yv2022116yv2022116a1b09666

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over Klassieker-koorts: "Je merkt dat het enorm leeft"

Stan

Voor het eerst in vier jaar zal er zondagmiddag weer een Klassieker worden gespeeld in een volle Kuip. Door de corona-maatregelen was dat de afgelopen seizoenen niet mogelijk. Dat Feyenoord weer door een vol stadion kan worden aangemoedigt in deze belanrijke wedstrijd is natuurlijk vooral heel mooi, maar het brengt ook andere kwesties met zich mee, zo erkent Arne Slot in de persconferentie. 

Slot kampt zelf niet met de Klassieker-koorts, maar ziet wel wat het doet met de supporters van Feyenoord: "Ik heb er sowieso geen last van, maar je merkt wel dat het leeft in Rotterdam. Ik denk dat dat eens per jaar altijd zo is, helemaal als het al een paar zonder publiek is geweest."

Wat precies de reden is dat die 'koorts' dit jaar wel hevig is durft de hoofdtrainer niet te zeggen: "Je krijgt wel de indruk dat het enorm leeft. Heeft dat er dan mee te maken dat er jarenlang een publiek was en dat ze er voor het eerst weer bij kunnen zijn? Of heeft het er mee te maken dat wij op dit moment bovenaan staan? Dat is voor mij moeilijk in te schatten, maar dat het leeft is wel duidelijk."

Wat vooropstaat is dat Feyenoord als koploper De Klassieker ingaat en de hoop op een overwinning is daarom groot: "Die hoop is er altijd rond de Klassieker, omdat we hem ook niet elk jaar winnen. Ik denk dat er los van hoop ook heel veel geloof is; niet alleen bij de supporters ook bij onszelf. Maar er is voor ons ook alle reden om bescheiden te zijn en keihard te werken."

Netten

Zoals al langer bekend is zullen er zondagmiddag vanwege veiligheidsredenen netten in De Kuip hangen. Ondanks dat Slot zich zo min mogelijk wil bezighouden met dergelijke randzaken kan hij dit thema echter niet ontlopen: "Ik heb geprobeerd me heel goed voor te bereiden op Ajax en niet zozeer op wat de exacte reden van de netten is, maar ik kan natuurlijk ook nadenken. Het lijkt me logisch dat ze daar niet hangen omdat ze het zich van de suppoters daarmee verbeteren. Ze hangen daar om het gooien van voorwerpen te voorkomen. Want die dreiging hebben we natuurlijk ook tegen Lazio al gezien. Niet alleen die dreiging trouwens."

Toch staat de trainer van Feyenoord er positief in en hoopt hij dat de situatie in de toekomst zal verbeteren: "Het is mooi dat het weer met publiek is, dat het weer een beetje normaal is. De volgende stap is dat het zonder netten gespeelt gaat worden. De stap daarna, maar dan zijn we een aantal stappen verder, is dat er ook weer uitsupporters bij zullen zijn.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties