig in percentages te vatten. We zijn veertien wedstrijden onderweg en iedereen heeft al een keer bovenaan gestaan, Ajax, PSV en AZ. En met FC Twente erbij staat alles vreselijk dicht bij elkaar.”

Slot ziet wel een positieve uitwerking dat Feyenoord juist in de laatste wedstrijd voor de winterbreak bovenaan kwam te staan. “Spelers hebben in hun vakantieweek hard doorgetraind, omdat ze het gevoel hebben dat er iets mogelijk is. Positieve energie zorgt er altijd voor dat spelers hard willen werken. Dat ze het naar hun zin hebben. Het moet er alleen niet voor zorgen dat we gemakzuchtig worden. Wij nemen vertrouwen mee uit de eerste seizoenshelft, maar weten ook dat we de eerste wedstrijden na de winterstop ons beste voetbal moeten gaan laten zien. En ons beste teamspel, want de weerstand in die wedstrijden zal hoog liggen.”

Europa League

Feyenoord plaatste zich voor de laatste zestien in de Europa League. De tegenstander in de volgende rond is nog onbekend. Slot hoopt op een grote naam. "Maar wel één die bijvoorbeeld al een tijdje in een mindere fase zit. Want je kan verliezen van een kleinere naam die in topvorm is. Neem bijvoorbeeld Stade Rennais. Zij halen momenteel echt een hoog niveau, maar hebben niet de naam die daarbij hoort. Terwijl bijvoorbeeld een club als Valencia nog steeds een grote naam heeft, maar op dit momenteel veel minder in vorm is."

Het was weliswaar met de hakken over de sloot, maar de trainer vindt de poulewinst in de Europa League van gelijke waarde vergeleken met vorig seizoen in de Conference League. Slot stipt vooral de Europese prestaties van de Rotterdammers van de afgelopen decennia aan. "Feyenoord had hiervoor al twintig jaar geen Europese finale gehaald en het was ook twintig jaar geleden dat wij bij de laatste zestien op Europa League-niveau zaten. Volgens mij praat je dan over om en nabij dezelfde prestatie."

Delen

Reacties

Over een week of 10 nog maar eens kijken hoe we d'r voor staan, misschien kunnen we dan over de Coolsingel gaan praten ;-)
Jaaaaa heb mn plekkie op de coolsingel al gereserveerd! De fakkels en rookbommen zijn al binnen.

Goed begin is het halve werk zegt iedereen altijd; mij maken ze niet gek!
Een verademing zeker na dat kleffe WK gedoe met van Gaal.. Slot is de beste trainer van NL. Punt